Λειτουργικό το έργο του Παρθένη

Κυρ, 16/02/2020 - 18:12

Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για το έργο του ποταμού Παρθένη και της λεωφόρου, που από την μέρα που δόθηκε στη κυκλοφορία έχει γίνει αποσυμφόρηση των δρόμων της πόλης !

Επί της ουσίας είναι ένα τεράστιο έργο πού έγινε από Χιώτικα εργολαβικά συνεργεία και μηχανικούς και που έχουν τελειώσει και την τελευταία λεπτομέρεια !

Αυτό το διάστημα καθάριζαν μέσα από την κοίτη του ποταμού το παλιό αποχετευτικό δίκτυο, που ήταν μέσα σε τσιμεντένιο τοίχο και καταλάμβανε μεγάλο μέρος της ροής των υδάτων .

Πριν τρεις μέρες ξεμπέρδεψαν και έχει στρωθεί τώρα πλέον όλη η ανοιχτή κοίτη με πέτρες μέσα σε συρματόπλεγμα ούτως ώστε να εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας και να μην υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα μέσα στο ποταμό και να γεμίζουν από κουνούπια !

Τελικά το έργο τελείωσε είναι πολύ σημαντικό ίσως από τα καλύτερα που έχουν γίνει πάρα τις όποιες αντιρρήσεις και σχόλια που υπήρχαν αν θα είναι λειτουργικό και δεν θα έχουμε στο μέλλον πλημμύρες και όπως αποδεικνύεται καθημερινά και με την χθεσινή βροχή !

Τώρα τι γίνεται με τον φωτισμό του δρόμου δεν μπορώ να καταλάβω, η ώρα 11.00. πρωινό και έξι ή επτά λάμπες στις κολώνες ήταν αναμμένες ! Ένα αυτοκίνητο βρισκόταν παρκαρισμένο σχεδόν μες την μέση του δρόμου, δέκα μέτρα από τα φανάρια του Βαρβασίου, ίσως να είναι από χθές που μπορεί να χάλασε από την βροχή, στο παλαιό σπίτι πενήντα μέτρα από τα φανάρια πρέπει να έχει γίνει εισβολή και να υπάρχει μέσα ...σφηκοφωλιά ας το ελέγξει η Αστυνομία, υπάρχει παρκαρισμένοεκεί  και ένα φορτηγάκι !

Όσοι θεωρούν υπερβολικά αυτά που γράφω, ας δούν τα έργα που δώθηκαν με 50 και 60% εκπτώσεις σε συνεργεία εκτός Χίου να δούν τα χάλια που έχουν. 'Ολα είναι κουφάρια.

  Καλό απόγευμα !

Χίος 16 Φεβρουαρίου 2020 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικά Άρθρα