Χίος, Τρίτη 7 Ιουλίου

Η  περίθαλψη της λαϊκής οικογένειας είναι υποχρέωση του κράτους!

Τετ, 03/06/2020 - 17:31

 

 

    Το τελευταίο διάστημα με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού έχουν περισσεύσει οι μεγαλοστομίες κυβερνητικών και άλλων παραγόντων, για  τους ήρωες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και το ιατρικό προσωπικό, καθώς και τις μεγάλες δυνατότητες, που’ χει η περίθαλψη στο νησί μας…..

  Ενώ η κυβέρνηση είχε εναποθέσει τη λειτουργία της, για  την κάλυψη των αναγκών της, στις ευγενικές χορηγίες, των Φιλάνθρωπων χορηγών, που όλοι γνωρίζουμε, ότι γίνονται, με το   αζημίωτο των φοροαπαλλαγών και  στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης…..!!!

      Η αντικειμενική πραγματικότητα, όμως ήταν και είναι ότι ο λαός του νησιού βίωνε και βιώνει τις μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και αδυναμίας λειτουργίας  των μηχανημάτων, λόγω ελλείψεις προσωπικού ή και τεχνικών προβλημάτων.

     Όσο δε για τις κούφιες πρωθυπουργικές εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη, για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ακολουθούν την πεπατημένη παροχολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

     Στο νοσοκομείο ακόμα δεν είδαμε τους νεοπροσλαμβανόμενους  μόνιμους γιατρούς ειδικοτήτων  ή τους μόνιμους νοσηλευτές, που υποσχέθηκαν…..

     Ένα έργο υποσχέθηκαν οι κυβερνώντες της  ΝΔ  και του ΣΥΡΙΖΑ  για τη Χίο…  «την ανακατασκευή  του 3ο και το 4ο κτήριο του νοσοκομείου της παθολογικής και χειρουργικής κλινικής» , που ακλουθεί  δυστυχώς την τύχη του φράγματος Κόρης γεφύρι ή του Δικαστικού μεγάρου …

Δεν ξεχνάμε ωστόσο ότι το έργο ήταν προαπαιτούμενο να παραδοθεί, στο σύνολό του,  από την κατασκευάστρια εταιρία (ΔΕΠΑΝΟΜ-ΑΚΤΩΡ) με την παράδοση   της νέας πτέρυγας, κάτι που ως σήμερα λησμονούν οι πρώην και νυν κυβερνώντες, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, γιατί άραγε;;;

Το έργο βρέθηκε εγκλωβισμένο  στα γρανάζια των πολιτικών αστοχιών  των κυβερνήσεων   του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ενώ σήμερα έχουν γίνει εξαγγελίες για την επανέναρξη των εργασιών…

Το  δε  Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου της 27/5/20, στο τεχνικό του πρόγραμμα (σελ. 24) το οποίο ψηφίστηκε, πρόβλεψε τη χρηματοδότηση της συνέχισης των εργασιών, μέσω Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων με το ποσό, των  120.000 ευρώ, για την πρώτη συμπληρωματική σύμβαση.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, έχει αρχίσει ένα γαϊτανάκι δημοσιευμάτων, για να βρεθούν δήθεν τα χρήματα για την κτηριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου, με την πώληση  του οικοπέδου, που διαθέτει ως περιουσία του, στους σωτήρες του Lidl!

Ο λαός του νησιού βρίσκεται ξανά στο ίδιο έργο θεατής…

Ξανά επιχειρήθηκε στο παρελθόν να πουληθεί  το ίδιο οικόπεδο…..

Εμείς, διαμηνύουμε στην κυβέρνηση, που προχωρά -εν κρύπτω -.ώστε  να βρει πρόθυμους να ξεπουληθεί  η  περιουσία του Νοσοκομείου, προκειμένου να μην αναλάβει τις ευθύνες της σχετικά με την κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου, ότι θα  αγωνιστούμε ενάντια στα σχέδια της…

   Καλούμε το Διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, να σταματήσει να συμμετέχει στα πολιτικά παιχνίδια των κυβερνώντων χθεσινών και σημερινών….  Και να ασχοληθεί με την επίσπευση της έναρξης των εργασιών της ανακατασκευής των κτιρίων… και να  απαιτήσει από την κυβέρνηση της ΝΔ τη χρηματοδότησή του.

Επίσης, να φροντίσει για την   άμεση τοποθέτηση μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, στο νοσοκομείο Χίου, στο κέντρο Υγείας Πυργίου, στο πρώην ΙΚΑ, καθώς και τα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία των χωριών!

    Όσο, δε για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί την πάγια  τακτική, του στρίβει δια του αρραβώνα…. δηλώνοντας ότι «συλλέγει στοιχεία»!!!

Αλήθεια, χθες δεν κυβερνούσε τον τόπο, δεν είχε διορίσει δια του υπουργού Υγείας, το  δικό του Διοικητικό συμβούλιο, δεν γνωρίζει από τα μέσα τα πράγματα ; 

Μήπως το αλισβερίσι το προωθούν, όπως και στο παρελθόν και  δικά του στελέχη…;;;

   Εμείς, δηλώνουμε ότι  θα βρεθούμε στο πλευρό του αγωνιζόμενων εργαζομένων, για δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη  του λαού, κόντρα στα σχέδια ξεπουλήματος της περιουσίας του!

                                           

Χίος, 30/05/2020

 Γιώργης Η. Αμπαζής

           Περιφερειακός σύμβουλος

της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 07/07/2020 - 17:15

Στις 8 Απριλίου ο κ. Δήμαρχος συνεπικουρούμενος από την παράταξη του κ. Βουρνού έδωσαν το πράσινο φως στον Υπουργό Μετανάστευσης για την υλοποίηση προειλημμένης απόφασης που αφορούσε στην δημιουργία νέας δομής «καραντίνας». Το επιχείρημα ήταν να «θωρακίσουμε» το νησί.
Αύριο, 8 Ιουλίου, τρεις μήνες μετά, λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο κτίριο ώστε να μπορεί να επιτελέσει( ; ) το ρόλο του!
Με την ολοκλήρωση των εργασιών είναι πολύ πιθανό να ολοκληρώνεται και ο χρόνος της μίσθωσης και να ζητηθεί παράταση.......

Είναι προφανές πλέον ότι καμία «υγειονομική θωράκιση» δεν εξασφαλίστηκε. Και το πρόβλημα θα ήταν εδώ αν το λιμενικό σώμα και ο στρατός δεν είχαν «στεγανοποιήσει» τα σύνορα, όπως ο ρόλος τους προβλέπει. Ευτυχώς που σε αυτό δεν προβλέπεται εμπλοκή του κ. Δημάρχου και του κ. Υπουργού Μετανάστευσης γιατί το μόνο που θα είχαμε θα ήταν ένα νησί γεμάτο δομές.
Και δεν μπορεί πλέον να γίνει κατανοητό γιατί και πάλι ενέπλεξαν το στρατό στη διαμόρφωση του κτιρίου, ο ρόλος του προφανώς δεν είναι αυτός.

Το ψέμα είναι κακός σύμβουλος και οι επικοινωνιακές κορώνες δεν λύνουν τα προβλήματα. Δεν αποσυμφορούν το νησί. Δεν οδηγούν στο κλείσιμο της ΒΙΑΛ. Δεν θωρακίζουν το νησί.

ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΥΓ. Σε ό,τι δε αφορά στον λαϊκισμό (που συλλήβδην κατηγόρησε όλες τις άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Υπουργός όταν αναδείξαμε το θέμα) ο θυμόσοφος λαός λέει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.