Η Χίος πρωτοπόρος στη διαχείριση απορριμμάτων στο Β. Αιγαίο - Στα σκαριά και καύση

Συνέντευξη εφ'ολης της ύλης του Δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη στο Ράδιο "Αλήθεια"
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Δευ, 28/06/2021 - 09:36
Ηχητικό απόσπασμα: 

Έργα της τάξεως των 100 εκατομμυρίων ευρώ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, εκ των οποίων άλλα είναι υπό εκτέλεση, άλλα δημοπρατημένα, άλλα προς δημοπράτηση κι άλλα στον προθάλαμο της ένταξης, διαχειρίζεται αυτή την περίοδο ο Δήμος Χίου, με το Δήμαρχο, Σταμάτη Κάρμαντζη να μιλά το πρωί στο Ράδιο “Αλήθεια” για “Νέα Χίο”.

Καλεσμένος του Γιάννη Τζούμα και της Ειρήνης Αναγνώστου στην εκπομπή “Καλημέρα Χίος” ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην υλοποίηση της προεκλογικής του υπόσχεσης ότι θα είναι κοντά στο δημότη με “ανοιχτές πόρτες”, λέγοντας ότι επέλεξε ο ίδιος να αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας, γι’αυτό και εργάζεται καθημερινά και πηγαίνει, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, στις γειτονιές και τα χωριά.

Αναφερόμενος στο έργο της εκτεταμένης ασφαλτόστρωσης που είναι σε εξέλιξη στην πόλη της Χίου δεσμεύτηκε ότι από εδώ και πέρα όποιος “πληγώνει”, λόγω άλλων έργων, το οδόστρωμα, θα υποχρεούται στην αποκατάσταση της ζημιάς και σίγουρα όχι με ένα απλό “μπάλωμα” μικρής έκτασης.

Ο ίδιος μίλησε ακόμη για τους 21 πρώτους μήνες της θητείας τους, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή οφείλει να κάνει στους δημότες απολογισμό, είπε ότι θα συνεχίσει δυναμικά και τους υπόλοιπους 31 μήνες, θέτοντας βάσεις για τη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής και στις επόμενες εκλογές.

Το 2023 επανέλαβε ότι το έργο του αεροδρομίου θα έχει τελειώσει, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων λέγοντας ότι η Χίος θα είναι πρωτοπόρος στο Βόρειο Αιγαίο, όχι μόνο στον τομέα της ανακύκλωσης, της επεξεργασίας απορριμμάτων (νέα μονάδα στον ΧΥΤΑ( αλλά προσεχώς και της καύσης, παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια.

Τέλος υπεραμύνθηκε των προσλήψεων που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή μέχρι τώρα και σημείωσε ότι μέλη από 200 με 250 οικογένειες είχαν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, έστω ολιγόμηνη απασχόληση και αρνήθηκε ότι έγιναν προσλήψεις ημετέρων.

eimaste_apofasismenoi_na_diatirisoyme_tin_kali_katastasi_ton_dromon

Σχετικά Άρθρα