Κ. Μαρδάς: Και δεύτερη... σύνταξη στον Κάρολο Παπούλια

Επιβεβαίωση από τον Νότη Μηταράκη
Τετ, 16/10/2019 - 19:50

Και... δεύτερη σύνταξη θα παίρνει ο πρώην Πρόεδρος Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας!!!

Την είδηση δίνει στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Χιώτης δημοσιογραφός Κ. Μαρδάς, σημειώνοντας: 

"Περιμένοντας στο χωλ του ΣΚΑΊ για να βγούμε στη φιλόξενη εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο υφυπουργός Ασφαλίσεων Νότης Μηταράκης μου επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε την απόφαση για να δοθεί και σύνταξη βουλευτή στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια... Σύνταξη πέραν της προεδρικής που λαμβάνει

Ο 90χρονος, σήμερα , Παπούλιας είχε ζητήσει να του δοθούν αναδρομικά περίπου 20.000 ευρώ , με ποιο σκεπτικό; Ότι , ναι μεν με νόμο του 1977 απαγορευόταν δύο συντάξεις από το δημόσιο, αλλά, μετά την ίδρυση του ΕΦΚΑ το 2017, η απαγόρευση δεν ισχύει διότι--λέει --ο ΕΦΚΑ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και άρα δεν αποτελεί "στενό δημόσιο" !

Ομοίως και ο έτερος πρώην Χρήστος Σαρτζετάκης, συνταξιούχος δικαστικός...

Να σημειώσω ότι ο..."σοσιαλιστής" Κάρολος Παπούλιας αναδείχθηκε στο Ανώτατο Αξίωμα από τον κεντρο -δεξιό Κώστα Καραμανλή και επαναψηφίσθηκε , παραμένοντας στον προεδρικό θώκο επί μία ολόκληρη δεκαετία (2005- 2015 ).

Η προεδρική του αποζημίωση ανήρχετο σε 23.000 ευρώ το μήνα.(με μείωση στα 11.000 ευρώ το μήνα από τον Σεπτέμβριο του 2012 επί Σαμαροβενιζέλων . Εθελουσία μείωση - αλλά όχι παραίτηση από την αποζημίωση, όπως έγραψαν τότε κάποια σάϊτ ).

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, στα δέκα χρόνια, εισέπραξε πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ ...Και μιλάμε για απλές εθιμοτυπικές αρμοδιότητες και για να υπογράφει αβέρτα νόμους περικοπής μισθών και συντάξεων.

Μάλιστα, υπάρχουν νόμοι που φέρουν την υπογραφή του κάτω από τον τόπο όπου υπέγραψε...Δηλαδή " Λευκάδα" και "Αμβούργο". Επειδή παραθέριζε στη Λευκάδα η Αστυνομία του έστελνε με περιπολικό το κείμενο του νόμου για να βάλει τη τζίφρα του ! Το ίδιο και στο Αμβούργο , όπου ζούσε η σύζυγός του..."

Σχετικά Άρθρα