Kοινό μέτωπο των συνδικαλιστικών οργανώσεων στη Χίο κατά της ακρίβειας

Συγκέντρωση στις 11π.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς στις 6 Απριλίου
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 31/03/2022 - 13:10

Κοινό είναι αυτή τη φορά το απεργιακό μέτωπο από το Εργατικό Κέντρο Χίου και το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της απεργίας που προκήρυξαν κεντρικά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 6 Απριλίου, κατά της ακρίβειας.

Όπως είπε το πρωί από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου, Κώστας Λίνας, μετά από σύσκεψη εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων που κάλεσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Χίο αποφάσισαν όλοι μαζί να μετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη στις 11 το πρωί στην είσοδο της Απλωταριάς, ενώ κάτι ανάλογο θα γίνει και για την απεργία της Πρωτομαγιάς, με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.

"Η ακρίβεια και το μεροκάματο δεν έχουν χρώμα. Ας σηκωθούμε από τους καναπέδες κι ας διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση μέτρα", τόνισε ο κύριος Λίνας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Χίου χαρακτήρισε προσχηματική την απόδοση της ακρίβειας μονομερώς στον πόλεμο της Ουκρανίας, λέγοντας ότι πλέον το κόστος ζωής είναι δυσβάσταχτο και η κυβέρνηση οφείλει να πάρει άμεσα μέτρα όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και η μείωση του ΦΠΑ -με μηδενικό σε κάποια προϊόντα βασικής κατανάλωσης- αλλά και να καθιερώσει μειωμένο ΦΠΑ σε όλα τα νησιά.

Χαρακτηριστικό των αιτημάτων είναι το παρακάτω ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Συνταξιούχων του ΝΑΤ

«Η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μάρτη 2022, στην αίθουσα της ΠΝΟ Κολοκοτρώνη 132, ανέδειξε ότι:

Όλες οι κυβερνήσεις επέβαλαν μειώσεις στις συντάξεις και αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης, λήστεψαν τα αποθεματικά απ' τα Ταμεία και άνοιξαν τον δρόμο για τα επαγγελματικά ταμεία και την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης.

Τώρα, η νέα λαίλαπα της ακρίβειας έρχεται να πέσει στις ήδη ρημαγμένες συντάξεις μας, με περικοπές γύρω στα 8,5 δισ. ευρώ για κάθε χρόνο, από τις απανωτές μειώσεις που δεχθήκαμε τα τελευταία χρόνια, την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, στο ΕΚΑΣ, τις περικοπές σε φάρμακα, υγεία και τη δραστική μείωση των κοινωνικών παροχών.

Η γιγάντωση της ακρίβειας στην ενέργεια και σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης μας βάζει το μαχαίρι στον λαιμό. Οι συνταξιούχοι  στενάζουν και η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει με τα ψίχουλα που μας πετάει, χρησιμοποιώντας τα γνωστά τροπάρια για τη δημοσιονομική αντοχή, προκειμένου να δίνει δισεκατομμύρια στα μονοπώλια, για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Τα μέτρα αυτά απορρίπτονται από τους συνταξιούχους και τους εργαζομένους. Θα συνεχίζουμε τον οργανωμένο αγώνα μας, ώστε η Κοινωνική Ασφάλιση να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συντάξεις και ανθρώπινη περίθαλψη και παροχές, καθώς και να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του συνταξιούχου και του εργαζομένου.

Καταγγέλλουμε τον υπουργό υγείας κ. Πλεύρη, που δεν ενδιαφέρθηκε για τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι και άφησε αναπάντητα τα Δελτία Τύπου του σωματείου μας, το πρώτο στις 20/10/2021 και το δεύτερο στις 27/01/2022, για την άθλια κατάσταση στα Κέντρα Υγείας.

Σήμερα η κατάσταση είναι χειρότερη.

