Χίος, Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Καλύπτει το Υπ. Υγείας τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου

Στην αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους για τη διεκδίκηση τόκων επί του επιδόματος των 176 ευρώ
Τετ, 04/07/2018 - 14:23
Ενταση στο Νοσοκομέιο

Πλήρη κάλυψη στις κινήσεις της Διοίκητριας του Νοσοκομείου, Έλενας Κανταράκη,  μετά την δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού από εργαζόμενους, που διεκδικούν τόκους επί του επιδόματος των 176 ευρώ, παρείχε  το Υπουργείο Υγείας. Μετά από συνάντηση που έγινε χθες στο Υπουργείο με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού και του Αν. Υπουργού Π. Πολάκη με την Διοίκηση του «Σκυλίτσειου», στελέχη της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά & Αιγαίου, τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μιχαηλίδη κ.α. το γραφείο τύπου του αναπληρωτή υπουργού αναφέρει τα εξής:

"Σε καμιά όμως περίπτωση δεν σκοπεύουμε να γίνουμε απαθείς θεατές ή να συνηγορήσουμε σε καταχρηστικές ενέργειες και δράσεις, που αφενός υπονομεύουν την ομαλή χρηματοδοτική λειτουργία και επάρκεια του Νοσοκομείου και αφετέρου επ’ ουδενί δεν συνιστούν θεμιτή συνδικαλιστική πρακτική. Ως τέτοιες, εκλαμβάνουμε και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες δέσμευσης των χρηματικών διαθεσίμων του Νοσοκομείου στις τράπεζες, όπως επίσης και τις προσπάθειες παρεμπόδισης σύγκλησης του Δ.Σ. Είναι δε πεποίθησή μας ότι τέτοιες ενέργειες –τα κίνητρα και οι συνέπειές τους- δεν είναι απολύτως κατανοητές σε όλο τους το βάθος από το σύνολο των εργαζομένων στη μονάδα, ούτε το βρίσκουν καθολικά σύμφωνο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες που διαδίδουν φήμες για πλαστές (εν πολλοίς) οφειλές και οι οποίες προέρχονται από έωλους υπολογισμούς με ανατοκισμό τόκων (πανωτόκια) παλαιότερων υποθέσεων, αλλά και το αδηφάγο μένος δικηγορικών γραφείων για «ζεστό» κρατικό χρήμα (που φτάνει μέχρι και το 40% των διεκδικούμενων ποσών).

Η ηγεσία του Υπουργείου (και επακόλουθα και οι διοικήσεις του Νοσοκομείου και της ΥΠΕ) είναι παρούσα και διαθέσιμη πάντα να ανταποκριθεί σε έναν έντιμο και αποδοτικό για όλους διάλογο με τους εργαζόμενους, δηλώνοντας ταυτόχρονα την σθεναρή και ανυποχώρητη στάση της απέναντι σε προσωπικού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις που υπονομεύουν αυτόν τον διάλογο. Αυτά τα στοιχεία θα διέπουν και τις επόμενες ενέργειές μας στο θέμα αυτό."

Σημειώνουμε, τέλος, ότι σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου διαψεύδει οποιαδήποτε πληροφορία κυκλοφορεί για την τύχη των χρημάτων του λογαριασμού που είχαν δεσμεύσει οι εργαζόμενοι, αναφέροντας τα παρακάτω: "Μετά το από 02-07-2018 δελτίου τύπου περί εκδόσεως  Προσωρινών   Διαταγών   από το Διοικητικό  Πρωτοδικείο Μυτιλήνης  και μη απόδοσης του χρηματικού ποσού των 550.000 ευρώ από τον λογαριασμό του Νοσοκομείου,  ενημερώνουμε ότι τα χρήματα παραμένουν στον σχετικό  λογαριασμό και διαψεύδουμε οποιαδήποτε άλλη τυχόν αντίθετη πληροφορία ."

Σχετικά Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 22 ΓΕΝΑΡΗ
Κυρ, 19/01/2020 - 19:35
ΠΑΜΕ

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρης, με τις θέσεις που εκφράζει για το προσφυγικό και την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ, καθώς και με τη στάση που κρατά για τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις στις 22 του Γενάρη, επιχειρεί να ελέγξει και να παγιδεύσει τις λαϊκές διαμαρτυρίες εντός των αντιδραστικών επιλογών, που καταδικάζουν τα νησιά να έχουν μόνιμα στρατόπεδα συγκέντρωσης χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών.

Άλλα λέει δημόσια, άλλα στις συσκέψεις με τους φορείς των νησιών και όλα δείχνουν ότι άλλα συνεννοείται, πίσω από τις κλειστές πόρτες, στις συναντήσεις με τους κυβερνητικούς παράγοντες, ενώ δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ του απεγκλωβισμού και το κλείσιμο όλων των hot spot.

Η αφίσα, που με ευθύνη του κυκλοφόρησε, για τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις στις 22 του Γενάρη, είναι απαράδεκτη και αντιδραστική. Αντί να έχει αιτήματα και διεκδικήσεις κατά του εγκλωβισμού και των hot spot, αθωώνει τους ενόχους και εμφανίζει τα θύματα, τους κατατρεγμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ως εισβολείς!

Ακόμα, ενδεικτικό των προθέσεων του, είναι ότι αρνήθηκε στους φορείς της Λέσβου να πάρουν το λόγο και να εκφράσουν τις θέσεις τους στην συγκέντρωση.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών να απορρίψει τους εκβιασμούς της κυβέρνησης προκειμένου να γίνουν αποδεκτές οι επικίνδυνες επιλογές της. Να καταδικάσει όσους υπηρετούν αυτούς τους σχεδιασμούς. Να σταθεί αποφασιστικά απέναντι σε κάθε αντιδραστική - ρατσιστική φωνή.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς των νησιών να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της κινητοποίησης και της διεκδίκησης λύσεων που να είναι προς όφελος των κατοίκων και των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών.

Τώρα πρέπει να ακουστεί δυνατά:

Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και των μεταναστών.

Οχι στην επικίνδυνη πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που τη στηρίζουν.

Κανένα hot spot, κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στα νησιά ούτε κλειστό ούτε ανοικτό.