Κλειστό τη Δευτέρα το αμαξοστάσιο του Δήμου Χίου

Διαμαρτυρία για τους νεκρούς εργαζόμενους στην Καθαριότητα στον Ασπρόπυργο και στον Άλιμο
Κυρ, 18/11/2018 - 18:49

Κλειστά θα μείνουν τη Δευτέρα τα γκαράζ των Δήμων όλης της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο δύο εργαζομένων στην καθαριότητα εν ώρα εργασίας, στην περιοχή του Ασπρόπυργο και της Φυλής. Με απόφαση του "Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χίου", θα κλείσει και το γκαράζ του Δήμου, πράγμα που σημαίνει ότι αν αυτό είναι συμβολικό θα γίνει καθαριότητα της πόλης, αν όχι τη Δευτέρα δεν θα κινηθούν, με ότι σημαίνει αυτό, τα απορριμματοφόρα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Σωματείου τονίζονται:

Tο Δ.Σ  "Συλλόγου Εργαζομένων" ΟΤΑ Ν. ΧΙΟΥ σε συνέχεια της απόφασης της "Εκτελεστικής Επιτροπής" της ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή του, για το  κλείσιμο των γκαράζ του Δήμου Χίου, στις 19/11/2018, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας και αγανάκτησης για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων μας, σε όλη την Ελλάδα, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος . 

Ο κατάλογος των θανάτων είναι μακρύς! Δίχως τέλος πλέον οι θάνατοι συναδέλφων στις "Υπηρεσίες Καθαριότητας" των Δήμων σε όλη την Ελλάδα. Ημέρα με την ημέρα, η οικογένεια της τοπικής αυτοδιοίκησης θρηνεί την απώλεια συναδέλφων, θύματα όλοι της εγκληματικής αδιαφορίας των αρμοδίων κυβερνητικών υηρεσιών και των αιρετών, της απίστευτης εντατικοποίησης της εργασίας, της παντελούς έλλειψης μέσων ατομικής προστασίας, της μη τήρησης ακόμη και της υφιστάμενης νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια, αλλά και του αυτοσυντηρημένου και πολλές φορές επικίνδυνου μηχανολογικού εξοπλισμού.                                                                                                               

Μετά τον ακαριαίο θάνατο του συναδέλφου στον Ασπρόπυργο, το πρωί της περασμένης Παρασκευής 9/11/2018/ και πριν ακόμη στεγνώσουν τα δάκρυα των συναδέλφων, την Παρασκευή 16/11/2018, στις 5 τα ξημερώματα, ένα νέο θανατηφόρο ατύχημα συνέβη, με την ανατροπή απορριμματοφόρου του Δήμου Αλίμου στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, κοντά στο ΧΥΤΑ Φυλής, με τον οδηγό του οχήματος να χάνει την ζωή του.                       

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γεγονός που προστίθεται στα εργατικά ατυχήματα είναι και στον Δήμο Σκιάθου, που χρησιμοποίησαν ως ηλεκτρολόγο, υπάλληλο που προσλήφθηκε ως εργάτης καθαριότητας, για να αλλάξει λάμπες με τον γερανό, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από το ρεύμα και να πέσει από ύψος 6 μέτρων και να τραυματιστεί σοβαρά.                                                                                                                                             

Ας αναλάβει ο καθένας επιτέλους την ευθύνη του, τόσο το υπουργείο Εργασίας, όσο και το υπουργείο Εσωτερικών, που είναι υπεύθυνα για τους ελέγχους στις υπηρεσίες Καθαριότητας όλων των Δήμων, όσο και οι αιρετοί όλης της χώρας, που εντατικοποιούν σε υπέρμετρο βαθμό την εργασία των συναδέλφων στην τοπική αυτοδιοίκηση, με συνέπεια εκατόμβη νεκρών. Πόσο αίμα πρέπει επιτέλους να χυθεί στον αγώνα του μεροκάματου, για να ευαισθητοποιηθούν οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας;        

Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη και οδύνη μας, για την απώλειά των συναδέλφων και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των εκλιπόντων.

Ως εδώ!

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ!

Τώρα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων!

Ο Πρόεδρος: Σαταντάκης Νικόλαος                                                                    

Ο Γ.Γραμματέας: Καλόγερος Παντελής                      

Σχετικά Άρθρα