ΛΑΣ: Χρονικό προαναγγελθέντων θανάτων στη ΒΙΑΛ με ευθύνη της κυβέρνησης και του Μηταράκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
Τρί, 11/05/2021 - 16:18

«Δυο θάνατοι και μια γέννηση  σημαδεύουν το χρονικό που σημάδεψε τις τελευταίες μέρες την αθλιότητα της ΒΙΑΛ, μια αθλιότητα που χρόνια την χαρακτηρίζει από την αρχή της εγκαθίδρυσης της» αναφέρει σε δελτίο τύπου της η ΛΑΣ Χίου και συνεχίζει αναλυτικά:

«Ως τέτοια θα την καταγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος, αναφερόμενος στα γεγονότα που έχουν σημαδέψει τον 21ο αι. της γης. Μια αθλιότητα που γεννιέται από τις πολεμικές συρράξεις και επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που συντηρείται και μεγαλώνει  μέσα και από τους οικονομικούς ανταγωνισμούς τους, που αντρειώνεται μέσα από τις πορείες των ανθρώπων όπου γης, που εξαναγκάζονται να αφήσουν τις χώρες τους για μια καλύτερη ζωή και που όσον αφορά στη χώρα μας, επιβιώνει από τη διαχείριση κυβερνητικών επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων διαχρονικά και σήμερα αυτή της ΝΔ και του κ. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

ΒΙΑΛ, Μόρια, Καρά τεπέ, στίγματα στην καρδιά των νησιών μας, αυτών που επέλεξαν και εξακολουθούν να επιμένουν στον εγκλωβισμό των ανθρώπων σε φυλακές - κολαστήρια.

• Η εξαθλίωση των ανθρώπων και η αδιαφορία των κυβερνώντων για την ανθρώπινη ζωή στο ζενίθ.

• Η ευθύνη της διαχείρισης ανθρώπινων ζωών στο ναδίρ. Απλοί αριθμοί στη μακριά λίστα των χαμένων ζωών.

Ο υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ, που σήμερα κάποιοι πεθαίνουν και γεννιούνται στις λάσπες, που οι άνθρωποι πεθαίνουν μαζί με τα ποντίκια μιλά για τυμβωρυχία και θανάτους από παθολογικά αίτια και ξεμπέρδεψε, λες και στον 21ο αιώνα δεν μπορεί να υπάρχει προληπτική ιατρική ή περίθαλψη, φαίνεται όμως για τον ίδιο και τα κέντρα που εποπτεύει είναι ψιλά γράμματα.

Κουβέντα για την ευθύνη που έχει ο ίδιος και η κυβέρνησή του, αφού κινείται σε παράλληλους κόσμους, στήνει το δικό του θεατρικό σκηνικό, σκηνοθετεί κάθε πράξη, λέξη, ενέργεια με τους παρατρεχάμενους του και θεωρεί ότι όλοι πρέπει να σκύβουν το κεφάλι και να αποδέχονται τα δρώμενα.

Ως ΛΑΣ καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τον υπουργό για την πολιτική αυτή που ακολουθούν σε σχέση με το προσφυγικό –μεταναστευτικό, που κρατούν εγκλωβισμένους στον ανθρώπινο πόνο, τόσο τους νησιώτες όσο και τους πρόσφυγες - μετανάστες.

Καταγγέλλουμε τον εγκλωβισμό που αποδέχονται από την Ε.Ε., σκύβοντας το κεφάλι, αποδεχόμενοι ένα πακτωλό χρημάτων για να γκριζάρουν τα νησιά, να εξαγοράζουν συνειδήσεις για να διατηρούν την αθλιότητα των δομών-φυλακών, και την εξαθλίωση των ανθρώπων που υποχρεώνουν να διαβιούν σε αυτές.

Και το ερώτημα παραμένει και εξακολουθεί να στοιχειώνει κάθε άνθρωπο: Θα βγουν τα κατάλληλα συμπεράσματα από όλους μας, ώστε να πυκνώσει το μέτωπο απέναντι σε αυτές τις πολιτικές;

Η ΛΑΣ δήμου Χίου αγωνίζεται αταλάντευτα σε αυτή την κατεύθυνση και καλεί όλους τους Χιώτες και Χιώτισσες να βάλουν το δικό τους λιθαράκι σε αυτόν τον αγώνα».

Σχετικά Άρθρα