Κοινή ανακοίνωση των αντιπολιτεύσεων για τον ΑΟΤΑ

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 03/11/2021 - 14:33

Τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής που επιχειρεί μέσα από την οικονομική επιτροπή να δημιουργήσει, όπως αναφέρουν,  τετελεσμένα για τη σύσταση και λειτουργία του ΑΟΤΑ, καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωση τους οι αντιπολιτεύσεις του Δήμου Χίου και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χάρης Μπουρνιάς και Γιώργος Κλιαμενάκης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της δημοτικής Παράταξης "Χίος Μπροστά" Γιαννη Καραβασίλη, που μίλησε εκπροσωπώντας και τις υπόλοιπες παρατάξεις, οι αντιπολιτεύσεις δηλώνουν αποφασισμένες να αντιπαλέψουν την δημιουργία ενός οργανισμού που θα είναι καθαρά ρουσφετολογικός.

Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση:

«Διατηρώντας τις απόψεις μας ως προς τον ΑΟΤΑ, καταδικάζουμε τις ανεύθυνες ενέργειες της δημοτικής αρχής να περάσει πάση θυσία τον ΑΟΤΑ, που είναι για αυτήν βασικός ρουσφετολογικός πυλώνας, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια το δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα προσπαθεί μέσω της οικονομικής επιτροπής να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Ενώ με την αποχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων δεν έγινε η προβλεπόμενη από το νόμο συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον ορισμό εκπροσώπων του δήμου στην Γ.Σ. του ΑΟΤΑ, η δημοτική αρχή επιχειρεί μια πρωτοφανή για την τοπική αυτοδιοίκηση πράξη:

Αποπειράται να εκδώσει απόφαση της οικονομικής επιτροπής που να μεταβιβάζει στον δήμαρχο αρμοδιότητα που ανήκει στο δημοτικό συμβούλιο βάσει νόμου.

Έτσι παρασύρει όλους όσοι ψηφίσουν σήμερα σε βαρύτατη πράξη και τον Δήμο Χίου σε μια περιπέτεια που θα κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των πολιτών της Χίου.

Η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος, που φαλκιδεύουν την διαδικασία, παρουσιάζοντας, ως γενόμενο το δημοτικό συμβούλιο, που δεν έλαβε χώρα λόγω έλλειψης απαρτίας, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για οτιδήποτε ακολουθήσει σχετικά με την καρικατούρα του ΑΟΤΑ που θέλουν να στήσουν».

 

koini_anakoinosi_kataggelia_gia_ton_aota

Σχετικά Άρθρα