Και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Καλογήρου λένε ναι στην νέα Δομή αλλά το που, να το βρει ο... Μηταράκης

Καταδικάζουν την μη συνάντηση των Αντιπεριφερειαρχών με τον υπουργό
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 25/01/2021 - 13:19

Κοινή δήλωση των Περιφερειακών Συμβούλων του Συνδυασμού "ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ":

«Στο πλαίσιο της συνάντησης μας με τον Βουλευτή Χίου και Υπουργό Mετανάστευσης και Aσύλου κ. Νότη Μηταράκη στις 24/1/2021 συζητήσαμε για σημαντικά θέματα που αφορούν το νησί μας και κυρίως για το ζήτημα του μεταναστευτικού.

Τονίσαμε λοιπόν σαν ομάδα:

1. Την κατακριτέα στάση των Αντιπεριφερειαρχών κ. Μπουγδάνου, κ. Βρουλή, κ. Νύκτα και κ. Καμπούρη που αποφάσισαν ύστερα από εντολή του περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη να μην συναντηθούν με τον υπουργό για το σημαντικό θέμα του μεταναστευτικού. Η αρχή της δημοκρατίας είναι ο διάλογος και όλα τα ζητήματα πρέπει να λύνονται βάση αυτού με την σωστή επιχειρηματολογία. Η άρνηση για διάλογο δηλώνει αδιαφορία και λευκή συγκατάθεση για την οποιαδήποτε εξέλιξη των θεμάτων. Οι Αντιπεριφερειάρχες έχουν σημαντικότατη ευθύνη στην εξέλιξη των καταστάσεων και έπρεπε όχι μόνο να μην αποφύγουν το διάλογο αλλά να τον επιδιώξουν.

2. Στηρίζουμε και συγχαίρουμε το λιμενικό σώμα, τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία, καθώς και τα συναρμόδια υπουργεία για την πραγματική επιτέλους φύλαξη των συνόρων μας που αγωνίζεται νύχτα μέρα για αυτό τον σκοπό.

3. Επικροτούμε την απόφαση να κλείσει επιτέλους η ΒΙΑΛ που αποτελεί πάγιο αίτημα του χιακού λαού και είναι δημιούργημα της κυβέρνησης Σύριζα. Ελπίζουμε στην άμεση υλοποίηση της απόφασης και ενώνουμε τις δυνάμεις μας να γίνει πραγματικότητα. Αναμένουμε άμεσα την εκπλήρωση της δέσμευσης ότι πληθυσμιακά η ΒΙΑΛ θα ισορροπήσει στην επιτρεπτή χωρητικότητά της,

4. Τέλος είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε για την δημιουργία μιας κλειστής ελεγχόμενης δομής που θα πληρεί τα κριτήρια της ασφάλειας, του ελέγχου και των αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης. Αλλά καμία εργασία δεν θα πρέπει να ξεκινήσει αν δεν έχει αποσυμφορηθεί η ΒΙΑΛ.

Με τιμή οι περιφερειακοί σύμβουλοι:

Μπουρνιάς Παντελής, Αθηνάδης Λεωνίδας, Νομικός Γεώργιος, Λεγάτος Παντελής για το συνδυασμό «ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ».

lathos_ton_antiperifereiarhon_i_mi_proseleysi_sto_dialogo_me_noti_mitaraki

Σχετικά Άρθρα