Χίος, Τετάρτη 3 Ιουνίου

Κ. Μαρδάς: Και δεύτερη... σύνταξη στον Κάρολο Παπούλια

Επιβεβαίωση από τον Νότη Μηταράκη
Τετ, 16/10/2019 - 19:50

Και... δεύτερη σύνταξη θα παίρνει ο πρώην Πρόεδρος Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας!!!

Την είδηση δίνει στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Χιώτης δημοσιογραφός Κ. Μαρδάς, σημειώνοντας: 

"Περιμένοντας στο χωλ του ΣΚΑΊ για να βγούμε στη φιλόξενη εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο υφυπουργός Ασφαλίσεων Νότης Μηταράκης μου επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε την απόφαση για να δοθεί και σύνταξη βουλευτή στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια... Σύνταξη πέραν της προεδρικής που λαμβάνει

Ο 90χρονος, σήμερα , Παπούλιας είχε ζητήσει να του δοθούν αναδρομικά περίπου 20.000 ευρώ , με ποιο σκεπτικό; Ότι , ναι μεν με νόμο του 1977 απαγορευόταν δύο συντάξεις από το δημόσιο, αλλά, μετά την ίδρυση του ΕΦΚΑ το 2017, η απαγόρευση δεν ισχύει διότι--λέει --ο ΕΦΚΑ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και άρα δεν αποτελεί "στενό δημόσιο" !

Ομοίως και ο έτερος πρώην Χρήστος Σαρτζετάκης, συνταξιούχος δικαστικός...

Να σημειώσω ότι ο..."σοσιαλιστής" Κάρολος Παπούλιας αναδείχθηκε στο Ανώτατο Αξίωμα από τον κεντρο -δεξιό Κώστα Καραμανλή και επαναψηφίσθηκε , παραμένοντας στον προεδρικό θώκο επί μία ολόκληρη δεκαετία (2005- 2015 ).

Η προεδρική του αποζημίωση ανήρχετο σε 23.000 ευρώ το μήνα.(με μείωση στα 11.000 ευρώ το μήνα από τον Σεπτέμβριο του 2012 επί Σαμαροβενιζέλων . Εθελουσία μείωση - αλλά όχι παραίτηση από την αποζημίωση, όπως έγραψαν τότε κάποια σάϊτ ).

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, στα δέκα χρόνια, εισέπραξε πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ ...Και μιλάμε για απλές εθιμοτυπικές αρμοδιότητες και για να υπογράφει αβέρτα νόμους περικοπής μισθών και συντάξεων.

Μάλιστα, υπάρχουν νόμοι που φέρουν την υπογραφή του κάτω από τον τόπο όπου υπέγραψε...Δηλαδή " Λευκάδα" και "Αμβούργο". Επειδή παραθέριζε στη Λευκάδα η Αστυνομία του έστελνε με περιπολικό το κείμενο του νόμου για να βάλει τη τζίφρα του ! Το ίδιο και στο Αμβούργο , όπου ζούσε η σύζυγός του..."

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 03/06/2020 - 17:48

“Η ετοιμότητά και η αποφασιστικότητά μας να προασπίσουμε τα θαλάσσια ή τα χερσαία σύνορά μας, παραμένει η ίδια και ισχυρή”, τόνισε ο Υπουργός μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ Radio 104,6 και αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστευτικών ροών επεσήμανε τα εξής: “Λόγω του κορωνοϊού είναι μειωμένη η πίεση από την πλευρά της Τουρκίας, αλλά υπάρχει η πίεση. Είναι πιο έντονη τις τελευταίες μέρες, αλλά η διαρκής παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού και της Ελληνικής Αστυνομίας στα χερσαία σύνορα στον Έβρο, από τα τέλη Φεβρουαρίου μετά και την εντολή του Πρωθυπουργού σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τη μέγιστη ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων, έχει οδηγήσει σε μία μείωση ροών πάνω από το 90% το τελευταίο τρίμηνο”.

Ο κ. Μηταράκης ανέπτυξε την συνολική στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, η οποία έχει ως βασικές προτεραιότητες τις ακόλουθες:  την αποφασιστική φύλαξη των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων, την μείωση των ροών, την αυστηροποίηση της νομοθεσίας, τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες και τον διαχωρισμό αυτών που δικαιούνται άσυλο από τους οικονομικούς μετανάστες.

 Όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης, “προχωρούμε σε αποχωρήσεις όσων δεν δικαιούνται παραμονή στις δομές, ώστε να κλείσουμε 60 δομές εντός του 2020, δίνοντας έμφαση στις επιστροφές, εθελοντικές ή μη, όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας μετά το άνοιγμα ξανά των συνόρων. Το τελευταίο τρίμηνο εκδώσαμε 32.000 αποφάσεις, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ανά τρίμηνο βγαίνανε περίπου 12.000 αποφάσεις. Είναι σχεδόν τριπλασιασμός του αριθμού των αποφάσεων που εκδίδονται”, επεσήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σχετικά με τις κλειστές και ελεγχόμενες δομές στα νησιά, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επεσήμανε ότι “Χρειάζονται να γίνουν αυτά τα κέντρα ως κλειστά και ελεγχόμενα για την προστασία και των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών. Ξεκινάμε άμεσα στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο. Παραμένει εκκρεμότητα στη Λέσβο και στη Χίο”.