Χίος, Τρίτη 26 Μαΐου

Το καλοκαίρι η... επανεκκίνηση της Ιωάννου Χρήστου

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 30/03/2020 - 14:48

Μέσα στο καλοκαίρι, αναμένεται η επανεκκίνηση των εργασιών για την επέκταση της οδού Ιωάννου Χρήστου, σύμφωνα με την μέχρι τώρα πορεία της διαδικασίας που ακολουθείται από την έκπτωση της αναδόχου εταιρείας, μέχρι την ανάληψη του έργου από επόμενο μειοδότη που συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία.

Ήδη, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Χίου, Γιάννης Ξενάκης, το έργο μετά την έκπτωση της τάξεως του 45,12%, που είχε δοθεί από τον 1ο μειοδότη, την εταιρεία «Όδευση» η οποία κρίθηκε στη συνέχεια έκπτωτη, ανέρχονταν στα 977.000 ευρώ.

Από την επιμέτρηση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου στο φυσικό αντικείμενο του έργου που εκτελέστηκε και με βάση τους λογαριασμούς που πληρώθηκαν, εκτιμάται ότι ποσό της τάξεως των 853.000 ευρώ είναι διαθέσιμο για το νέο ανάδοχο, στο οποίο θα προστεθούν επίσης η εγγυητική των 42.000 ευρώ που υπάρχει από τον έκπτωτο ανάδοχο και οι ποινικές ρήτρες που θα καταλογιστούν σε βάρος του.

Βέβαια από την πλευρά της η εταιρεία «Όδευση» μέχρι τις 12 Απριλίου θα πρέπει και εκείνη να καταθέσει τον αντίλογο στα παρουσιαζόμενα από μέρους του Δήμου, με πιθανό – για μια ακόμη φορά – το ενδεχόμενο να κατατεθεί από μέρους της ένσταση.

«Ανεξάρτητα από αυτήν την εξέλιξη, εμείς παράλληλα προχωράμε τις διαδικασίες ώστε ο 2ος στη σειρά μειοδότης να ενημερωθεί και να εκδηλώσει ή όχι ενδιαφέρον εκείνος να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο», ανέφερε ο κος Ξενάκης.

Πρόκειται, όπως είπε, για την εταιρεία που έχει αναλάβει τους κόμβους στο νοσοκομείο και το Καστέλο και είχε καταθέσει προσφορά με έκπτωση 44% για την οδό Ιωάννου Χρήστου.

Αν η εταιρεία δεχθεί τότε θα γίνει σύμβαση αφού περάσει για προσυμβατικό έλεγχο από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Αν δε δεχθεί, τότε ακολουθεί ο 3ος ανάδοχος.

“Μακάρι να τελειώσουμε μέχρι τον Ιούλιο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος θυμίζοντας ότι στο έργο έχει σταματήσει κάθε δουλειά από τον Απρίλιο του 2019!

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 26/05/2020 - 15:31

Νέα εξέλιξη όσον αφορά την γνωστή εισβολή των ΜΑΤ στο νησί μας και στην κατοχική κατάσταση, που δημιουργήθηκε επί διήμερο, δημιουργεί η πρωτοβουλία των Δημοτικών παρατάξεων στον Δήμο να καταθέσουν μήνυση κατά των ΜΑΤ και μάλιστα για σύσταση… συμμορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει ήδη συσκέψεις και πιθανότατα αύριο θα κατατεθεί η σχετική μήνυση, που κρίνεται αναγκαία για ουσιαστικούς και τυπικούς λόγους.

Οι τυπικοί έχουν σχέση με την δικογραφία που βρίσκεται σε εξέλιξη όσον αφορά κατηγορούμενους για βιαιοπραγίες σε βάρος ανδρών των ΜΑΤ στο Ξενοδοχείο Ερύθα, οπότε σε αντιπαραβολή θα ζητηθεί η απονομή δικαιοσύνης και για την συμπεριφορά των ΜΑΤ.

Επειδή όμως η μήνυση θα τεθεί στο αρχείο όσον αφορά τις ενέργειες των ΜΑΤ αφού αυτή είναι η αποστολή τους, επιλέχθηκε η μήνυση του Δημοτικού συμβουλίου κατ’ ουσίαν να κινηθεί στην συμπεριφορά των ανδρών των Ματ κατά την έξοδο τους από τη Χίο όπου ως γνωστόν και με δεκάδες βίντεο και μαρτυρίες μεταβλήθηκαν σε χούλιγκανς, που με πολιτική περιβολή ξυλοκόπησαν πολίτες, έκαναν φθορές σε οχήματα και έριξαν δακρυγόνα.

Η συγκεκριμένη κατηγορία και δη της σύστασης συμμορίας από την μια δεν μπορεί να τεθεί στο αρχείο και από την άλλη ενεργοποιεί την ΕΔΕ που γίνεται στην Αστυνομία, για τα επεισόδια στον Λιμένα Μεστών, ΕΔΕ που αν δεν υπήρχε η μήνυση θα είχε την τύχη εκατοντάδων άλλων, τον κάλαθο δηλαδή των αχρήστων.