Με παρέμβαση Πρωθυπουργού άμεση χρηματοδότηση για το λιμάνι των Ψαρών!

119.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας στο Λιμενικό Ταμείο για επείγουσες εργασίες αποκατάστασης καταστρώματος
Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Τετ, 28/04/2021 - 11:01
Ηχητικό απόσπασμα: 

Μπορεί το έργο στο ύφαλο τμήμα του λιμανιού των Ψαρών να χρειάστηκε 2 και πλέον χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί το σύνολο των γραφειοκρατικών διαδικασιών για να ξεκινήσει η κατασκευή του, όμως για τη ζημιά που παρουσιάστηκε στο κατάστρωμα και μετά τη δημοσιοποίησή της από το alithia.gr στις 14 Απριλίου, χρειάστηκαν λιγότερες από 2 εβδομάδες για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και μάλιστα μετά από παρέμβαση του Δ/ντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη!

Όπως έγινε γνωστό μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος από την “Αλήθεια” υπήρξε ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού και άμεσα ζητήθηκε η παρέμβαση του υπουργείου, κάτι που επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Διευθυντή της Αλήθειας, Γιάννη Τζούμα εκπρόσωπος του γραφείου του Πρωθυπουργού.

“Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί σε χρόνο ρεκόρ βγήκε η χρηματοδότηση του έργου για την επανεκκίνηση των δρομολογίων”, δήλωσε ο Δήμαρχος των Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, με τον οποίο επίσης επικοινώνησε χθες το γραφείο του Πρωθυπουργού για να του μεταφέρει τις εξελίξεις, ενώ σήμερα συνομίλησε και με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη. O Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην παρέμβαση του Βουλευτή Χίου και υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, ο οποίος - όπως είπε- ενημέρωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού, καθώς και στο ενδιαφέρον που έδειξε από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός Ναυτλίας.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας του προβλήματος στο κατάστρωμα του εξωτερικού μώλου στο λιμάνι των Ψαρών από τις 7 Απριλίου έχει διακοπεί η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά, αφού δεν μπορεί να προσεγγίσει το πλοίο και εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια μεταξύ Χίου - Ψαρών.

Το υπουργείο Ναυτιλίας εξασφάλισε πίστωση 119.000 ευρώ (συν ΦΠΑ) για τις επείγουσες εργασίες αποκατάστασης καταστρώματος εξωτερικού μώλου λιμένα Ψαρών, με αποδέκτη το Λιμενικό Ταμείο Χίου το οποίο θα απευθύνει την σχετική πρόσκληση για το έργο.

Μάλιστα επειδή μετά το Πάσχα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος, που έχει αναλάβει το έργο στο ύφαλο τμήμα του λιμανιού (προϋπολογισμού 124.000 ευρώ), εκτιμάται ότι ο ίδιος θα φέρει σε πέρας και το έργο στον προβλήτα.

 

Σχετικά Άρθρα