Χίος, Κυριακή 29 Μαρτίου

Κ.Μουτζούρης: Εμείς ζητήσαμε διάλογο μόνο από μηδενική βάση

Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 18/02/2020 - 12:37
Ν. Μηταράκης και Κ. Μουτζούρης
Ηχητικό απόσπασμα: 

Διάλογο μόνο από μηδενική βάση για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου από τον Υπουργό Μετανάστευσης και υπό αυτό το πρίσμα θα προσέλθει σ'αυτόν  και  όχι για να υποδείξει θέσεις για τις υπερδομές.

Αυτό ξεκαθάρισε πριν λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Κώστας Μουτζούρης, επισημαίνοντας ότι αν κάποιος παρακολουθήσει τη συνέντευξη του ίδιου με τον κο Μηταράκη χθες στην ΕΡΤ στο κλείσιμο συνοψίζοντας ανέφερε καθαρά ότι ο ίδιος πρότεινε διάλογο από μηδενική βάση, βάζοντας στην άκρη την επίταξη.

Όπως είπε, σήμερα ενημερώνεται ότι ο υπουργός φέρεται να δηλώνει ότι ο διάλογος θα αφορά μόνο στην υπόδειξη θέσεων για τις δομές.

"Δεν ήταν αυτό που συμφωνήθηκε", είπε και "δείχνοντας" στην ουσία τον υπουργό, σημείωσε  ότι ο "καθένας έχει δικαίωμα να μεταβάλει τη θέση του. Εμείς πάντως δεν είναι αυτό που ζητάμε".

Σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι την Πέμπτη το τοπίο θα ξεκαθαρίσει, αφού μεθαύριο θα συζητηθούν σε πρώτη φάση με τους δημάρχους, τα ζητήματα που έχουν προκύψει.

Καταλήγοντας εστίασε στον κίνδυνο του διχασμού των κοινωνιών και κάνοντας αναφορά στην χθεσινή συγκέντρωση στο Βροντάδο τόνισε ότι  το μέτωπο πρέπει να είναι ενιαίο.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 29/03/2020 - 11:45

Πριν λίγο διάστημα σε μια από τις τακτικές μας συναντήσεις, Περιφέρεια και Δήμος, με τη συμμετοχή των Τεχνικών μας Υπηρεσιών συζητήσαμε και αξιολογήσαμε ό,τι έχει σχέση με το σπουδαιότατο για τη Χίο έργο που αφορά το αεροδρόμιο και την ολοκλήρωση της επέκτασής του. Θέσαμε χρονοδιάγραμμα ενεργειών, παράλληλα με την αξιοποίηση όλων εκείνων των σημαντικών ενεργειών και προσπαθειών που είχαν ήδη προηγηθεί από τους προκατόχους όλων των βαθμών της ιεραρχίας για την ολοκλήρωσή του.

Με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό, έχουμε ακόμα ένα βασικό βήμα για τη σταδιακή ολοκλήρωση του έργου. Ενωμένοι και σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση, Περιφέρεια και Δήμος συνεχίζουμε δυνατά για την επίλυση και ολοκλήρωση ζωτικής σημασίας έργων όπως Φράγμα Κόρης Γεφύρι, λιμενικές υποδομές αλλά και άλλων  χρονιζόντων  προβλημάτων, γιατί αυτό έχει ανάγκη ο τόπος μας τις κρίσιμες ώρες που διανύουμε και ειδικότερα εν μέσω των κορυφαίων προβλημάτων  του κορονοϊού και του μεταναστευτικού.