Χίος, Τρίτη 20 Αυγούστου

Κινητοποίηση εργαζόμενων που απασχολούνται σε φορείς της Δημόσιας Υγείας με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ
Τρί, 18/06/2019 - 07:24
Πορεία του ΣΕΣΝΟΧ

Το ΣΕΣΝΟΧ   στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που απασχολούνται σε φορείς της Δημόσιας Υγείας μέσω του προγράμματος  του ΟΑΕΔ.  Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των 4.000 εργαζομένων του προγράμματος, θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΝΟΧ και εκπρόσωπους των εργαζομένων του προγράμματος την  Τετάρτη 19 Ιουνίου  στο χώρο της βιβλιοθήκης του Νοσοκομείου μας στις  10.30 π.μ

 

Σε μια εποχή, που οι εργαζόμενοι στον τομέα Υγείας, βιώνουν τις ολέθριες επιπτώσεις της βαθιάς και παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης στη ζωή τους, όπου ο προϋπολογισμός για την υγεία μεταξύ 2013 και 2019 μειώθηκε κατά 30,3%, ενώ κονδύλια για νέες προσλήψεις δεν προβλέπονται,για μια ακόμη φορά εργαζόμενοι, άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι είναι τα θύματα της αντεργατικής πολιτικής, που όλες διαχρονικά ως τώρα οι κυβερνήσεις  εφαρμόζουν και προωθούν.

Στόχος τους, η διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε όλο το Δημόσιο με ταυτόχρονα κάθετη μείωση του μισθολογικού κόστους!!! Κι αυτό φυσικά αφορά και τους μόνιμους σήμερα συναδέλφους.

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές,  ενόψει   προεκλογικής περίοδο με τους εργαζόμενουςτων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, όμηρους διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ωστόσο όλοι οι συνάδελφοι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, οι επικουρικοί, οι συμβασιούχοι γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, τεχνικοί, εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ και των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, οι μαθητευόμενοι του ΟΑΕΔ και σπουδαστές, αλλά και άμισθοι επιστήμονες κάνοντας την πρακτική τους αναλαμβάνουν πόστα όπου οι μόνιμοι υπάλληλοι  δεν επαρκούν για να καλύψουν.

Οι υπηρεσίες τους είναι άκρως αναγκαίες και υποχρεωτικές για να λειτουργεί το νοσοκομείο σε μόνιμη βάση. Άρα, μόνιμες θα πρέπει να είναι και οι εργασιακές τους σχέσεις.

Μόνο με την κλιμάκωση του αγώνα μας θα έχουμε κατακτήσεις.  Η υπομονή μας εξαντλήθηκε,η αναμονή κι η ανοχή δεν οδηγούν πουθενά!

ΣΤΑΘΕΡΗ & ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΣΤΙΧΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ με βάση τις σημερινές ανάγκες.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                                             Η Γραμματέας

Λαμπαδοχυτός  Γιάννης  Κουβαρά Ολυμπία

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 19/08/2019 - 21:41

''Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη, περπατώντας η δόξα μονάχη, χαιρετά τα λαμπρά παλληκάρια...και στην κώμη στεφάνι φορεί, γινωμένο από λίγα χορτάρια...που είχαν μείνει στην έρημη γη...''!!!

Με αυτούς τους στίχους ξεκίνησε την ομιλία του, τη Δευτέρα στις 6.30 μ.μ. ο Michel Marbot, απόγονος του Κωνσταντή Κανάρη του μπουρλοτιέρη της καρδιάς μας, μπροστά στο περήφανο άγαλμά του στον κήπο, που όλο κάνει ν' αμολήσει το σκοινί του...μα η φρεγάτα του Καρά-Αλή κείτεται σκόνη, κάπου έξω από το Κάστρο στα βαθιά...

 Ο Μichel Marbot,που ήρθε από τη Γαλλία στη Χίο μαζί με 70 απογόνους του ξακουστού μπουρλοτιέρη μας, που γέμισαν με τα κατάξανθά τους χαμόγελα τον κήπο στην tιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Χίου, την Επιμνημόσυνη Δέηση που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος...και την κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Κανάρη από τον Ταξίαρχο Χίου, τον Αντιπεριφέρειάρχη και νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη (που ο Michel Marbot τον αποκάλεσε Νομάρχη...γιατί όπως είπε...''είμαι από τους παλιούς'', μιλώντας σε άπταιστα Ελληνικά) και το Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού που ο χαιρετισμός του με τον Michel Marbot ήταν εξαιρετικά χαμογελαστός και εγκάρδιος.

