Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Κανένα Δουβλίνο δεν λέει ότι οι μετανάστες - πρόσφυγες μένουν υποχρεωτικά στα νησιά

Τρί, 18/02/2020 - 20:27

Αυτή την πολύ σοβαρή διαπίστωση αποδίδει ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στον Ευρωπαίο Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος ο Κ. Μουτζούρης, με την φωτογραφία που δημοσιεύεται σημειώνει σε ανάρτηση του.

 

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ , Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκης Επιτροπής (απαντώντας πριν 5 λεπτά στις Βρυξέλλες σε ερώτηση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου) :

«...η Ελλάδα μόνη της καθόρισε να παραμένουν οι αιτούντες άσυλο στα νησιά εως ότου ληφθεί απόφαση επι της αιτήσεως τους. Την παραμονή αυτη δεν την επιβάλλει το λεγόμενο Δουβλίνο ή άλλη συμφωνία"

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 12/07/2020 - 08:58

Διήμερο οικογενειακής ξεκούρασης για τον υπουργό Μετανάστευσης, Βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, που δεν το συνδύασε μόνο με επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Χίου και συνέντευξη τύπου αλλά και επίσκεψη στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων του Πολεμικού Ναυτικού "Σημαιοφόρος ΞΕΝΟΣ", που ναυλοχεί στο Λιμάνι μας, με βασική αποστολή του την συνδρομή στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Στην διάρκεια της επίσκεψης ο υπουργός συνομίλησε με τον Κυβερνήτη για την ακριβή αποστολή του σκάφους καθώς και με μέλη του πληρώματος, ενώ εθιμοτυπικά έγινε ανταλλαγή δώρων.