Χίος, Τρίτη 31 Μαρτίου

Κόμμα δεν έχω… ομάδα  έχω

«Αυτοπροσώπως» την Πέμπτη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV με τον Μιχάλη Τσακό
Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 16/02/2020 - 21:38

Ο Μιχάλης Τσακός, δεν έχει ας πούμε την παλιά οικοδομική… αγριάδα, αλλά μήπως δεν άλλαξε η οικοδομή;

Όχι πως του λείπει το μπόϊ ή τα μπράτσα, αλλά έχει μια ηπιότητα και μια ευγένεια στη μορφή, που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

Αν μη τι άλλο το Σωματείο οικοδόμων έχει έναν Πρόεδρο, που στέκεται και στα… σαλόνια με την ίδια άνεση που σκαρφαλώνει στις οικοδομές.

Ο Μιχάλης Τσακός γιός εργάτη Βυρσοδεψείων, γεννήθηκε το 1978 και μεγάλωσε στις εργατικές κατοικίες Χριστού Βαρβασίου.

Σαν παιδί θυμάται τους μεγάλους αγώνες όλων στην… Σαρακήνα να πείσουν τις αρχές ότι χωρίς παραχωρητήρια, τα αχούρια που φτιάχτηκαν δεν θα συνεχίζουν να κατοικούνται, όπερ και εγένετο.

Ο Μιχάλης θυμάται να κοιμάται παιδί και να χτυπά δίπλα του την κολώνα, ακούγοντας τον… κουφό της ήχο, μέχρι που έκλεισαν τα Βυρσοδεψεία και η οικογένεια μετακόμισε στην Αθήνα.

Δεν τα παιρνα τα γράμματα μας λέει και έτσι από 15 χρόνων βρέθηκα σε συνεργείο αυτοκινήτων και από εκεί στην οικοδομή. Μου άρεσε το αυτοκίνητο μας λέειν αλλά αυτά που έβγαζα μια εβδομάδα στο συνεργείο η οικοδομή μου τα έδινε σε μια μέρα.

Στη ζωή του μετάνιωσε για δυό πράγματα. Που δεν συνέχισε το σχολείο και που βρέθηκε τυχαία δύο εξάμηνα στην Αμερική και δεν έμεινε εκεί.

Σήμερα οικογενειάρχης με τρία παιδιά, έχει δικό του οικοδομικό συνεργείο, αλλά παράλληλα από το 2012 βρίσκεται στο τιμόνι του μεγαλύτερου εργατικού Σωματείου του νησιού, με δύναμη 1800 μελών, αυτό των Οικοδόμων.

Χαίρεται που στη δύναμη του Σωματείου βρίσκονται και αλλοδαποί, θεωρεί ως κύριο πρόβλημα την ανασφάλιστη εργασία, δεν βλέπει φως σε αλλαγή πολιτικής, που να ευνοεί την οικοδομή, που… ταϊζει280 επαγγέλματα (!) είναι σίγουρος ότι ο καλύτερος πελάτης του κλάδου του είναι οι ναυτικοί, γιατί έχουν μια… μούρη, χαίρεται τη συνεργασία του χώρου με τους Μηχανικούς, που θεωρεί ότι… παντρεύονται ένα σπίτι και επισημαίνει ότι όπως και κάθε τομέας και η οικοδομή είναι μια πολύ υπεύθυνη εργασία.

Στον συνδικαλισμό τον έβαλε ο πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου Τάσσος Κώσταλος, που τον θεωρεί δάσκαλο του, δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό Κόμμα, λέγοντας χαρακτηριστικά «ομάδα έχω κόμμα δεν έχω» και λατρεύει στην κυριολεξία τον Σταμάτη Κάρμαντζη, γιατί ποτέ δεν του ζήτησε τίποτα, όπως και εκείνος ποτέ δεν ζήτησε τίποτα από τον Δήμαρχο Χίου, που θεωρεί  ότι πέρα από την αποτελεσματικότητα η δύναμη του είναι στην απλότητα.

Αν έχετε απορία για την ομάδα του είναι… Ολυμπιακός.

Τα υπόλοιπα τηλεοπτικά την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην Αλήθεια ΤV στην εκπομπή του Γιάννη Τζούμα «Αυτοπροσώπως».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Συνδυασμού "Χίος μπροστά"
Δευ, 30/03/2020 - 22:51

Πληροφορηθήκαμε από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ ,για την επιστολή του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής προς τους Δήμους του ΒΑ Αιγαίου ,για υπόδειξη χώρων για την δημιουργία προσωρινών δομών νεοεισερχόμενων .
Συνεπείς με τις πάγιες θέσεις μας (λειτουργία μιας και μόνο μονάδας καταγραφής,κλείσιμο ΒΙΑΛ), θεωρούμε ότι είναι λάθος η δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής στο νησί μας με το πρόσχημα της υγειονομικής τρέχουσας κρίσης.
Σε κάθε περίπτωση για το θέμα που τέθηκε, θεωρούμε ότι πρέπει να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να υπάρχει η ευρύτερη σύγκλιση στην οποιαδήποτε απάντηση προς το υπουργείο.
Είναι τεράστιο λάθος η δημιουργία οποιασδήποτε τέτοιας δομής τύπου "καραντίνας" εντός του νησιού..Αυτό γιατί πολλαπλασιάζονται οι αναγκαστικές επαφές μεταξύ γηγενών και νεοεισερχόμενων (δίκτυο σίτισης, φύλαξης ,δικτύου μεταφοράς, ιατρικής φροντίδας και πιθανής περίθαλψης , ΜΚΟ κλπ). Είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση με την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την πανδημία που προσβλέπει στην ελαχιστοποίηση "επαφών" και ειδικά με άτομα άγνωστου ιατρικού ιστορικού και κατάστασης. Θυμίζουμε τις συνεχείς εκκλήσεις του κυβερνητικού επιτελείου διαχείρισης της κρίσης για την προστασία του εξαιρετικά ευαίσθητου συστήματος περίθαλψης των νησιών (πεπερασμένες δυνατότητες, δυσκολία αεροδιακομιδών). Δεν αποτελεί κινδυνολογία αλλά αποτύπωση της ωμής πραγματικότητας να αναφερθεί ότι στην Χίο του πληθυσμού των 60000 ατόμων (με τους πρόσκαιρα παραμένοντες ) υπάρχουν λιγότερες θέσεις ΜΕΘ σε σχέση με αντίστοιχο πληθυσμό στην Ιταλία η οποία πλήττεται περισσότερο από την κρίση.

Προτείνουμε την δημιουργία αμφίδρομου κυκλικού πλωτού δικτύου μεταξύ των 3 νησιών για την συλλογή των νεοεισερχόμενων και την άμεση μετακίνησή τους σε κατάλληλους χώρους που μπορεί να δημιουργήσει γρήγορα όπως πρόσφατα ισχυρίστηκε το υπουργείο εκτός των νησιών.
Επίσης είναι επιτακτική ανάγκη, η κατεπείγουσα διερεύνηση και προετοιμασία πλωτού η πλωτών μέσων κατάλληλα εξοπλισμένων με ιατρικές υποδομές και προσωπικό, τα οποία σε καθημερινή βάση (κινούμενα μεταξύ των 3 νησιών),θα χρησιμεύουν ως χώρος καραντίνας για τους φορείς (διαπιστωμένους και πιθανούς) καθώς και για νοσηλεία πιθανών νοσούντων από τον ιό και για την τάχιστη μεταφορά τους , σε αποστειρωμένο κατάλληλο περιβάλλον .