Κ. Μουτζούρης: Ο Μηταράκης φασούλι το φασούλι… αδειάζει το σακούλι

Ο υπουργός Μετανάστευσης κατάφερε να μηδενίσει τις μεταναστευτικές ροές
Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 10/05/2020 - 13:09

«Ψωμί κ’ αλάτι» στις τεταμένες σχέσεις Περιφέρειας και υπουργείου Μετανάστευσης βάζει ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης με δήλωση του, που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα στο δελτίο ειδήσεων στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

Σ’ αυτήν σημειώνοντας ότι το μεταναστευτικό αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτική της Περιφέρειας, όχι μόνο αναγνωρίζει ότι έγιναν βήματα πάνω σ’ αυτό, αλλά δίνει και τα εύσημα, για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα και ανοικτά, στον υπουργό Νότη Μηταράκη.

Θέλω να είμαι δίκαιος δηλώνει. Από την εποχή του λάθους των ΜΑΤ, που στην πράξη γιατί για μένα αυτό μετράει, το κατάλαβε η Κυβέρνηση, έχει σημειωθεί στροφή 180 μοιρών και εδώ θέλω να εξάρω την συμβολή του υπουργού Νότη Μηταράκη.

Κατ’ αρχήν κατάφερε να μηδενίσει σχεδόν τις μεταναστευτικές ροές. Αυτό για μένα είναι το κλειδί της υπόθεσης. Αν αυτό διατηρηθεί είναι θέμα χρόνου να απαλλαγούν τα νησιά από το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Κατάφερε όμως και κάτι άλλο αθόρυβα αλλά ουσιαστικά και το αθόρυβα το καταλαβαίνουμε όλοι, αφού όπου ανακοινώνεται η μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα ξεσηκώνεται το σύμπαν. Σιγά – σιγά αδειάζει τα νησιά. Και προχθές που ήρθα στη Χίο είχε μέσα στο πλοίο καμιά πενηνταριά από Μυτιλήνη για Πειραιά και άλλους τόσους πήρε από τη Χίο. Για να παραφράσω λίγο την παροιμία, ο Νότης Μηταράκης φασούλι το φασούλι… αδειάζει το σακούλι.

Μακάρι να συνεχιστεί έτσι η αποσυμφόρηση, χωρίς βεβαίως να απεμπολούμε το αίτημα μας για πλήρη αποσυμφόρηση.

Ο Περιφερειάρχης έδωσε τα εύσημα στον υπουργό και για το θέμα των Δομών απομόνωσης.

Τα πράγματα εδώ είναι εξίσου σοβαρά, αφού σταμάτημα των ροών έγινε, αλλά πλήρες σφράγισμα, ας μην έχουμε αυταπάτες δεν μπορεί να γίνει, και πρέπει να το προσθέσουμε στα σύν του υπουργού. Εν μέσω πανδημίας κατάφερε να δώσει λύση με ενοικίαση χώρων δομών απομόνωσης στα νησιά και έτσι θωράκισε τα ΚΥΤ από εισβολή του κορωνοϊού.

Αν γίνει κάτι τέτοιο θα χάσουμε την μπάλα, σχολίασε ο Περιφερειάρχης, γνωρίζοντας το θέμα από πρώτο χέρι καθώς ο γιατρός γιός του είναι ένας από τρείς, που έχουν στελεχώσει το Ιατρείο στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στο Χαλκειός.

apotelesmatikos_o_ypoyrgos_metanasteysis

Σχετικά Άρθρα