Χίος, Τρίτη 21 Ιανουαρίου

Καμιά αύξηση πουθενά και με τη βούλα του Δημοτικού Συμβουλίου

Παρ, 06/12/2019 - 18:51

Την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Χίου πήρε η απόφαση για το κλείσιμο του Δημοτικού καταστήματος μετά από ενημέρωση που προηγήθηκε στο σώμα από τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

«Σε πρώτη φάση θα κλείσουμε τον δήμο και τις υπηρεσίες του» ανέφερε ο κ.Κάρμαντζης τονίζοντας ότι φοβάται οποιαδήποτε μορφή συγκέντρωσης καθώς δεν υπάρχει η\το χρονικό περιθώριο ενημέρωσης των πολιτών έτσι ώστε να είναι μαζική.

Την πρόταση για δυναμική κινητοποίηση κατέθεσε ο επικεφαλής της «συμμαχίας Αξιών» Κώστας Τριαντάφυλλος τονίζοντας ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες δείχνουν την Χίο να αδικείται έναντι των άλλων νησιών.

«Ειπώθηκε ότι θα κλείσει η Μόρια και η Σάμος αλλά πουθενά δεν ακούσαμε για κλείσιμο της ΒΙΑΛ», ανέφερε ο κ.Τριαντάφυλλος.

Την παράμετρο να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Χίο έθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης με τον Σταμάτη Κάρμαντζη να απαντά ότι έχει μένει αναπάντητη η πρώτη επιστολή του δήμου Χίου και θα αποσταλεί και δεύτερη.

Στο μεταξύ την επαναφορά των προηγούμενων συντελεστών στην τιμολόγηση των χωριών της Αμανής, της Ομηρούπολης και των Καρδαμύλων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, στην συζήτηση που έγινε  προκειμένου να εγκριθεί η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ.

Η αρχική απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΧ προέβλεπε εξίσωση των χωριών αυτών με άλλες περιοχές, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση συμβούλων και έτσι αποφασίστηκε να παραμείνουν ως έχουν οι συντελεστές στις ανωτέρω περιοχές.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, η τιμολογιακή πολιτική της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη για τα ανταποδοτικά τέλη του 2020, με τους αρμοδίους αντιδημάρχους  Χάρη Μπουρνιά και Παναγιώτη Αναγνώστου να τονίζουν ότι υπάρχει πρόθεση για μείωση αλλά δυστυχώς η υποχρηματοδότηση από την κυβέρνηση δεν βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι για το 2020 τα ανταποδοτικά τέλη παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα χρόνια  ενώ η πρόταση του Κώστα Τριαντάφυλλου για μείωση στο 50% των ανταποδοτικών τελών σε νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε χωριά , θα κοστολογηθεί από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Χίου και θα επανεξεταστεί.

Παράλληλα στην συνεδρίαση κατατέθηκε και η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μείωση των ανταποδοτικών τελών με γνώμονα την οικονομική κρίση και την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοικοκυριά.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ψήφισμα των φορέων της Βολισσού
Τρί, 21/01/2020 - 19:57

 

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Βολισσού , το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου  «ο Όμηρος» και το Δ.Σ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων Βολισσού,  αποφάσισαν να καταθέσουν το παρόν ψήφισμα  σχετικά με τη δημιουργία δομής στο οροπέδιο του Αίπους.

Είμαστε ενάντια στη δημιουργία και λειτουργία οποιασδήποτε μορφής δομής  διαμονής ανθρώπων στην τοποθεσία του Αίπους.

Πιστεύουμε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου τόπου έγινε με ένα και μοναδικό κριτήριο, που δεν είναι άλλο από το  «λιγότερο δυνατό,  πολιτικό κόστος ». Η συγκεκριμένη λύση είναι βασισμένη στην απλοϊκή σκέψη ότι όσοι λιγότεροι βλέπουν ένα πρόβλημα τόσο λιγότερο υφίσταται.  Δηλαδή  ένα πρόβλημα δεν υπάρχει εάν εμείς δεν το βλέπουμε .

Ελάχιστοι οι μόνιμοι κάτοικοι που περνάνε από την περιοχή,  ελάχιστοι οι δυσαρεστημένοι  ψηφοφόροι , ελάχιστοι έτσι κι αλλιώς οι  επισκέπτες, ελάχιστοι οι τουρίστες, ελάχιστο το επενδυτικό ενδιαφέρον.  Θυσιάζουν και καταδικάζουν,  μια περιοχή που ελάχιστοι από τους πολιτικούς άρχοντες αποδεικνύουν έμπρακτα ότι  πιστεύουν στο παρόν της,  πολύ περισσότερο στο μέλλον της .

Ολόκληρη η Βορειοδυτική Χίος ! Παιδιά ενός κατώτερου Θεού !

Όπως άλλωστε και οι άνθρωποι που προγραμματίζουν να «κρύψουν» σε μια περιοχή που ουδέποτε κατοικήθηκε από ανθρώπους . Προγραμματίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπων, με νούμερα που ακούγονται μυθικά . Νούμερα και αριθμοί που παραπέμπουν σε νοσηρές καταστάσεις .            Πολύ θλιβερό για να είναι αληθινό !

Είμαστε λίγοι  αριθμητικά,  αλλά όχι λιγότερο σημαντικοί .

Δεν θα συναινέσουμε με την σιωπή μας σε ένα έγκλημα, κατά της περιοχής μας, κατά της ζωής μας , κατά των παιδιών μας , κατά μιας απόφασης που θα στιγματίσει ολόκληρο το νησί, αφού  θα καταδικάσει ανθρώπους, σε απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης .

Λέμε ΟΧΙ  στην υποβάθμιση της  ΒΔ Χίου.

Λέμε ΟΧΙ στις τακτικές  δημιουργίας εσωτερικού διχασμού .

Λέμε ΟΧΙ στην επιβολή αποφάσεων , χωρίς την έγκριση μας. 

Λέμε ΟΧΙ στην αλλοίωση του χαρακτήρα του νησιού .

Λέμε ΟΧΙ στον εγκλωβισμό των ανθρώπων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης .

Λέμε ΟΧΙ  στην συμφωνία Ελλάδας-ΕΕ-Τουρκίας στο Δουβλίνο και σε όποια άλλη συνθήκη, ή κανονισμό τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα μας.

Λέμε ΝΑΙ στους κοινούς αγώνες για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Λέμε ΝΑΙ στην εξεύρεση μορφών πίεσης στην κεντρική εξουσία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην παγκόσμια ενημέρωση για το άνισο βάρος που έχουμε επωμιστεί ως κοινωνίες πολιτών. 

Λέμε ΝΑΙ σε έναν χώρο υποδοχής, καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Λέμε ΝΑΙ στην άμεση ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά  και την μόρφωσή τους. Κανένας ανήλικος  σε ακατάλληλες συνθήκες.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΛΙΣΣΟΥ

 

ΠΟΛΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΙΣΣΟΥ «Ο ΟΜΗΡΟΣ»

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΛΙΣΣΟΥ