Χίος, Δευτέρα 30 Μαρτίου

ΛΑΣ Δ. Χίου: Απέναντι στην Κυβέρνηση και στις φασιστικές - ρατσιστικές φωνές

Δευ, 24/02/2020 - 13:55

Την... επαναφορά των Χρυσαυγιτών στο προσκήνιο, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στο νησί ενάντια στη δημιουργία της υπερδομής στο Αίπος καταγγέλλει η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και ξεκαθαρίζει δεν χωρά  στον αγώνα που γίνεται φασιστική εκμετάλλευση.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Την ώρα που κορυφώνεται ο αγώνας του λαού της Χίου για να αποτρέψει το κολαστήριο φυλακή της υπερδομής στο Αίπος που αποφάσισε η κυβέρνηση της  ΝΔ και ο υπουργός της, την ώρα που ετοιμάζονται οι δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ  να χτυπήσουν τον εχθρό - λαό, την ίδια ώρα τα γνωστά φασιστοειδή της Χίου, οι γνωστοί πρώην Χρυσαυγίτες καταδικασμένοι για βιαιοπραγίες εναντίον συμπολιτών μας δημοσιογράφων και εργαζομένων, αλλά και εναντίον προσφύγων, θεωρούν ότι βρήκαν την ευκαιρία να βγουν από τις κρυψώνες τους  για να «σώσουν» το νησί μας μαζί με το παρεάκι τους.

Χρησιμοποιούν μάλιστα σε διαδικτυακά τους καλέσματα και το όνομα της Συντονιστικής επιτροπής αγώνα αιρετών και πολιτών της Χίου, μέλη της οποίας είμαστε και οι αιρετοί της Λαϊκής Συσπείρωσης και στους δυο βαθμούς τοπικής διοίκησης.

Στοχοποιούν ξανά όπου βρεθούν, τους πρόσφυγες και μετανάστες και διαδίδουν τις γνωστές ιστορίες για αγρίους, των εισβολών, της διαφορετικότητας της  ράτσας  και των ισλαμοποιήσεων,  δρώντας σαν Πέμπτη φάλαγγα, ενάντια στις πραγματικές αιτίες εγκλωβισμού που είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Στη συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αιρετών και των κατοίκων της Χίου, έχει πολλαπλώς συμφωνηθεί, ότι αυτό που προέχει είναι το δίκιο των κατοίκων του νησιού μας, που δεν μπορούν πλέον να σηκώνουν ένα τέτοιο βάρος, όπως το προσφυγικό μεταναστευτικό, ότι  δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η οποιαδήποτε νέα υπερδομή πουθενά πάνω στο νησί, απεναντίας να κλείσει η ΒΙΑΛ και να υπάρχει μόνο χώρος καταγραφής και ταυτοποίησης μικρής διάρκειας, για τη γενναία αποσυμφόρηση του νησιού και τον απεγκλωβισμό από τα νησιά και τη χώρα των προσφύγων μεταναστών.

Ταυτόχρονα από όλους έχει συμφωνηθεί ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν αποτελούν τον εχθρό  ούτε γίνεται ανεκτό να στοχοποιούνται στις όποιες κινητοποιήσεις μας.

Αυτό οριοθετεί και τη συντονιστική επιτροπή, απέναντι στις ακροδεξιές, φασιστικές και ρατσιστικές  φωνές μίσους, απέναντι σε ενδεχόμενες και γνωστές  προβοκάτσιες από το παρελθόν που θα αμαυρώσουν και θα λερώσουν το έργο της.  

Αυτό της δίνει και τη δύναμη να μπει μπροστά με το σύνολο των αιρετών, στη βάση και των αποφάσεων του πρόσφατου δημοτικού Συμβουλίου και να δεχθεί τις όποιες συνέπειες, προκειμένου το νησί να νικήσει στον αγώνα του.

 

 

Για τα μέλη τη συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και κατοίκων της Χίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Αμπαζής Γιώργης Περιφερειακός σύμβουλος

Σκούφαλος Μάρκος δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης

Κωστάλα Κλαίρη Δημοτική σύμβουλος.  "

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 29/03/2020 - 20:23

Τα νεότερα στοιχεία για τα κρούσματα και τον αριθμό των θυμάτων από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.    

Ανακοίνωσε 95 νέα κρούσματα, 1.156 συνολικά, τα περισσότερα στην Αττική, ενώ σημειώθηκαν 6 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας το σύνολο στους 38, εκ των οποίων 29 είναι άνδρες και 9 γυναίκες. Επιπλέον, 69 άτομα νοσηλεύονται διασωληνομένα στη ΜΕΘ. 

Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 71 έτη, ενώ είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά έχουν γίνει 15.151 εργαστηριακοί έλεγχοι. Το 5% των νοσούντων χρειάζεται εντατική θεραπεία. «Αυτοί που μπαίνουν στο νοσοκομείο είναι η κορυφή του παγόβουνου», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Παγκοσμίως έχουν σημειωθεί περισσότερα από 684.000 κρούσματα, περισσότεροι από 32.000 θάνατοι και πάνω από μισό εκατ. άνθρωποι νοσούν, ενημέρωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως το 15% των περιπτώσεων είχαν κακή έκβαση, σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα.

«Αυτοί που φτάνουν στη διασωλήνωση είναι κυρίως ηλικιωμένοι», προσέθεσε ο καθηγητής λέγοντας πως ο μέσος όρος των νοσούντων στην Ελλάδα είναι τα 66 έτη.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο μέσος όρος παραμονής στις ΜΕΘ έχει παραταθεί και ο ελάχιστος χρόνος είναι οι 10 μέρες.

«Ας μη μας παραξενεύει… Οι θάνατοι είναι η τραγική κατάληξη μιας μάχης με ανίερο εχθρό», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Όσον αφορά το κρούσμα σε κλειστή δομή φιλοξενίας, ο καθηγητής είπε πως κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν στη δομή και διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους.

Σχετικά με τη χλωροκίνη, μια ουσία που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό δεξαμενών, ο κ. Τσιόδρα επέστησε την προσοχή των πολιτών, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού, καθώς σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, ακόμα και θάνατο.

Σε γενικές γραμμές τόνισε πως δεν ενδείκνυται η χρήση μη φαρμακευτικών σκευασμάτων, καθώς οποιοδήποτε φάρμακο μπορεί να έχει παρενέργειες.

«Προσοχή στην παραπληροφόρηση που μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό», επεσήμανε ο καθηγητής.

Τέλος, αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την χρήση ορού σε πέντε ασθενείς από τη νόσο του Covid-19 στην Κίνα.

Όπως είπε, 5 ασθενείς πήραν ορό από ασθενείς που ιαθήκαν στην Κίνα και αναμένονται τα αποτελέσματα.

«Η καμπύλη της αύξησης της επιδημίας στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο αριθμό αύξησης από άλλες χώρες», είπε ο κ. Τσιόδρας, συμπληρώνοντας πως «ο κόσμος όπως τον ξέρουμε αλλάζει, οι κοινωνικές και οι οικονομικές επιπτώσεις είναι τεράστιες. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Η συμμόρφωση με τα αναγκαία μέτρα είναι απαραίτητη.»
 

Πηγή: skai.gr