Καταδίκη της "Χρυσής Αυγής" και από το Περ. Συμβούλιο

Πρόταση των Συμβούλων της ΛΑΣ
Δευ, 05/10/2020 - 17:24

Προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου                                   

Αίτημα Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου (Δίκη Χρυσής Αυγής)

Κύριε Πρόεδρε,

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου συντονιζόμενο με το ευρύτερο κίνημα ανά την Ελλάδα, το κοινό αίσθημα απέναντι στις εγκληματικές πράξεις και τακτικές της ΧΑ οφείλει και πρέπει τρία 24ωρα πριν την έκδοση της απόφασης του Εφετείου για την πολύκροτη δίκη της να σταθεί και αυτό στο ύψος των περιστάσεων, όπως έκαναν δήμοι των νησιών μας αλλά και Περιφέρειες ανά την Ελλάδα.

Σεβόμενο τα θύματα της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης που ονομάζεται Χρυσή Αυγή, τις ιστορικές θυσίες του ελληνικού λαού απέναντι στο φασισμό, τιμώντας τις αξίες τα δικαιώματα και κυρίως τον Άνθρωπο, οφείλει και πρέπει να ταχθεί υπέρ της συνολικής καταδίκης της εγκληματικής νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής».

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε δια περιφοράς, την ύστατη τούτη ώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο να δώσει την δική του απάντηση στέλνοντας το μήνυμα καταδίκης προς κάθε κατεύθυνση.

Σχέδιο Ψηφίσματος

«Ύστερα από πέντεμιση χρόνια διαδικασίας, αμέτρητων βίντεο, φωτογραφιών, καταθέσεων μαρτύρων, η δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε. Ανακοινώθηκε από τη σύνθεση του δικαστηρίου ότι την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. θα εκδοθεί η απόφαση σε σχέση με τα εγκλήματα των χρυσαυγιτών και συνολικά την κατηγορία της διεύθυνσης κι ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για μια ιστορική δίκη, τη μεγαλύτερη και ίσως από τις σημαντικότερες της μεταπολίτευσης ειδικά σε μια χώρα που έχει υποφέρει από τα εγκλήματα των ναζί. Η κοινωνία και οι θεσμοί στην κοινωνία και στο μαζικό κίνημα πρέπει να προστατεύσουν ό,τι έχει κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες όλα αυτά τα χρόνια.

Κάθε δημοκρατικός και προοδευτικός πολίτης και συνολικά η ελληνική κοινωνία πρέπει να πάρει θέση, να τοποθετηθεί. Τόσα χρόνια η ναζιστική εγκληματική οργάνωση χτυπούσε συνδικαλιστές, κυνηγούσε και σκότωνε μετανάστες, κι έφτασε να δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα για να ξεκινήσει η ποινική της δίωξη.

Η ΠΒΑ  σεβόμενη τα θύματα της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης που ονομάζεται Χρυσή Αυγή, τις ιστορικές θυσίες του ελληνικού λαού απέναντι στο φασισμό και σεβόμενη τις ανθρωπιστικές αξίες, τάσσεται υπέρ της συνολικής καταδίκης της εγκληματικής νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής».

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Αγλαία Κυρίτση, Γιώργος Αμπαζής, Σταμάτης Φιλιππής, Στυλιανός Σταμούλος.

Σχετικά Άρθρα