Κώστας Μαρδάς: Οι «παραβιάσεις» της ζωής 10 ηρωικών πιλότων

Κυρ, 01/05/2022 - 18:01

«Η Ελλάδα υφίσταται έναν πόλεμο παραβιάσεων. Οι πρώτες έγιναν στην ελληνοτουρκική κρίση του 1964, αυξήθηκαν στην κρίση του 1974 και από τότε μέχρι σήμερα κορυφώνονται χωρίς να έχουν σταματήσει ποτέ», είπε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος του Γιώργου Αυτιά το Σάββατο πρωι στον ΣΚΑΪ.

Ο Χιώτης δημοσιογράφος ανέφερε ότι ήταν παρών στην επίσκεψη του υφυπουργού Άμυνας Γιώργου Χαρδαλιά στις Οινούσσες, όπου μετά την μετάβασή του υφυπουργού στη νησίδα Παναγιά για να εγκαινιάσει την ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ του στρατιωτικού φυλακίου, έκανε δήλωση στην κάμερα της Αλήθειας και στον Γιάννη Τζούμα.

Γιώργος Αυτιάς: Ωραίος ο Γιάννης!

Κ. Μαρδάς: Ναι! Και του στέλνουμε από εδώ τους πατριωτικούς χαιρετισμούς μας...

Ο Χιώτης δημοσιογράφος συνέχισε λέγοντας ότι η δήλωση αυτή μεταδόθηκε σε όλα τα μέσα από το γραφείο του υφυπουργού, ο οποίος χαρακτήρισε την Τουρκία χώρα - τρομοκράτη. Αλλά, δεν πέρασε μια ώρα και ένα τουρκικό F-16 εφόρμησε στα 500 μέτρα από το φυλάκιο.

Διάβασε στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, απ΄όπου προκύπτει ότι ένα μήνα μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Πόλη την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 13 Μαρτίου, οι παραβιάσεις ανήλθαν σε 691, σε σχέση με 340 που ήταν ένα μήνα πριν. Δηλαδή διπλασιάσθηκαν, αποδεικνύοντας ότι -όπως είπε χαρακτηριστικά- ότι … «η διπλωματία του χαλβά» απέτυχε με ευθύνη του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος έχει χολωθεί που ο Έλληνας Πρωθυπουργός κλήθηκε να μιλήσει στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Τόνισε ότι από το 1987 που το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει στοιχεία, σημειώθηκαν 55.000 παραβιάσεις, ανέφερε ότι κάθε ώρα πτήσης ενός μαχητικού F-16 κοστίζει σε καύσιμα 12.000 ευρώ, αναγκάζοντας την Ελλάδα να δαπανά κατ ’έτος 2 εκατομμύρια ευρώ σε καύσιμα, καταπόνηση υλικών και ανταλλακτικά, ενώ αποκάλυψε πως από το 1974 10 ηρωικοί πιλότοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ατυχήματα λόγω συνεχούς εκπαίδευσης, αναχαιτήσεων και ετοιμότητας.  

 

Ακολουθεί η παρέμβασή του στο χρόνο 2.14 έως 2.17: https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/kalimera/2022-04-30-05

Σχετικά Άρθρα