Χίος, Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

Κομματικό διορισμό βλέπει στο ΠΕΔΥ Χίου ο Ν. Μηταράκης

Δευ, 20/02/2017 - 19:29

Ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης κατέθεσε σήμερα αναφορά σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας (https://goo.gl/E62fCf), σύμφωνα με το οποίο η επιλογή του νέου υπεύθυνου Επιστημονικής Λειτουργίας του ΠΕΔΥ Χίου έγινε βάσει κομματικών κριτηρίων.

 Ο κ. Μηταράκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να τοποθετηθεί ως προς το δημοσίευμα, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι η σχετική διάταξη νόμου που ψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει κανένα κριτήριο για τον ορισμό υπευθύνων στις μονάδες ΠΕΔΥ, ενώ η παλαιότερη διάταξη του 2012 προέβλεπε η επιλογή να γίνεται βάσει ειδικότητας και αρχαιότητας.

 

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά στήριξης δομών υγείας
Παρ, 21/09/2018 - 16:49

Εισηγητής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο νόμου για την κύρωση της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ήταν ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Με τη σύμβαση αυτή το Ίδρυμα αναλαμβάνει τη μελέτη και κατασκευή έργων για τη στήριξη των δομών υγείας στη χώρα, ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά των τελευταίων χρόνων στο χώρο της υγείας. Επισημαίνεται ότι μετά την ολοκλήρωσή τους τα έργα θα παραδοθούν στο Ελληνικό δημόσιο το οποίο θα έχει την αποκλειστική κυριότητα και την ευθύνη λειτουργίας τους. Η σύμβαση κυρώθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου περιελήφθη και υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και τη εκκίνηση της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού.

a._mihailidis_20-9-18_eisigisi_voyli_dorea_idrymatos_st._niarhos