Χίος, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

Κινητοποίηση εργαζόμενων που απασχολούνται σε φορείς της Δημόσιας Υγείας με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ
Τρί, 18/06/2019 - 07:24
Πορεία του ΣΕΣΝΟΧ

Το ΣΕΣΝΟΧ   στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που απασχολούνται σε φορείς της Δημόσιας Υγείας μέσω του προγράμματος  του ΟΑΕΔ.  Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των 4.000 εργαζομένων του προγράμματος, θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΝΟΧ και εκπρόσωπους των εργαζομένων του προγράμματος την  Τετάρτη 19 Ιουνίου  στο χώρο της βιβλιοθήκης του Νοσοκομείου μας στις  10.30 π.μ

 

Σε μια εποχή, που οι εργαζόμενοι στον τομέα Υγείας, βιώνουν τις ολέθριες επιπτώσεις της βαθιάς και παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης στη ζωή τους, όπου ο προϋπολογισμός για την υγεία μεταξύ 2013 και 2019 μειώθηκε κατά 30,3%, ενώ κονδύλια για νέες προσλήψεις δεν προβλέπονται,για μια ακόμη φορά εργαζόμενοι, άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι είναι τα θύματα της αντεργατικής πολιτικής, που όλες διαχρονικά ως τώρα οι κυβερνήσεις  εφαρμόζουν και προωθούν.

Στόχος τους, η διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε όλο το Δημόσιο με ταυτόχρονα κάθετη μείωση του μισθολογικού κόστους!!! Κι αυτό φυσικά αφορά και τους μόνιμους σήμερα συναδέλφους.

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές,  ενόψει   προεκλογικής περίοδο με τους εργαζόμενουςτων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, όμηρους διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ωστόσο όλοι οι συνάδελφοι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, οι επικουρικοί, οι συμβασιούχοι γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, τεχνικοί, εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ και των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, οι μαθητευόμενοι του ΟΑΕΔ και σπουδαστές, αλλά και άμισθοι επιστήμονες κάνοντας την πρακτική τους αναλαμβάνουν πόστα όπου οι μόνιμοι υπάλληλοι  δεν επαρκούν για να καλύψουν.

Οι υπηρεσίες τους είναι άκρως αναγκαίες και υποχρεωτικές για να λειτουργεί το νοσοκομείο σε μόνιμη βάση. Άρα, μόνιμες θα πρέπει να είναι και οι εργασιακές τους σχέσεις.

Μόνο με την κλιμάκωση του αγώνα μας θα έχουμε κατακτήσεις.  Η υπομονή μας εξαντλήθηκε,η αναμονή κι η ανοχή δεν οδηγούν πουθενά!

ΣΤΑΘΕΡΗ & ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΣΤΙΧΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ με βάση τις σημερινές ανάγκες.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                                             Η Γραμματέας

Λαμπαδοχυτός  Γιάννης  Κουβαρά Ολυμπία

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 16/12/2019 - 15:24

Μπορεί να διαφωνεί κανείς με τις επιλογές της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα ή την στήριξη που δίνει ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης σ’ αυτήν αλλά σίγουρα δεν μπορούν να κατηγορηθούν για αθέτηση υποσχέσεων.

Έτσι Κλειστά Κέντρα προανήγγειλε η Κυβέρνηση, αυτό επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο Υφυπουργός, λέγοντας κατηγορηματικά ότι η ΒΙΑΛ θα κλείσει την ώρα που θα λειτουργήσει το Κέντρο Κράτησης.

Δώσαμε υπόσχεση και θα την κρατήσουμε είπε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, όπου συνόδευσε για σχετική σύσκεψη την  Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Επισκεφθήκαμε είπε ο Νότης Μηταράκης, με την Γεν. Γραμματέα το 15ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού, όπου θα δημιουργηθεί εντός των ημερομηνιών, που ξέρουμε όλοι, το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.

Όμως παράλληλα είδαμε σε πρώτη φάση, πως αυτό θα συνδυαστεί και με την δημιουργία των Δικαστικών Φυλακών, ώστε να φύγουν και αυτές από το Κέντρο της πόλης.

Παίρνουμε ως δεδομένο συμπλήρωσε ο Υφυπουργός ότι οι υποδομές που θα δημιουργηθούν για το Κέντρο Κράτησης αλλοδαπών θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τις νέες Φυλακές.

Από την δική του πλευρά ο Αντιπεριφερειάρχης κατηγόρησε την Κυβέρνηση για διγλωσσία, αφού σχεδιάζει μια υποδομή μαμούθ στο Αίπος χωρίς κανείς να εγγυάται το κλείσιμο της ΒΙΑΛ.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Νότης Μηταράκης για να διαψεύσει τον Π. Μπουγδάνο, λέγοντας ότι πολύ γρήγορα θα φανεί ότι η Κυβέρνηση κάθε άλλο από διγλωσσία μπορεί να κατηγορηθεί. Το τονίζω για άλλη μια φορά, είπε κατηγορηματικά ο Υφυπουργός. Η ΒΙΑΛ θα κλείσει, το Κέντρο κράτησης θα γίνει. Όσοι ζητούν μικρό Κέντρο και κλείσιμο της ΒΙΑΛ αεροβατούν. Τα νούμερα δεν βγαίνουν, μικρό Κέντρο σημαίνει και παράλληλη λειτουργία της ΒΙΑΛ και η ΒΙΑΛ, έχω βαρεθεί πιά να το λέω, θα ΚΛΕΙΣΕΙ.

Εν συνεχεία ο Ν. Μηταράκης επισκέφθηκε και το Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις πάνω στο ζήτημα.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτική Σοφία Νικολάου, δήλωσε στο πλαίσιο της συζήτησης:

«Διαπίστωσα έπειτα από την επίσκεψή μου στο κατάστημα των φυλακών Χίου, πως παρόλο που είναι ένα μικρό κατάστημα, έχει πολύ σοβαρά προβλήματα. Δυστυχώς οι χώροι δεν επαρκούν και δεν είναι κατάλληλοι για τους κρατούμενους, καθώς δεν υπάρχουν ούτε οι κατάλληλοι χώροι για τις δραστηριότητές τους. Η μετεγκατάσταση των φυλακών Χίου είναι αναγκαία και οφείλουμε ως κυβέρνηση να εξετάσουμε το ενδεχόμενο αυτό.»