Κώστας Μαρδάς: Ο πυρηνικός κίνδυνος Πούτιν

Πέμ, 24/03/2022 - 12:07

«Ο πυρηνικός κίνδυνος είναι εδώ!.. Και είναι στην Ευρώπη!... Αλλά δεν χρειάζεται ούτε να τον υπερβάλουμε, μήτε όμως και να τον υποβιβάζουμε, μετά μάλιστα την νέα απειλή Πεσκόφ - Πούτιν, ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά όπλα αν απειληθεί η ύπαρξή της…».

Το είπε ο Κώστας Μαρδάς καλεσμένος αναλυτής στο κανάλι OPEN.

Και συνέχισε:

«Η Αμερική, η χώρα που πρώτη στον κόσμο έριξε πυρηνική βόμβα στη Χιροσίμα, η χώρα που σαν σήμερα, 24 Μαρτίου του 1999 ξεκίνησε τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας σκοτώνοντας στις 72 ημέρες 4. 500 αμάχους, στην περίπτωση αυτή παίζει έναν ειρηνικό ρόλο, χάρις στη σωφροσύνη του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος αρνείται -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- να θέσει σε αντίστοιχη ετοιμότητα εκτόξευσης τα δικά του πυρηνικά που είναι 5.500… Αντίθετα με τον αλαζονικό Πούτιν, ο οποίος με τις 6.000 πυρηνικές κεφαλές, αποτελεί σήμερα τον υπ αριθμόν 1 κίνδυνο για την ανθρωπότητα!».

Ο χιώτης δημοσιογράφος ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου αποθηκεύσει σε πολεμικά αεροδρόμια του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Τουρκίας 150 βόμβες, μεγαλύτερης ισχύος από τη βόμβα Χιροσίμα. Οι βόμβες φορτώνονται από αεροσκάφη F-16 και η ρίψη πραγματοποιείται με εντολή του Προέδρου των ΗΠΑ.

Επεσήμανε ότι, χαρακτηριστικό της επικινδυνότητας αυτών των τακτικών βομβών, είναι αυτό που έγραψαν οι New York Times.: Αν ο Πούτιν έριχνε μια βόμβα μικρού βεληνεκούς στο Μανχάταν, θα προκαλούσε 500.000 νεκρούς!

Σχετικά Άρθρα