 Τους εκ Γαλλίας ερχόμενους απογόνους του Κωνσταντίνου Κανάρη (που έκανε κέντρο του κόσμου τη Χίο στην επανάσταση του 1821 και του χρωστάμε εις τον αιώνα τον άπαντα την ελευθερία μας) φιλοξένησαν ο Δήμος Ψαρών από την Παρασκεύη 17 Αυγούστου και ο Δήμος Χίου από σήμερα το πρω:i και ως αύριο βράδυ, Τρίτη 20 του μηνός, με την απαραίτητη ξενάγηση στην πόλη μας, τα αξιοθέατα, τους πνευματικούς χώρους και τα μνημεία της...και μια καλοκαιρινή παραθαλάσσια εκδρομή.

 Ο Σεβασμιώτατος καλοσώρισε τον Μichel Mardot και όλους τους απογόνους του Κωνσταντίνου Κανάρη και τόνισε την εξέχουσα μορφή του Αθάνατου Εθνικού  μας Ήρωα που αγωνίστηκε για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία με κίνδυνο της ζωής του και κέρδισε. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όλες οι αρχές της Χίου όπως αναφέραμε εξ' αρχής και μαζί με τον Ταξίαρχο, τον Αντιπεριφεριάρχη και το Δήμαρχο...κι όλο τον κόσμο που προσήλθε για να τιμήσει το δικό μας ήρωα-τον Κωσταντή Κανάρη,,,κράτησαν ενός λεπτού σιγή μετά τις ομιλίες και τη στεφάνωση και η Λιμενάεχης Χίου και όλοι οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού μας.

Τιμητικό Στρατιωτικό Άγημα έψαλλε με ζωντάνια τον Έθνικό μας Ύμνο και η Φιλαρμονική του Δήμου ομόρφυνε την εκδήλωση με τη μουσική της.

 Ο Μichel Marbot οι στίχοι που απήγγειλε στην αρχή σε στάση προσοχής αργά, σταθερά και με την πρέπουσα υπερηφάνια και σοβαρότητα...και η αρχή της ομιλίας του ήταν σε άπταιστα Ελληνικά...το υπόλοιπο μέρος του λόγου του, που αναφέρθηκε στο Ιστορικό της Επανάστασης του 21, στη σφαγή της Χίου και των Ψαρών...και στην ανατίναξη της Τουρκικής Ναυαρχίδας από τον Κωνσταντίνο Κανάρη...αλλά και στη χαρά και την υπερηφάνια που νοιώθουν όλοι οι απόγονοί του που ήρθαν στη Χίο για να τιμήσουν τον αγαπημένο και ένδοξο πρόγονό τους...το ανέγνωσε στα Γαλλικά και τη μετάφραση έκανε η Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Μαρία Βασιλακάκη.

 Κάθε προσεκτικός παρατηρητής θα πρόσεξε την ομοιότητα στις γραμμές και τη φυσιογνωμία του προσώπου του Μichel Marbot με το πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κανάρη στο άγαλμα του κήπου. Άλλα και όλοι οι απόγονοι που βγήκαν στο τέλος χαρούμενοι φωτογραφία στο άγαλμα φωνάζωντας ''Κανάρης''...είχαν μια αμεσότητα Έλληική μαΖί με τον Παριζιάνικο αέρα τους!

 Κλείνοντας θα αναφέρουμε ΄για την ιστορία, ένα ποίημα που μιλάει ο Κωνσταντίνος Κανάρης...'' Όλη η Βουλή των Προεστών στο μώλο συναγμένη, είπε πως έξω στη στεργιά τους Τούρκους θα προσμένει...Τότε έβλαλα το φέσι...και να μιλήσω θάρρεψα προβάλλοντας στη μέση...Τίποτα Αρχόντοι δε φελά, μονάχα το Καράβι...Σαν μ' άκουσε ένα απ' τα τρανά τσανάκια μας ανάβει και το φαρμάκι χύνει...Ποιος είναι αυτός και πως τον λεν' που συμβουλές μας δίνει...Να τα Ψαρά πως χάθηκαν!...Και γω φωτιά στο χέρι πήρα...και πέρα τράβηξα, κατά της Χιος τα μέρη...Κι είπα από 'κει, δε βάσταξα, με χείλη πικραμένα...Να πως με λένε εμένα...''!!! 

Δημήτρης Ζαφείρης