Μαρδάς στον Αυτιά: Αττίλα στα νησιά ονειρεύεται ο Ερντογάν

Κυρ, 04/09/2022 - 21:49

«Ο Ερντογάν, με τη δήλωσή του ότι κάποια μέρα θα έρθουν βράδυ και ότι δεν αναγνωρίζει την ελληνική κυριαρχία στα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και θα κάνει ό, τι πρέπει μόλις έρθει η ώρα, υπερέβη τα όρια!

Ουσιαστικά προετοιμάζει την τουρκική κοινή γνώμη και τη διεθνή κοινή γνώμη για επιχείρηση Αττίλα στο Αιγαίο... Γι΄αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι δια πάν ενδεχόμενο !».

Αυτό ήταν η εκτίμηση του Κώστα Μαρδά την Κυριακή το πρωί, καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Πάντως, στο ερώτημα του παρουσιαστή αν ο Ερντογάν θα τολμήσει, απάντησε:

«Στο Αιγαίο στώμεν καλώς!.. Επειδή έχω υπηρετήσει στην Πολεμική Αεροπορία και έκτοτε μελετώ τα θέματα της αεροπορικής άμυνας, θέλω να πω ότι: Η Ελλάδα διαθέτει μια από τις πιο ισχυρές αντιαεροπορικές ομπρέλες στην Ευρώπη και στον κόσμο έχοντας πυραύλους δράσης 150 χιλιομέτρων Πάτριοτ στη Θεσσαλονίκη, στην Σκύρο, στην Αττική και S 300 στην Κρήτη, με κάλυψη όλης σχεδόν της νησιωτικής επικράτειας μέσω ραντάρ στον Ίσμαρο, στη Λήμνο, στη Σκύρο, στην Κρήτη και αλλού…».

Και έσπευσε να επισημάνει:

«Τα λέω αυτά, γιατί οι Τούρκοι τα ξέρουν, αλλά πρέπει να τα μάθει και ο ελληνικός λαός για να νοιώθει ασφάλεια».

Ο Κώστας Μαρδάς ανέφερε πως μόλις πρόσφατα ήταν στη Σμύρνη και είδε για άλλη μια φορά από το πούλμαν στη διαδρομή Τσεσμέ - Σμύρνη τις εγκαταστάσεις της Στρατιάς Αιγαίου με 120.000 δυνάμεις Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας που προορίζονται για τα νησιά μας.

Τόνισε πως πρέπει να προειδοποιήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες, θυμίζοντάς τους ότι στη Συμφωνία για παραχώρηση τεσσάρων Βάσεων (σ.σ. Σούδα, Βόλος, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη) έχουν δεσμευθεί να υποστηρίξουν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και να αποτρέψουν ένοπλη επίθεση…

«Ας μη τους της δίνουμε στο τζάμπα…», κατέληξε ο Χιώτης δημοσιογράφος.

Ακολουθεί το βίντεο στο χρόνο 2.50: https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/kalimera/2022-09-04-05

Σχετικά Άρθρα