Δεν μπορούμε να κλείσουμε ένα ραντεβού στα Κέντρα Υγείας, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όσοι δεν έχουμε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη είμαστε χωρίς φάρμακα, με κίνδυνο να επιδεινωθεί η υγεία μας ή και να μην διαγνωστούν έγκαιρα προβλήματα υγείας.

Η περίπτωση της πανδημίας είναι χαρακτηριστική, καθώς αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο αξιοποιείται όχι για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά για να προχωρήσουν τα σχέδια παραπέρα ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησής του με όχημα το "νέο ΕΣΥ" της κυβέρνησης της ΝΔ.

Τα στοιχεία - κόλαφος για τους χιλιάδες ασθενείς με κορωνοϊό που έχασαν τη μάχη για τη ζωή επειδή δεν είχαν την ευκαιρία να νοσηλευτούν σε κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας αποτυπώνουν τη διαχρονική εγκληματική πολιτική στην Υγεία, με την οποία αναμετράται ο λαός μας, ειδικά στα χρόνια της πανδημίας που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, δύο στους τρεις νεκρούς της πανδημίας, πάνω από 16.000 άνθρωποι μέχρι σήμερα(!), έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ.

Οι συνταξιούχοι κρατούν λογαριασμό για τα απανωτά «χαστούκια» που μας ρίχνουν η μια μετά την άλλη οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Πληρώσαμε την ανάπτυξη. Πληρώσαμε την οικονομική κρίση. Πληρώνουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας. Πληρώνουμε τα επενδυτικά σχέδια της απελευθερωμένης ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης», με ένταση της ενεργειακής φτώχειας.

Απαιτούμε να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα γι’ αυτήν την άθλια κατάσταση.

Διεκδικούμε:

• Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, με κατώτατη σύνταξη τα 650 ευρώ και επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης. Εδώ και τώρα να δοθεί το δώρο ΠΑΣΧΑ σε όλους τους συνταξιούχους. Απόδοση του 0,5% του προϋπολογισμού που έχει νομοθετηθεί. Κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ειδικού φόρου στα καύσιμα. Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%.

• Αποκλειστικά Δημόσια – Καθολική – Υποχρεωτική – Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία και Πρόνοια για όλους.

• Να καταργηθεί το χαράτσι της «εισφοράς αλληλεγγύης» στις συντάξεις.

• Να εκδοθούν άμεσα όλες οι εκκρεμείς συντάξεις, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

• Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

• Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

• Αμεση κατάργηση του αντεργατικού – αντισυνδικαλιστικού νόμου που σκοπό έχει τον στραγγαλισμό της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων.

Οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες δεν θα σταματήσουν, γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή, γιατί ξέρουμε πως ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα, το πετύχαμε μόνο με τους αγώνες μας.

Με συνέπεια θα παλέψουμε τόσο για εμάς όσο και για τη νέα γενιά, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αυτοτελώς και από κοινού με το ταξικό εργατικό κίνημα. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις της απεργίας στις 6 Απρίλη και στη νέα κινητοποίηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στις 14 Απρίλη».

Από το Σωματείο Συνταξιούχων του ΕΦΚΑ Χίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες συνταξιούχοι, το Δ.Σ. του Σωματείου μας, σας καλεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ στις 11 π.μ. στη συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς, ενάντια στον πόλεμο και την ακρίβεια.

Συνάδελφοι, η ακρίβεια στα βασικά τρόφιμα και οι συνέπειες, καταγράφονται από το 2019 σ’ αυτό συνέβαλαν οι πράσινες μπίζνες, καιρικά φαινόμενα, επιπτώσεις από την πανδημία. Οι μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια, στα καύσιμα, σε είδη που επηρεάζονται από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο αλλά είχαν εκτοξευθεί από πριν και οφείλονται στην στρατηγική απελευθέρωσης της ενέργειας της πράσινης μετάβασης των πράσινων φόρων, πανάκριβες επενδύσεις σε ΑΠΕ και στο αμερικανικό LNG.

