Χίος, Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Κ. Μαρδάς: Και δεύτερη... σύνταξη στον Κάρολο Παπούλια

Επιβεβαίωση από τον Νότη Μηταράκη
Τετ, 16/10/2019 - 19:50

Και... δεύτερη σύνταξη θα παίρνει ο πρώην Πρόεδρος Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας!!!

Την είδηση δίνει στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Χιώτης δημοσιογραφός Κ. Μαρδάς, σημειώνοντας: 

"Περιμένοντας στο χωλ του ΣΚΑΊ για να βγούμε στη φιλόξενη εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο υφυπουργός Ασφαλίσεων Νότης Μηταράκης μου επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε την απόφαση για να δοθεί και σύνταξη βουλευτή στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια... Σύνταξη πέραν της προεδρικής που λαμβάνει

Ο 90χρονος, σήμερα , Παπούλιας είχε ζητήσει να του δοθούν αναδρομικά περίπου 20.000 ευρώ , με ποιο σκεπτικό; Ότι , ναι μεν με νόμο του 1977 απαγορευόταν δύο συντάξεις από το δημόσιο, αλλά, μετά την ίδρυση του ΕΦΚΑ το 2017, η απαγόρευση δεν ισχύει διότι--λέει --ο ΕΦΚΑ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και άρα δεν αποτελεί "στενό δημόσιο" !

Ομοίως και ο έτερος πρώην Χρήστος Σαρτζετάκης, συνταξιούχος δικαστικός...

Να σημειώσω ότι ο..."σοσιαλιστής" Κάρολος Παπούλιας αναδείχθηκε στο Ανώτατο Αξίωμα από τον κεντρο -δεξιό Κώστα Καραμανλή και επαναψηφίσθηκε , παραμένοντας στον προεδρικό θώκο επί μία ολόκληρη δεκαετία (2005- 2015 ).

Η προεδρική του αποζημίωση ανήρχετο σε 23.000 ευρώ το μήνα.(με μείωση στα 11.000 ευρώ το μήνα από τον Σεπτέμβριο του 2012 επί Σαμαροβενιζέλων . Εθελουσία μείωση - αλλά όχι παραίτηση από την αποζημίωση, όπως έγραψαν τότε κάποια σάϊτ ).

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, στα δέκα χρόνια, εισέπραξε πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ ...Και μιλάμε για απλές εθιμοτυπικές αρμοδιότητες και για να υπογράφει αβέρτα νόμους περικοπής μισθών και συντάξεων.

Μάλιστα, υπάρχουν νόμοι που φέρουν την υπογραφή του κάτω από τον τόπο όπου υπέγραψε...Δηλαδή " Λευκάδα" και "Αμβούργο". Επειδή παραθέριζε στη Λευκάδα η Αστυνομία του έστελνε με περιπολικό το κείμενο του νόμου για να βάλει τη τζίφρα του ! Το ίδιο και στο Αμβούργο , όπου ζούσε η σύζυγός του..."

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 16/11/2019 - 07:30

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο οδηγός που εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του που έπεσε χθες στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με Πυροσβεστική, Δύτες, Λιμενικό και ΕΚΑΒ που επιχείρησαν στο σημείο να κάνουν λόγο για πνιγμό.

Σύμφωνα με το "Νησί" πρόκειται για 76χρονο από την περιοχή της Άγρας που εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο Opel Corsa χρώματος μαύρου και ανασύρθηκε νεκρός.

Το αυτοκίνητο είχε αναποδογυρίσει και οι δύτες επενέβησαν στο «Γ» που σχηματίζει το τελωνείο στο λιμάνι της Μυτιλήνης και κινήθηκαν άμεσα, όσο επέτρεπε η θολότητα του νερού, αλλά και η κατάσταση του αυτοκινήτου.