Κ. Τριαντάφυλλος: Δεν συζητάμε τώρα για νέα δομή, αν δεν αποσυμφορηθεί η Χίος

Συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών, με πυρά και κατά της Δημοτικής Αρχής για τις απευθείας αναθέσεις
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 14/01/2021 - 14:44

 

 

Με έμφαση στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, λόγω επικαιρότητας μετά και την δικαστική απόφαση για την επιστροφή του ακινήτου της ΒΙΑΛ στο δήμο, αλλά και με κατάθεση προτάσεων που επικεντρώνουν στις προτεραιότητες της Συμμαχίας Αξιών για τα του δήμου μέσα στο 2021, καθώς και με άσκηση κριτικής κατά της δημοτικής αρχής, κυρίως για το θέμα των απευθείας αναθέσεων, σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, διαδικτυακά, στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις για το εάν εκτιμά πως πρέπει για μια ακόμη φορά το δημοτικό συμβούλιο Χίου να πάρει θέση για τις εξελίξεις που αφορούν το ΚΥΤ στην ΒΙΑΛ, ξεκαθάρισε ότι υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μια και μόνο δομή 500 ατόμων για υποδοχή και ταυτοποίηση και ότι δεν υπάρχει λόγος το σώμα να επανέλθει στην παρούσα φάση. Παράλληλα τόνισε ότι εκείνο που προέχει είναι να γίνει αποσυμφόρηση του νησιού, το ΚΥΤ στην πρώην ΒΙΑΛ να κλείσει, να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση  και τότε και μόνο τότε να συζητηθεί η νέα δομή.

«Ο τόπος μας το 2030 δεν πρέπει να καταλήξει να είναι μια φυλακή ανθρώπων», τόνισε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών, προτάσσοντας την αναγκαιότητα, μέσα από συνέργειες, η Χίος να καλύψει την υστέρηση που έχει -το χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου- που δεν είναι άλλη από την έλλειψη στρατηγικού οράματος.

Χρειάζεται, είπε, ένα master plan της πόλης, ώστε οι όποιες παρεμβάσεις - έργα γίνονται να συνδέονται μεταξύ τους με αναπτυξιακή στόχευση και όχι απλώς να απορροφούνται κονδύλια, ενώ  αναφέρθηκε και στον τουρισμό προβάλλοντας την ανάγκη το νησί να αποκτήσει επιτέλους brand name.

Ο κος Τριαντάφυλλος καταφέρθηκε της Δημοτικής Αρχής, μεταξύ άλλων και για το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων, λέγοντας ότι δεν δημοσιοποιούνται και επομένως υπάρχει έλλειμμα διαφάνειας και αξιοκρατίας. «Προσλαμβάνονται οι ίδιοι και ίδιοι», είπε και έκανε  λόγο για «πελατειακό σύστημα, που είναι πρωτοφανές για τη Χίο».

Τέλος μίλησε και για τη μη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή λέγοντας ότι εκείνοι επεδίωξαν θεσμική συνεργασία με αναλογική συμμετοχή, αλλά η δημοτική αρχή επέλεξε να έχει «επίπλαστη πλειοψηφία» με «αποσπάσεις συμβούλων».

Σχετικά Άρθρα