"Κανείς μόνος του" και την Πρωτομαγιά!

Πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ: Ευθύνη των Σωματείων να επικοινωνήσουν τους λόγους που πρέπει να οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική δράση
Τρί, 26/04/2022 - 15:07

“Κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του. Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στην εργασία και τη ζωή και αυτό που οφείλουν να κάνουν τα σωματεία είναι να πάνε πόρτα - πόρτα για να επικοινωνήσουν τους λόγους που πρέπει να οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε κοινούς αγώνες, όπως αυτός της Πρωτομαγιάς”.

Το παραπάνω ανέφερε σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στην “Αλήθεια” ο Πρόεδρος του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, Παναγιώτης Νικήτας, επισημαίνοντας ότι ζητούμενο δεν είναι που θα γίνει η συγκέντρωση και με ποιους, ούτε να είναι όλοι μαζί με αόριστα συνθήματα και για τη… φωτογραφία, αλλά έχουν κοινό μέτωπο διεκδίκησης για να αντιπαλέψουν τα προβλήματα -ακρίβεια από τη μια, συνεχή κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων από την άλλη- που σωρευτικά δημιουργούν πλέον καταστάσεις ασφυξίας στην κοινωνία και συμπολίτες μας δεν μπορούν να επιβιώσουν. 

“Μπορεί στη Χίο να μην τα έχουμε δει ακόμα αλλά στην Αθήνα που ήμουν είδα ανθρώπους με κουστούμι να ψάχνουν φαγητό σε κάδους ή άλλους να ζητούν βοήθεια έξω από τα σούπερ μαρκετ”, τόνισε ο Π. Νικήτας.

 Σήμερα το απόγευμα το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥΣ καλεί σε σύσκεψη Σωματείων - Φορέων, στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα, το Εργατικό Κέντρο Χίου, την ΟΕΒΕ, το Σύλλογο Εμπόρων, συνταξιουχικά σωματεία, για την οργάνωση της απεργίας της Πρωτομαγιάς.

Στη σύσκεψη που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 6.30 το απόγευμα, το  Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ καταθέτει την πρόταση για Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη.

Σχετικά Άρθρα