Χίος, Κυριακή 9 Αυγούστου

Κοκορομαχίες... στο Δημοτικό Συμβούλιο

Εδώ καράβια πνίγονται
Τετ, 02/03/2016 - 21:30

Μιας και έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας που απασχολούν το σύνολο των δημοτών, οι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη συνεδρίαση του κορυφαίου πολιτικού οργάνου με... κοκορομαχίες, διεκδικώντας ο καθένας από τους εμπλεκόμενους για τον εαυτό του, τον τίτλο του «καλού δημοτικού συμβούλου».

Μην έχοντας, προφανώς, αντίληψη των προβλημάτων που ταλανίζουν τόσο τη χιακή κοινωνία, όσο και τον κάθε δημότη χωριστά, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, Στέλιος Καμπούρης, Γιώργος Μπελέγρης και Ανδρέας Βεργίτσης, επιδόθηκαν σε μια λογομαχία σε υψηλούς τόνους, στην πρεμιέρα της συνεδρίασης, επιρρίπτοντας ευθύνες εκατέρωθεν τόσο για «παλιές αμαρτίες» μιας δημοτικής αρχής που κρίθηκε από την τοπική κοινωνία, όσο και για «νέες» μιας δημοτικής αρχής που βρίσκεται σχεδόν στο μέσο της θητείας της.

Η ψύχραιμη αντιμετώπιση της διαμάχης από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κλέαρχο Χρύση, που δεν διέκοψε, κατά την πάγια τακτική του τη συνεδρίαση, εκτόνωσε την ένταση που επί της ουσίας υπήρχε μόνο σε μια μικρή μερίδα των δημοτικών συμβούλων.

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 08/08/2020 - 10:32

 

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε στον τοπικό  τύπο, προτάσεις του δημάρχου , κυρίως προς την παράταξη  «Πρωτοβουλία για τη Χίο» του κ. Βουρνού, για μελλοντική συνεργασία και ανταπαντήσεις εκ μέρους του, που επιζητούν θεσμικούς διεξόδους , για μια επικειμένη συνεργασία.

Το πολιτικό τοπίο δεν μας ξενίζει, άλλωστε οι πολιτικές  «εξαγορές και συγχωνεύσεις» , είναι κάτι συνηθισμένο στις παρατάξεις του αστικού τόξου , πολύ δε περισσότερο όταν είναι του ίδιου πολιτικού χώρου, το είδαμε και με το «καλημέρα» της νέας δημοτικής περιόδου στη συγκρότηση των προεδρείων των νομικών προσώπων.

Από την άλλη , υπάρχει κοινή μήτρα που φέρνει κοντά τις δυο παρατάξεις του δημάρχου και του κ. Βουρνού. Η συμφωνία τους για ένα μοντέλο Τοπικής διοίκησης , ξένο προς τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα, στο ίδιο μήκος κύματος με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, νεροκουβαλητή της πολιτικής της, αλλεργικό στους λαϊκούς αγώνες, γι αυτό και μαζί καταψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταδίκη του νόμου εκτρώματος για τις διαδηλώσεις. 

«Περί όνου σκιάς» λοιπόν τσακώνονται, αφού συμφωνούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και αμφότεροι έχουν σαφή δείγματα πλέον στις θητείες τους.

Να λοιπόν γιατί λέγαμε ότι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, είναι ψήφος που και μετά τις εκλογές , παραμένει σταθερή στο πλευρό του λαού, ψήφος λαϊκής αντιπολίτευσης, που δεν αλλοτριώνεται , δεν «πωλείται».

ΧΙΟΣ 8/8/2020