Χίος, Παρασκευή 7 Αυγούστου

Κ. Τριαντάφυλλος για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Παρ, 04/04/2014 - 09:38

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την παρακολούθηση της εκτέλεσης των αποφάσεων του ΕΔΑΔ και της συμβατότητας του ελληνικού Δικαίου με τα κριτήρια προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξελέγη σήμερα, ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, με 13 ψήφους στους 16 ψηφίσαντες.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, πριν από έναν, περίπου, χρόνο και με πρωτοβουλία του βουλευτή, απευθύνθηκε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία διατυπωνόταν η ανάγκη για σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής, με το παραπάνω αντικείμενο.

Γινόταν, επίσης, αναφορά στο φαινόμενο της υπερβολικής χρονικής καθυστέρησης, τόσο στην εκδίκαση των δικαστικών υποθέσεων, όσο και στην εκτέλεση των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, - παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα, κατά τα τελευταία έτη, έχει προωθήσει μεταρρυθμίσεις στο θέμα της συντόμευσης του χρόνου εκτέλεσης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  (ΕΔΑΔ) – .

Όπως, ακόμη, και στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης των Δικαστηρίων και της επιτάχυνσης της απονομής Δικαιοσύνης, με σκοπό την συντόμευση της εκδίκασης των υποθέσεων των πολιτών.

Η παραπάνω θετική εξέλιξη στοχεύει στην καλύτερη προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει το Συμβούλιο της Ευρώπης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αφορά κάθε ευνομούμενη, δημοκρατική κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 07/08/2020 - 06:27

Ένα ταχύπλοο σκάφος κατάφερε να ξεφύγει χθες από την συνεχή φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από το Λιμενικό Σώμα και να φτάσει στις 6,30 μ.μ. στην παραλία μπροστά στο Δημαρχείο του Βροντάδου. Οι επιβάτες όμως δεν ήταν μετανάστες – πρόσφυγες αλλά Τούρκοι υπήκοοι, εύποροι με τις οικογένειες τους, που δήλωσαν αμέσως ότι ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας , επειδή δεν μπορούν να αντέξουν το καθεστώς Ερντογάν.

Οι 22 συνολικά Τούρκοι, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο. Τους επιβλήθηκε ατομικά πρόστιμο 5000 ευρώ για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα από χώρα που πλήττεται από κορωνοϊό, ενώ ένας Τούρκος και ένας Αφγανός υπήκοος υποδείχθηκαν από τους ίδιους ως διακινητές τους.

Από το Λιμεναρχείο, μετά τις σχετικές ανακρίσεις οι ζητούντες άσυλο και οι διακινητές παραδώθηκαν  στην Αστυνομία η οποία τους οδήγησε στην Δομή Απομόνωσης της Λευκωνιάς απ' όπου συνεργείο του ΕΟΔΥ θα τους πάρει δείγματα για κορωνοϊό.