Χίος, Παρασκευή 14 Αυγούστου

Καλύπτει το Υπ. Υγείας τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου

Στην αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους για τη διεκδίκηση τόκων επί του επιδόματος των 176 ευρώ
Τετ, 04/07/2018 - 14:23
Ενταση στο Νοσοκομέιο

Πλήρη κάλυψη στις κινήσεις της Διοίκητριας του Νοσοκομείου, Έλενας Κανταράκη,  μετά την δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού από εργαζόμενους, που διεκδικούν τόκους επί του επιδόματος των 176 ευρώ, παρείχε  το Υπουργείο Υγείας. Μετά από συνάντηση που έγινε χθες στο Υπουργείο με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού και του Αν. Υπουργού Π. Πολάκη με την Διοίκηση του «Σκυλίτσειου», στελέχη της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά & Αιγαίου, τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μιχαηλίδη κ.α. το γραφείο τύπου του αναπληρωτή υπουργού αναφέρει τα εξής:

"Σε καμιά όμως περίπτωση δεν σκοπεύουμε να γίνουμε απαθείς θεατές ή να συνηγορήσουμε σε καταχρηστικές ενέργειες και δράσεις, που αφενός υπονομεύουν την ομαλή χρηματοδοτική λειτουργία και επάρκεια του Νοσοκομείου και αφετέρου επ’ ουδενί δεν συνιστούν θεμιτή συνδικαλιστική πρακτική. Ως τέτοιες, εκλαμβάνουμε και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες δέσμευσης των χρηματικών διαθεσίμων του Νοσοκομείου στις τράπεζες, όπως επίσης και τις προσπάθειες παρεμπόδισης σύγκλησης του Δ.Σ. Είναι δε πεποίθησή μας ότι τέτοιες ενέργειες –τα κίνητρα και οι συνέπειές τους- δεν είναι απολύτως κατανοητές σε όλο τους το βάθος από το σύνολο των εργαζομένων στη μονάδα, ούτε το βρίσκουν καθολικά σύμφωνο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες που διαδίδουν φήμες για πλαστές (εν πολλοίς) οφειλές και οι οποίες προέρχονται από έωλους υπολογισμούς με ανατοκισμό τόκων (πανωτόκια) παλαιότερων υποθέσεων, αλλά και το αδηφάγο μένος δικηγορικών γραφείων για «ζεστό» κρατικό χρήμα (που φτάνει μέχρι και το 40% των διεκδικούμενων ποσών).

Η ηγεσία του Υπουργείου (και επακόλουθα και οι διοικήσεις του Νοσοκομείου και της ΥΠΕ) είναι παρούσα και διαθέσιμη πάντα να ανταποκριθεί σε έναν έντιμο και αποδοτικό για όλους διάλογο με τους εργαζόμενους, δηλώνοντας ταυτόχρονα την σθεναρή και ανυποχώρητη στάση της απέναντι σε προσωπικού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις που υπονομεύουν αυτόν τον διάλογο. Αυτά τα στοιχεία θα διέπουν και τις επόμενες ενέργειές μας στο θέμα αυτό."

Σημειώνουμε, τέλος, ότι σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου διαψεύδει οποιαδήποτε πληροφορία κυκλοφορεί για την τύχη των χρημάτων του λογαριασμού που είχαν δεσμεύσει οι εργαζόμενοι, αναφέροντας τα παρακάτω: "Μετά το από 02-07-2018 δελτίου τύπου περί εκδόσεως  Προσωρινών   Διαταγών   από το Διοικητικό  Πρωτοδικείο Μυτιλήνης  και μη απόδοσης του χρηματικού ποσού των 550.000 ευρώ από τον λογαριασμό του Νοσοκομείου,  ενημερώνουμε ότι τα χρήματα παραμένουν στον σχετικό  λογαριασμό και διαψεύδουμε οποιαδήποτε άλλη τυχόν αντίθετη πληροφορία ."

Σχετικά Άρθρα

Αναμένεται επέκταση του μέτρου και στην Περιφέρεια
Παρ, 14/08/2020 - 18:27

Νέα, αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορωνοϊού όπως το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης/ διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωΐ στην περιφέρεια Αττικής, και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Τα νέα μέτρα, που αποφασίστηκαν κατά την τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Παρασκευής, θα τεθούν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα, πλην των μέτρων για Πάρο - Αντίπαρο που θα εφαρμοστούν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου. 

"Τα στοιχεία των τελευταίων ημέρων δείχνουν διασπορά σε τουριστικές περιοχές και σε νεότερες ηλικίες και γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στους τόπους κατοικίας τους" ανέφερε κατά την εισαγωγή του ο υφυπουργός κάνοντας έκκληση στους νέους για ατομική ευθύνη.

"Δεν είστε άτρωτοι" δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απευθυνόμενος στους νέους, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού.  

"Τίποτε, κανένα μέτρο, ούτε η δράση ούτε τα πρόστιμα, μπορούν να αντικαταστήσουν την ατομική ευθύνη, δεν γίνεται να βρίσκεται αστυνομικός, σε κάθε μέρος, δίπλα σε κάθε πολίτη. Χρειάζεται να δείξουμε την ιδία και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη όπως στην πρώτη φάση της πανδημίας που πετύχαμε. Να αναλάβουν οι νέοι την ευθύνη να προσττ όχι μόνο τους εαυτούς τους αλλά και τους ανθρώπους που αγαπούν, όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά και τους γονείς τους, τους παππούδες τους και τις γιαγιάδες τους" υπογράμμισε ο υφυπουργός. 

Τα νέα μέτρα αναλυτικά

- Όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα εστιατόρια, θέατρα, σινεμά, έως 24 Αυγούστου, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.
- Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί στην περιφέρεια Αττικής (νησιά Αργοσαρωνικού - Κύθηρα), έως 24 Αυγούστου. Η απαγόρευση ισχύει για Κρήτη και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
- Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο. Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όριο εννέα ατόμων σε κάθε δημόσια συνάθροιση. Όριο ατόμων στα τραπέζια των καταστημάτων. Απαγορεύονται, δηλαδή, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης, μπαίνει πλαφόν 4 άτομα στα κέντρα εστίασης εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα. Υποχρεωτική χρήση μασκών παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα μαγαζιά θα κλείνουν τα μεσάνυχτα. Σε συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

- Παρατείνονται έως τις 24 Αυγούστου τα μέτρα για τον Πόρο, με μόνη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11.
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
- Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων.
- Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορωνοϊό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου, έως 31 Αυγούστου.

Η χρήση μάσκας

- Σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.
- Σύσταση για ιδιαίτερη μέριμνα αυστηρής τήρησης των υγειονομικών μέτρων και χρήση μάσκας σε ναούς και άλλους χώρους λατρείας καθώς και χώρους που αναμένεται υψηλός συγχρωτισμός ενόψει των τελετών και εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου.
- Σύσταση για ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στα ατομικά μέτρα υγιεινής κατά και μετά το κύμα επιστροφής από τις διακοπές ιδιαίτερα σε μέσα μαζικής μεταφοράς όπως πλοία. Θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση του λιμενικού για την τήρηση των μέτρων και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.
- Σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις.

Πηγή: skai.gr

 

geniki_grammateia_politikis_prostasias_live_stream