Τα Οικονομικά συμφέροντα ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ από τη μια μεριά και των Ρώσων και των συμμάχων τους από την άλλη , προκαλούν με την παράνομη επέμβαση τους στο έδαφος της Ουκρανίας την καταστροφή και τον όλεθρο στον λαό της. Οι επιπτώσεις του πολέμου επιβαρύνουν έτι περισσότερο τον προϋπολογισμό της λαϊκής οικογένειας με τις καθημερινές αλλαγές τιμών στο ράφι, κάνουν τις συντάξεις να μη φτάνουν ούτε για 15 μέρες, στους δε χαμηλοσυνταξιούχους δεν φτάνουν να πληρώνουν ούτε τους λογαριασμούς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: -Τα πληρωμένα δώρα, το νομοθετημένο 0,5% του ΑΕΠ για τα έτη 2020-2021. -Να καταβληθούν τα αναδρομικά και να δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις με κατώτερη τα 650E. - Άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται. - Να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ . - Άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας. - Να καταργηθούν η αντεργατική αντιασφαλιστική νομοθεσία και φοροληστεία. -Να ανακαιφαλοποιηθούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία. - Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, καμιά ανάμειξη στο αιματοκύλισμα των λαών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 6-4-1922 11 π.μ.

To Σωματείο Συνταξιούχων του ΝΑΤ Βροντάδου

To Σωματείο Συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου  θα συμμετέχει   στην Πανελλαδική Γενική Απεργία που θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο της Απλωταριάς την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. 

Το Σωματείο μας ενώνει την φωνή του με την ανακοίνωση της ΠΕΣΝΑΤ και το σύνολον των  εργαζομένων και συνταξιούχων για τις πετσοκομμένες συντάξεις μας ,την κατάργηση τις 13ης και 14ης σύνταξης και του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους μας.Ο τυφώνας της ακρίβειας που βιώνουμε όλοι μας έχει πέσει πάνω στις κατακρεουργημένες συντάξεις μας και κάνουν την ζωή μας ακόμα πιο  δύσκολη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή μισθών και συντάξεων εκεί που ήταν πριν τις περικοπές.

Την άμεση τοποθέτηση  γιατρού στον Ο.Ν Χίου σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ο.Ν Πειραιά  το 2019 και να πάψει η μεγάλη κοροϊδία και ο εμπαιγμός με τις  υποσχέσεις και τα τερτίπια  που βιώνουμε εδώ και χρόνια από την πολιτική  εξουσία.Όσα διεκδικούμε προκύπτουν από τις κρατήσεις που πληρώσαμε όλα τα χρόνια μέσα στους ωκεανούς , υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα.

To Σωματείο εμποροϋπαλλήλων

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ 2022 10:00, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΣΤΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

Τώρα είναι ώρα διεκδίκησης! Δεν σκύβουμε το κεφάλι στην προπαγάνδα της κυβέρνησης για νέες θυσίες – πληρώνουμε στην ειρήνη τους, πληρώνουμε στον πόλεμό τους. Δεν πάει άλλο!

                    Η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο! Οι αυξήσεις ξεκίνησαν μήνες πριν τον πόλεμο με διάφορα προσχήματα, αλλά με ίδιο πάντα αποτέλεσμα: Νέα κέρδη για τους λίγους, φτώχεια, ανασφάλεια, ανεργία, εντατικοποίηση, μισθοί και μεροκάματα στον πάτο για τους εργαζόμενους. Χορός εκατομμυρίων για τους «πράσινους επιχειρηματικούς ομίλους» από τη μια, ενεργειακή φτώχεια, άδεια ντεπόζιτα πετρελαίου, εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου, «ηλεκτροσόκ» στους λογαριασμούς ρεύματος για τους εργαζόμενους από την άλλη.

                    Οι εργαζόμενοι και στη Χίο γνωρίζουν από πρώτο χέρι την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που τσακίζουν κόκαλα, τις αμοιβές που βρίσκονται κάτω και από τον άθλιο κατώτερο μισθό των 663€. Τα γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ζουν τα ωράρια λάστιχο και τους μισθούς πείνας και οι αυτοαπασχολούμενοι, που βλέπουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, τα χρέη να τρέχουν.

