Κανένα Κέντρο προσφύγων και πουθενά λέει η ΛΑΣ

Ανακοίνωση της παράταξης της ΛΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου
Παρ, 18/09/2020 - 06:44

Δεν μας κάνουν εντύπωση οι δηλώσεις του δημάρχου κ. Κάρματζη, στον απολογισμό της δημοτικής αρχής μιας και είναι γνωστό ότι με τον υπουργό μετανάστευσης κ. Μηταράκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας , αποτελούν σάρκα μία.

Άλλωστε οι προηγούμενοι «λαγοί» φαίνεται δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και μπήκε στη μέση το βαρύ πυροβολικό να διευθετήσει την κωλοτούμπα, για τη δημιουργία νέας δομής εκτός αστικού ιστού, όπως είναι το αφήγημά τους.

Τι να πούμε! Η επιτομή της αθλιότητας της πολιτικής της ΝΔ και των στελεχών της, σε βαθμό, που μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δημιούργησε της ΒΙΑΛ, κάνει αντιπολίτευση!!!

Αλήθεια όμως , ας μας πει ο κ. Δήμαρχος, ποιες είναι οι ώριμες συνθήκες για την ανατροπή των όσων πολλαπλώς έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο;

• Το ολοκαύτωμα-κραυγή  της Μόριας, ;

• Οι άλλες μικρότερες φωτιές στα ΚΥΤ;

• Η πανδημία του κορωνοϊού , που μετατρέπει τα ΚΥΤ σε υγειονομικές βόμβες ;

• Οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι;

• Οι απειλές πολέμου του Ερντογάν και η εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών ;

Ρωτάμε:

Όλα αυτά συνηγορούν σε νέα κέντρα φυλακές της Ευρωπαΐκής Ένωσης ή το αντίθετο;

Όλα αυτά συνηγορούν στην ασφάλεια των νησιών μας από τους σχεδιασμούς της τουρκικής αστικής τάξης και των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ ή αυξάνουν τους κινδύνους;

Γνωρίζουμε ότι έχουν διαλέξει στρατόπεδο και ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή απέναντι από τα συμφέροντα του Χιώτικου λαού και των νησιωτών, οπότε δεν περιμένουμε απαντήσεις πέραν από τους παπαγαλισμούς  της κυβέρνησης και του κ. Μηταράκη.

Γνωρίζουμε τα …ανθρωπιστικά τους αισθήματα για νέο κέντρο στη «μέση του πουθενά».

Ένα να γνωρίζουν: Την απόφαση για κανένα νέο κέντρο κλειστό ή ανοικτό  την πήρε ο χιώτικος λαός πάνω στα βουνά, εκεί θα την ξαναπάρει όσες κωλοτούμπες και να κάνουν.

Αφού λοιπόν το επιθυμούν, ο δρόμος είναι ένας : Διά ζώσης δημοτικό συμβούλιο στην πλατεία ή στο Ομήρειο ή στο κλειστό γυμναστήριο ,  με όλα τα υγειονομικά  πρωτόκολλα και με τον κόσμο παρόντα στις εξελίξεις για να απαιτήσει ξανά:

• Αποσυμφόρηση και κλείσιμο της ΒΙΑΛ εδώ και τώρα.

• Κανένα νέο κέντρο κλειστό ή ανοικτό.

• Να μεταβούν όλες οι υπηρεσίες ασύλου, με ευθύνη του ΟΗΕ και της Ε.Ε., εκεί όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι πρόσφυγες, στο έδαφος της Τουρκίας και στα σύνορα της Συρίας, ώστε εκεί να πραγματοποιούνται όλα τα αιτήματα και διαδικασίες διεθνούς προστασίας και με ασφάλεια να μεταβαίνουν οι πρόσφυγες στις χώρες που επιθυμούν.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα