Χίος, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

Tο κάθε λεπτό κρίνει μία Ανθρώπινη Ζωή, τονίζει το ΣΕΣΝΟΧ και ζητά στελέχωση του ΕΚΑΒ

Δευ, 10/06/2019 - 10:46

Την στελέχωση του ΕΚΑΒ με τέτοιο τρόπο που να καλύπτονται οι ανάγκες, με 3 βάρδιες το πρωί και από δύο το απόγευμα και το βράδυ, ζητά με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, θυμίζοντας ότι το κάθε λεπτό κρίνει μία Ανθρώπινη Ζωή!

Αναλυτικά αναφέρει:

"Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Χίου δείχνει την επικρατούσα αντίληψη, διαχρονικά των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ρόλο, που διαδραματίζουν οι λειτουργοί της Υγείας σε κάθε χώρο εργασίας.

Η ζωή του λαού, της λαϊκής οικογένειας, του κάθε Ανθρώπου αποτελεί για τους «εμπόρους» της Υγειονομικής περίθαλψης Κόστος. Όλα τα υπολογίζουν στη λογική Κόστος-Όφελος, αδιαφορώντας για την Υγεία των πολιτών.

Ο νησιωτικός χαρακτήρας, το δύσβατο των περιοχών Αμανής-Πελιναίου, οι μεγάλες αποστάσεις των χωριών, ποτέ δεν αποτέλεσαν στοιχεία του σχεδιασμού για να υπάρχει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό.

Ποτέ δεν οργάνωσαν την Υπηρεσία ώστε να έχει την δυνατότητα αντιμετώπισης δύο και τριών επειγόντων περιστατικών.

Ποτέ δεν υπολόγισαν ότι το κάθε λεπτό κρίνει μία Ανθρώπινη Ζωή!

Με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες που επιβαρύνονται και λόγω της έναρξης τουριστικής περιόδου και της ύπαρξης του προσφυγικού καταυλισμού:

Απαιτείται η στελέχωση της Υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό που θα δίνει την δυνατότητα να υπάρχουν σε ετοιμότητα 3 βάρδιες στη πρωινή ζώνη, 2 βάρδιες στην απογευματινή και 2 βάρδιες στη Νυχτερινή.

Η κυβέρνηση να πάψει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ ως εργαζόμενους Β΄ κατηγορίας.

Τους οφείλει άδειες και ρεπό!

Τους χρωστά τα χρήματα των κόπων τους, για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΑΜΠΑΔΟΧΥΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                          ΚΟΥΒΑΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑ"

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/11/2019 - 06:35

Πορεία στο κέντρο της Χίου και στεφάνωση στο Μνημείο Ηρώων πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής 17-11-2018 στις 6.30μ.μ το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και στις 7.30 μ.μ. οι Φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σαν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της ηρωικής επετείου του Πολυτεχνείου 17 Νοέμβρη του 1973 που σηματοδότησε την πτώση της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών.

 ''Εσείς που πρωτοσφίξατε γροθιά στην τυραννία κρατούσατε στα χέρια σας μονάχα τα βιβλία...μες τα βιβλία βλέπατε μια λέξη ναν' γραμμένη τη λευτεριά που ήτανε στα σίδερα κλεισμένη'' τραγουδάνε τα σχολεία στις γιορτές του Πολυτεχνείου.

''Το πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή...ήτανε εξέγερση και πάλη ταξική'' ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναξαν οι Φοιτητές το απόγευμα της Κυριακής στην πόλη της Χίου...και μετά τη στεφάνωση συνέχισαν την πορεία τους στην Απλωταριά, την προκυμαία και την πλατεία με τα συνθήματα ''με τους μετανάστες είμαστε μαζί...'', ''κάτω τα χέρια από το άσυλο'' και...''ψωμί, παιδεία ελευθερία...η Χούντα δεν τελείωσε το 73''

 Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος, σε σχετική συνέντευξη που έδωσε για την ημέρα στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV, τόνισε τα εξής. ''46 χρόνια μετά τιμούμε τη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου για ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...Διαχρονικά τα συνθήματα...το ΝΑΤΟ είναι εδώ, οι Αμερικάνικες Βάσεις είναι εδώ και διευρύνονται...οι Ιμπεριαλιστικοί Πόλεμοι είναι εδώ. Το Λαϊκό Κίνημα μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις πρέπει να δηλώσει την παρουσία του ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια στις Αμερικάνικες Βάσεις, στους αγώνες για ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, δηλαδή για τα ανεκπλήρωτα όνειρα ενός λαού που συνεχίζει να αγωνίζεται μέχρι την τελική εκπλήρωση''. Στην πορεία και τη στεφάνωση συμμετείχαν η Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και από κόμματα το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος ΚΚΕ και η Κομουνιστική Νεολαία Ελλάδος. Συμμετείχε επίσης ο Σύλλογος Απογόνων Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

 Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος, πρόσθεσε στη συνεντευξή του ότι είναι σημαντικό που τιμούμε το Πολυτεχνείο επειδή ''οι γεννιές που έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους προκειμένου εμείς να είμαστε αυτή τη στιγμή ελεύθεροι, παρέδωσαν τη σκυτάλη στις επόμενες γεννιές, σε εμάς...κι εμείς πρέπει να την παραδώσουμε στα παιδιά μας για αυτά τα ανεκπλήρωτα όνειρα για ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...Αυτή τη στιγμή ο Ελληνικός Λαός συνεχίζει να ματώνει είτε με Μνημόνια είτε χωρίς Μνημόνια, είτε με δήθεν Αριστερή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είτε με την Δεξιά Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας...και επομένως μπροστά του τα διλήμματα αυτή τη στιγμή είναι συγκεκριμένα, ή θα ζει αυτή τη βαρβαρότητα ή θα την ανατρέψει. Το πολυτεχνείο ήταν μια ματωμένη γραμμή που έδειχνε ότι μπορεί να ανατραπεί αυτή η βαρβαρότητα αρκεί να καταλάβει τη δύναμή του ο Λαός''.