Τα μέτρα «στήριξης» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι κοροϊδία. Αποτελούν ψίχουλα γιατί είναι  προσαρμοσμένα στην «δημοσιονομική ισορροπία», για μη θιχτούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτοί που σε καιρό ειρήνης ζητάνε από τους εργαζόμενους θυσίες για να ανασάνει η οικονομία στην κρίση, στην πανδημία, στην ανάκαμψη «για να μην ξανάρθει κρίση», είναι οι ίδιοι που για τους ανταγωνισμούς τους, σε καιρούς πολέμου μας φορτώνουν ξανά το λογαριασμό: με τις κυρώσεις που επιβάλλει η ΕΕ στην Ρωσία και θα πληρώσουν οι λαοί της Ευρώπης, με τις αυξήσεις στην ενέργεια, με την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία με όπλα που πλήρωσε ο ελληνικός λαός υποτίθεται για την άμυνα της χώρας. Με τις ΝΑΤΟικές εξοπλιστικές δαπάνες πάνω από 4 δις τον χρόνο, όταν στεγνώνουν τις δαπάνες για την Παιδεία και το Δημόσιο σύστημα Υγείας, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

                    Με όποιο πρόσχημα κι αν προσπαθούν να καλύψουν τα διάφορα στρατόπεδα τον πόλεμο, «τον επιτιθέμενο ή τον αμυνόμενο» για να στοιχίσουν τους λαούς είτε με τον έναν είτε με τον άλλο, υπάρχει μόνο μια αλήθεια: Οι πόλεμοί τους γίνονται για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, για τα ρούβλια, τα δολάρια ή τα ευρώ με θύματα τους λαούς. Για τον έλεγχο του ενεργειακού πλούτου, τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων και όχι γιατί νοιάστηκαν για την Ουκρανία, τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη που ματοκύλισαν για τους ίδιους λόγους.

                    Καθήκον μας είναι να προτάξουμε τα δικά μας συμφέροντα απέναντι στους εκμεταλλευτές του κόπου και του ιδρώτα μας, της ίδιας μας της ζωής. Οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από την χώρα καταγωγής, την θρησκεία, το φύλο, το χρώμα του δέρματος δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Έχουμε κοινό συμφέρον να σηκώσουμε ψηλά την σημαία του αγώνα ενάντια στις αιτίες που γεννούν τους πολέμους, που σπέρνουν φτώχεια και προσφυγιά.

                    Καθήκον μας να μην στοιχηθούν οι εργαζόμενοι με κανένα στρατόπεδο ληστών, με καμιά κυβέρνηση όπως η σημερινή που προσπαθεί να πείσει πως είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Βαφτίζοντας “ευκαιρία” την πολεμική εμπλοκή τη χώρας μας,  τη μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η εκπρόσωπος υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες!

                    Δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς μεσσίες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής. Ο  αγώνας μας ενάντια στον πόλεμο δεν είναι άσχετος με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, γι’ αυτό πρέπει να συνδεθεί με την πάλη για:

·        Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

·        Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια. Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος – κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής. Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ.

·        Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ με γενναία μείωση των δημοτικών τελών. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

·        Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

·        Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, το ΕΚΑΒ, στην εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας, με γενναία χρηματοδότηση.

·        Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

·        Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά και όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη, και την κοινή πάλη των λαών. Δεν ανεχόμαστε να αποτελεί η χώρα μας πολεμικό ορμητήριο σε βάρος άλλων λαών. Ενώνουμε τη φωνή μας για την:

·        Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

·        Να κλείσουν όλες οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις, που κάνουν την χώρα στόχο αντιποίνων.

·        Καμιά αποστολή στρατιωτικών ή εξοπλισμού στο εξωτερικό. Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές.

 

koino_metopo_syndikalistikon_organoseon_kata_tis_akriveias

Σχετικά Άρθρα