Κώστας Μαρδάς: Η Τουρκία σχεδιάζει πυρηνική βόμβα

Δευ, 29/07/2019 - 06:59

Ενώ η πυρηνική υπερδύναμη Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ το… σκέπτεται να επιβάλλει κυρώσεις για τους ρώσικους πυραύλους S 400 , η Τουρκία σχεδιάζει πυρηνική βόμβα ! Το επεσήμανε στην πρωϊνή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος του το Σάββατο στον ΣΚΑΪ.

Ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος , ο οποίος , όπως είπε ο Γιώργος Αυτιάς,  παρακολουθεί τα πάντα γύρω από τον τουρκικό κίνδυνο, επικαλέσθηκε όχι μόνο την προειδοποίηση του πρώην αρχηγού της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Κύπρου, στρατηγού Πενταρά, στο κυπριακό κανάλι Sigmalive, αλλά και την δήλωση του ίδιου του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν , που καταγράφει σε ανύποπτο χρόνο στο βιβλίο του ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

 Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι στη σύμβαση Ρωσίας - Τουρκίας, για δημιουργία εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην περιοχή Ακογιού, που είναι απέναντι από την Κύπρο, υπάρχει άρθρο που δίνει το δικαίωμα για επεξεργασία απεμπλουτισμένου ουρανίου, το οποίο αποτελεί πρώτη ύλη για κατασκευή πυρηνικής βόμβας!

 Και θύμισε ότι ο μεγαλομανής Ερντογάν, επιστρέφοντας πέρσι από ταξίδι στο φιλικό του μουσουλμανικό πυρηνικό Πακιστάν, κάλεσε τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν και τους είπε: "Τρεις- τέσσερεις ατομικές βόμβες είναι αρκετές για την Τουρκία!".

«Και όλα αυτά, ενώ εμείς αλληλομισούμεθα… με βάση τον νέο δικομματισμό , ενώ το Μπαρμπαρός θα φθάσει στο...Τουρκολίμανο…» σημειώνει ο δημοσιογράφος στη σελίδα του στο Facebook.

O Kώστας Μαρδάς, αναφερόμενος στη σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κύπρο,  συμβούλεψε τον κ Μητσοτάκη να υπομνήσει στους αδελφούς μας Κύπριους ότι : Καλό θα είναι, πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση για τις γεωτρήσεις , να συντονίζονται στο εξής με το εθνικό κέντρο που ήταν , είναι και θα είναι η Αθήνα και  να μην υπερβαίνουν τις δυνάμεις τους , παρασύροντας την Ελλάδα σε μια ανάφλεξη…

 

Σχετικά Άρθρα