Κώστας Μαρδάς: Πολεοδομικός Αττίλας Ερντογάν

Δευ, 19/07/2021 - 17:22

«Σας μιλάω από την πατρίδα μου τη Χίο, από το χωριό μου Θολοποτάμι… Καρσί -δηλαδή απέναντι- ο Τσεσμές και στο βάθος η Σμύρνη.

Από τη Χίο, που ο Ερντογάν τη θέλει χωρίς ελληνικό στρατό, η παρουσία του οποίου εμπνέει αίσθημα σιγουριάς. Και ,αν ένας επισκέπτης έρθει στο νησί και πάει απέναντι, θα δει από το λεωφορείο προς τη Σμύρνη, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Στρατιάς Αιγαίου, που ουσιαστικά είναι Στρατιά ενός μελλοντικό Αττίλα στο Αιγαίο!..».

Αυτά είπε ο δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς, μιλώντας τη Δευτέρα ως αναλυτής στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, λίγες ώρες πριν ο Τούρκος Πρόεδρος πατήσει το πόδι του στην κατεχόμενη Κύπρο , για να τιμήσει την λεγόμενη «ειρηνευτική επιχείρηση» της 20 ης Ιουλίου 1974, δηλαδή την εισβολή του Αττίλα.  

«Αλλά εκτός από αυτόν, είναι από καιρό σε εξέλιξη - πάει δεν πάει ο Ερντογάν στην Αμμόχωστο - ο Αττίλας στο Βαρώσι, αφού εκεί η Τουρκία καταπατεί 5.000 ελληνικά σπίτια, 3.000 ελληνικά καταστήματα, 45 ελληνικά ξενοδοχεία, 21 εκκλησιές και 7 τράπεζες…» τόνισε ο δημοσιογράφος.

«Και όλα αυτά – συνέχισε -  υπό την ανοχή Ευρωπαίων και Αμερικανών οι οποίοι… ομνύουν εις το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο όμως ζητά την απόδοση της πρώην νεκρής πόλης -που όμως τώρα θα ανοικοδομηθεί- στους νόμιμους κατοίκους της , δηλαδή στους ελληνοκύπριους και στους τουρκοκύπριους υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ. Αλλά:  Το ψήφισμα αυτό του 1984, εφόσον δεν περιλαμβάνει κυρώσεις και απειλή στρατιωτικής δράσης κατά του Αττίλα , κατά τα άρθρα 46 και 47 του καταστατικού, δεν είναι υποχρεωτικής εφαρμογής…».

Ο Κώστας Μαρδάς προχώρησε θέτοντας θέμα κυρώσεων από τις Βρυξέλλες , επικαλούμενος το Κείμενο Συμπερασμάτων της πρόσφατης συνόδου:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση , με βάση την απόφαση της συνόδου κορυφής της 25 Ιουνίου, που όριζε θετική ατζέντα με τη Άγκυρα, υπό τον όρο της αναστρεψιμότητας , δικαιούται να επιβάλει κυρώσεις, αφού ο Ερντογάν, από τη ημέρα της συνόδου μιλάει για δύο κράτη στην Κύπρο, ανήγγειλε σχέδια ΑΟΖ της παράνομης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» με τη …Λιβύη, τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά ελληνοκυπριακής ακταιωρού, διακηρύσσει ότι θα υπερασπισθεί τη Γαλάζια Πατρίδα,  μετονόμασε τη λεωφόρο Κέννεντυ στο Βαρώσι προς τιμή του στρατηγού της απόβασης Σιαντζάρ, ενέκρινε πιστώσεις 500 εκατομμυρίων για έργα υποδομής στα κατεχόμενα…».

Στο τέλος, ο παρουσιαστής Χρήστος Κούτρας… αποκάλυψε ότι υπηρέτησε τη θητεία του στο νησί και μάλιστα την περίοδο της κρίσης των Ιμίων...

Ακολουθεί το βίντεο στο χρόνο 01.18: https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/atairiastoi/2021-07-19-10

Σχετικά Άρθρα