Χίος, Πέμπτη 2 Ιουλίου

Η Ν.Δ. επενδύει στο ακροδεξιό ακροατήριο

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου του Σύριζα
Δευ, 14/01/2019 - 15:57

Σε πρόσφατη κομματική εκδήλωση η ΝΟΔΕ Χίου, με την παρουσία του κ. Βορίδη ξεδίπλωσαν για άλλη μια φορά το ακραίο και επικίνδυνο σχέδιό τους για σειρά θεμάτων.

Επανέλαβε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης ότι: «θα περιφρουρούμε τα θαλάσσια σύνορα για τη συγκράτηση και απώθηση των μεταναστευτικών ρευμάτων, θα επαναφέρουμε τις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας, θα καταργήσουμε το Πανεπιστημιακό Άσυλο...»

Ανάμεσα σε πολλά «θα», που φαντάζουν απειλητικά για μια κοινωνία ισότητας δικαιωμάτων, δίνουν το στίγμα τους και συγχρόνως το αντικοινωνικό πρόγραμμα τους.

Αυτό βέβαια που επικυρώνει εντελώς πόσο επενδύουν σε ακροδεξιό ακροατήριο είναι η δήλωση «θέλουμε όχι μόνο να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες Εκλογές για όσα κάνει, αλλά κυρίως να ηττηθεί η Ιδεολογία της Αριστεράς».

Δεν είχαμε βέβαια καμία αμφιβολία για όλα τα λεγόμενα όπως και για τον ακροδεξιό κατήφορο της ΝΔ και την άβυσσο που μας χωρίζει.

Η ΝΔ πορεύεται με εθνικιστική ακροδεξιά ατζέντα, χρησιμοποιώντας το μακεδονικό, το προσφυγικό, την τάξη και την ασφάλεια. Παριστάνουν τους υπερπατριώτες αλλά το μόνο που τους νοιάζει είναι τα μικροπολιτικά οφέλη και η αλίευση ψηφοφόρων από τα θολά νερά της ακροδεξιάς.

Συγχρόνως απροκάλυπτα μιλούν για αποτροπές που καταλήγουν σε πνιγμούς αθώων ψυχών και καυχιόνται.

Αυτοί είναι και δεν μπορούν να κρυφτούν.

 

Σχετικά Άρθρα

Αναπροσαρμόζονται οι όροι παροχής του οικονομικού βοηθήματος στους αιτούντες άσυλο
Πέμ, 02/07/2020 - 11:25

«Σώμα δικηγόρων» για τη συνδρομή των Υπηρεσιών Ασύλου ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων, συστήνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η εκπαίδευση και οι όροι συμμετοχής δεν έχουν ακόμα εξειδικευθεί;

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο «αρχικά, το νέο μητρώο θα λειτουργήσει, εντός του επόμενου τριμήνου, στις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Χίου και Σάμου». 

Η σύσταση του μητρώου εισηγητών - βοηθών χειριστών ασύλου θα μπορούν να ενταχθούν οι δικηγόροι, γίνεται σε εφαρμογή όσων προβλέπονταν στον ν. 4686/2020, που ψηφίστηκε τον Μάιο.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται, «οι βοηθοί χειριστές - δικηγόροι θα παρίστανται κατά τη συνέντευξη, θα συντάσσουν και θα παραδίδουν την εισήγησή τους, εξετάζοντας τους ισχυρισμούς του αιτούντος, τα πρακτικά της συνέντευξης και διεξάγοντας αντικειμενική έρευνα». Με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ορίζονται οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις της εγγραφής των εισηγητών - βοηθών χειριστών ασύλου στο νέο Μητρώο. Με απόφαση του διοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου, θα οριστεί ο χρόνος έναρξης της διαδικασίας επιλογής, αλλά και ο αριθμός των δικηγόρων για τη συμπλήρωση του μητρώου, όπως και η κατανομή τους ανά περιφερειακή υπηρεσία.

Παράλληλα, αναπροσαρμόζονται οι όροι και τα ποσά για την παροχή οικονομικού βοηθήματος σε αιτούντες άσυλο (μέσω κοινοτικών κονδυλίων), με νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες σε ΦΕΚ.

Το οικονομικό βοήθημα δίδεται με σκοπό την αντιμετώπιση βασικών αναγκών διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, προσωπικής υγιεινής, τηλεπικοινωνιών, μετακινήσεων εντός του τόπου διαμονής και βασικές σχολικές και φαρμακευτικές δαπάνες. Η ανάληψη μετρητών επιτρέπεται έως ποσοστό 20% του μηνιαίου οικονομικού βοηθήματος.

Προβλέπεται οικονομικό βοήθημα:

• 150 ευρώ για ένα άτομο.

•  320 ευρώ για οικογένεια δύο έως τρίων ατόμων.

• 420 ευρώ για οικογένεια τεσσάρων έως πέντε ατόμων.

• 490 ευρώ για οικογένεια έξι ατόμων και άνω.

Το οικονομικό βοήθημα, εφόσον οι ωφελούμενοι διαμένουν σε δομή όπου καλύπτεται η σίτιση, διαμορφώνεται ως εξής:

• 75 ευρώ για ένα άτομο.

• 160 ευρώ για οικογένεια δύο έως τριών ατόμων.

• 210 ευρώ για οικογένεια τεσσάρων έως πέντε ατόμων.

• 245 ευρώ για οικογένεια έξι ατόμων και άνω.

Η παροχή του οικονομικού βοηθήματος τερματίζεται αυτοδίκαια εντός τριάντα (30) ημερών από τη γνωστοποίηση, στον υπεύθυνο του προγράμματος, της επίδοσης απόφασης χορήγησης διεθνούς προστασίας ή τελεσίδικης απορριπτικής απόφασης επί της αίτησης διεθνούς προστασίας.