Κατά του ν/σ για τις διαδηλώσεις και ο Σύλλογος Γυναικών

Τετ, 08/07/2020 - 11:02
Αυτή την εικόνα θα έχει και αυτή την εβδομάδα η Απλωταριά

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στις 7.30 μ.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς κατά του ν/σ για τις διαδηλώσεις, απευθύνει ο Σύλλογος Γυναικών Χίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

"Ο Σύλλογος γυναικών Χίου καταγγέλλει το νομοσχέδιο –έκτρωμα της κυβέρνησης της Ν.Δ που βάζει στο στόχαστρο τις διαδηλώσεις, τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση δίνει νέα όπλα στην εργοδοσία για να κλείσει το στόμα στο λαό, παίρνοντας μέτρα καταστολής και ποινικοποιώντας τους αγώνες του, δίνοντας υπερεξουσίες σε αστυνομία και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Η μεγαλοεργοδοσία κάνει ήδη νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, ιδιαίτερα των γυναικών. Μας θέλουν απομονωμένες, απογοητευμένες μακριά από κάθε κοινωνική,συνδικαλιστική δράση. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

Θέλουν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους ότι δήθεν φταίνε οι αγώνες για τα άδεια καταστήματα και το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, ενώ είναι η πολιτική τους που τσακίζει και βάζει λουκέτο στα μαγαζιά των αυτοαπασχολούμενων.

Το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα θα βρίσκεται μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα και θα ακυρώσει στην πράξη το τερατούργημά τους. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους αγώνες όσο θα υπάρχει η φτώχια, η εκμετάλλευση, οι πόλεμοι και η προσφυγιά.

Καλούμε τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 19.30 στην είσοδο της Απλωταριάς".

Σχετικά Άρθρα