Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Λειτουργικό το έργο του Παρθένη

Κυρ, 16/02/2020 - 18:12

Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για το έργο του ποταμού Παρθένη και της λεωφόρου, που από την μέρα που δόθηκε στη κυκλοφορία έχει γίνει αποσυμφόρηση των δρόμων της πόλης !

Επί της ουσίας είναι ένα τεράστιο έργο πού έγινε από Χιώτικα εργολαβικά συνεργεία και μηχανικούς και που έχουν τελειώσει και την τελευταία λεπτομέρεια !

Αυτό το διάστημα καθάριζαν μέσα από την κοίτη του ποταμού το παλιό αποχετευτικό δίκτυο, που ήταν μέσα σε τσιμεντένιο τοίχο και καταλάμβανε μεγάλο μέρος της ροής των υδάτων .

Πριν τρεις μέρες ξεμπέρδεψαν και έχει στρωθεί τώρα πλέον όλη η ανοιχτή κοίτη με πέτρες μέσα σε συρματόπλεγμα ούτως ώστε να εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας και να μην υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα μέσα στο ποταμό και να γεμίζουν από κουνούπια !

Τελικά το έργο τελείωσε είναι πολύ σημαντικό ίσως από τα καλύτερα που έχουν γίνει πάρα τις όποιες αντιρρήσεις και σχόλια που υπήρχαν αν θα είναι λειτουργικό και δεν θα έχουμε στο μέλλον πλημμύρες και όπως αποδεικνύεται καθημερινά και με την χθεσινή βροχή !

Τώρα τι γίνεται με τον φωτισμό του δρόμου δεν μπορώ να καταλάβω, η ώρα 11.00. πρωινό και έξι ή επτά λάμπες στις κολώνες ήταν αναμμένες ! Ένα αυτοκίνητο βρισκόταν παρκαρισμένο σχεδόν μες την μέση του δρόμου, δέκα μέτρα από τα φανάρια του Βαρβασίου, ίσως να είναι από χθές που μπορεί να χάλασε από την βροχή, στο παλαιό σπίτι πενήντα μέτρα από τα φανάρια πρέπει να έχει γίνει εισβολή και να υπάρχει μέσα ...σφηκοφωλιά ας το ελέγξει η Αστυνομία, υπάρχει παρκαρισμένοεκεί  και ένα φορτηγάκι !

Όσοι θεωρούν υπερβολικά αυτά που γράφω, ας δούν τα έργα που δώθηκαν με 50 και 60% εκπτώσεις σε συνεργεία εκτός Χίου να δούν τα χάλια που έχουν. 'Ολα είναι κουφάρια.

  Καλό απόγευμα !

Χίος 16 Φεβρουαρίου 2020 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 11/08/2020 - 18:14

Ο Βουλευτής Χίου του Σύριζα Α. Μιχαηλίδη, συνυπέγραψε με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Ι. Πλακιωτάκη, Εξωτερικών Ν. Δένδια, Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, ερώτηση σχετικά με τους εγκλωβισμένους ναυτικούς σε ποντοπόρα πλοία, οι οποίοι δεν μπορούν να αντικατασταθούν και να επιστρέψουν στη χώρα.

Όπως σημειώνει ο Α. Μιχαηλίδης, οι ναυτικοί των οποίων έχει λήξει η σύμβασή τους αδυνατούν τόσο λόγω της ίδιας της πανδημίας Covid-19 όσο και των σχετιζόμενων μέτρων που έχουν επιβληθεί από διάφορες χώρες για την αντιμετώπιση της (visa, αεροπορικές πτήσεις) να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Παράλληλα, πολλοί ναυτικοί στη χώρα μας αντιμετωπίζουν προβλήματα βιοπορισμού, λόγω αδυναμίας ναυτολόγησης σε ποντοπόρα πλοία. Τα ζητήματα αυτά έχουν επανειλημμένα τεθεί από διεθνείς και εθνικές ενώσεις των ναυτικών, αλλά και πρόσφατα από την ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου.

Ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί ποια μέτρα έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και τί σχεδιάζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των σοβαρών αυτών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί και οι οικογένειές τους.   

Το κείμενο της ερώτησης είναι διαθέσιμο στο: https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovo...