Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Καλύπτει το Υπ. Υγείας τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου

Στην αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους για τη διεκδίκηση τόκων επί του επιδόματος των 176 ευρώ
Τετ, 04/07/2018 - 14:23
Ενταση στο Νοσοκομέιο

Πλήρη κάλυψη στις κινήσεις της Διοίκητριας του Νοσοκομείου, Έλενας Κανταράκη,  μετά την δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού από εργαζόμενους, που διεκδικούν τόκους επί του επιδόματος των 176 ευρώ, παρείχε  το Υπουργείο Υγείας. Μετά από συνάντηση που έγινε χθες στο Υπουργείο με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού και του Αν. Υπουργού Π. Πολάκη με την Διοίκηση του «Σκυλίτσειου», στελέχη της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά & Αιγαίου, τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μιχαηλίδη κ.α. το γραφείο τύπου του αναπληρωτή υπουργού αναφέρει τα εξής:

"Σε καμιά όμως περίπτωση δεν σκοπεύουμε να γίνουμε απαθείς θεατές ή να συνηγορήσουμε σε καταχρηστικές ενέργειες και δράσεις, που αφενός υπονομεύουν την ομαλή χρηματοδοτική λειτουργία και επάρκεια του Νοσοκομείου και αφετέρου επ’ ουδενί δεν συνιστούν θεμιτή συνδικαλιστική πρακτική. Ως τέτοιες, εκλαμβάνουμε και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες δέσμευσης των χρηματικών διαθεσίμων του Νοσοκομείου στις τράπεζες, όπως επίσης και τις προσπάθειες παρεμπόδισης σύγκλησης του Δ.Σ. Είναι δε πεποίθησή μας ότι τέτοιες ενέργειες –τα κίνητρα και οι συνέπειές τους- δεν είναι απολύτως κατανοητές σε όλο τους το βάθος από το σύνολο των εργαζομένων στη μονάδα, ούτε το βρίσκουν καθολικά σύμφωνο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες που διαδίδουν φήμες για πλαστές (εν πολλοίς) οφειλές και οι οποίες προέρχονται από έωλους υπολογισμούς με ανατοκισμό τόκων (πανωτόκια) παλαιότερων υποθέσεων, αλλά και το αδηφάγο μένος δικηγορικών γραφείων για «ζεστό» κρατικό χρήμα (που φτάνει μέχρι και το 40% των διεκδικούμενων ποσών).

Η ηγεσία του Υπουργείου (και επακόλουθα και οι διοικήσεις του Νοσοκομείου και της ΥΠΕ) είναι παρούσα και διαθέσιμη πάντα να ανταποκριθεί σε έναν έντιμο και αποδοτικό για όλους διάλογο με τους εργαζόμενους, δηλώνοντας ταυτόχρονα την σθεναρή και ανυποχώρητη στάση της απέναντι σε προσωπικού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις που υπονομεύουν αυτόν τον διάλογο. Αυτά τα στοιχεία θα διέπουν και τις επόμενες ενέργειές μας στο θέμα αυτό."

Σημειώνουμε, τέλος, ότι σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου διαψεύδει οποιαδήποτε πληροφορία κυκλοφορεί για την τύχη των χρημάτων του λογαριασμού που είχαν δεσμεύσει οι εργαζόμενοι, αναφέροντας τα παρακάτω: "Μετά το από 02-07-2018 δελτίου τύπου περί εκδόσεως  Προσωρινών   Διαταγών   από το Διοικητικό  Πρωτοδικείο Μυτιλήνης  και μη απόδοσης του χρηματικού ποσού των 550.000 ευρώ από τον λογαριασμό του Νοσοκομείου,  ενημερώνουμε ότι τα χρήματα παραμένουν στον σχετικό  λογαριασμό και διαψεύδουμε οποιαδήποτε άλλη τυχόν αντίθετη πληροφορία ."

Σχετικά Άρθρα

Δελτίο τύπου του Δήμου Χίου
Τετ, 11/12/2019 - 07:03

Σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη του κ.Βουρνού και τις αναφορές του στην νέα δημοτική αρχή θελουμε να επισημάνουμε τα εξής. Ο κ. Βουρνούς μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι απήλθε της δημοτικής αρχής και ότι ο Λαός της Χίου τον κατέταξε τρίτο στις επιλογές του, αποδοκιμάζοντας και την πολιτική και την διοίκηση του.

Κατανοούμε την αξεπέραστη -όπως φαίνεται από την μέχρι τώρα πολιτική του συμπεριφορά- πίκρα  για την εκλογική του ήττα που είναι και η αιτία της τόσο πολεμικής αντιπολιτευτικής του τακτικής,  με τον πιο κραυγαλέο τρόπο και από το πρώτο δευτερόλεπτο που αναλάβαμε το τιμόνι του Δήμου. Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές για την αυτοδιοίκηση, οπότε ας μην κόπτεται τόσο υποκριτικά για δήθεν συναίνεση και στήριξη!Είναι αυτό το «καινούργιο» που ευαγγελιζόταν και που τελικά συνεχίζει και ως αντιπολίτευση να λειτουργεί και να συμπεριφέρεται εκπροσωπώντας  το πιο παλιό από το παλιό!

Δεν θα τον παρακολουθήσουμε στον αποπροσανατολισμό του για να παραμείνει στην επικαιρότητα και να παρουσιάζει το μαύρο ως  άσπρο στα πεπραγμένα  της δημοτικής του αρχής την οποία το εκλογικό αποτέλεσμα έκρινε εκκωφαντικά. Ωστόσο, η Χίος τον έκρινε και τον κατέταξε! Συνιστούμε, λοιπόν, στον κ Βουρνού πολλή ψυχραιμία και πολλή υπομονή! Πράγματι, όπως ο ίδιος λέει, βήμα βήμα κτίζονται όλα και συμφωνούμε σε αυτό! Με μόνη διαφορά, ότι άλλο το βήμα της χελώνας και άλλο  του αλόγου!

Όσο για την νέα δημοτική αρχή της Χίου μας, απλά, εμείς και ξέρουμε και θελουμε και μπορούμε!!!