Με…εγγύηση Δημάρχου η διαχείριση σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ

Αυτή είναι η σημερινή εικόνα του χώρου
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 02/09/2025 - 13:36

 

Στην σύσκεψη της Πέμπτης, των Δημάρχων Χίου και Σάμου  με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο , αναζητείται η λύση για την ΔΙΑΝΟΧ ΑΕ, της οποίας το ΑΦΜ σβήστηκε από το ΓΕΜΗ αιφνιδίως, την προηγούμενη εβδομάδα, με ότι αυτό σημαίνει όχι μόνο για την λειτουργία της εταιρείας αλλά κυρίως για τον ΧΥΤΑ και την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αυτό προέκυψε από την συζήτηση του θέματος στην σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής  με τον πρόεδρο της ΔΙΑΝΟΧ Κλέαρχο Χρύση να προσπαθεί, ματαίως, να εξηγήσει στον Δήμαρχο Χίου την σοβαρότητα της κατάστασης και αλλά και τις επιπτώσεις.

Σε άλλο μήκος κύματος ο Γιάννης Μαλαφής, εκτιμά ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο σοβαρό, ότι με μηχανήματα του Δήμου Χίου θα μπορεί να γίνεται η επικάλυψη των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ, ότι δεν πειράζει αν οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς χρήματα και ασφάλεια, καθώς χωρίς ΑΦΜ δεν υπάρχει εταιρεία, ενώ αναγόρευσε τον εαυτό του ως υπεύθυνο αυτή την περίοδο για την ΔΙΑΝΟΧ και την λειτουργία της.

««Δεν μπορούμε να αφήσουμε το ΧΥΤΑ να μη λειτουργεί. Είναι ζήτημα δημοσίου συμφέροντος, υγείας και περιβάλλοντος», ανέφερε o ίδιος τονίζοντας πως η λειτουργία θα συνεχιστεί σαν να μην υπάρχει πρόβλημα.

Την άποψη του Δημάρχου Χίου προσπάθησαν ματαίως  να αλλάξουν ο Δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού της Δημοτικής Αρχής Παντελής Καμπούρης αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος της «Σύμπραξης Δημιουργίας» Βασίλης Μυριαγκός, καταθέτοντας ερωτήματα και επιχειρήματα που ουδόλως προβλημάτισαν τον  κ. Μαλαφή ο οποίος συνέχισε να τονίζει ότι το πρόβλημα θα λυθεί  άμεσα και δεν υπάρχει λόγος να δίνεται τόσο μεγάλη διάσταση.

 Αναφορικά με τις κινήσεις που έχουν γίνει προκειμένου να βρεθεί λύση στάλθηκε επιστολή από την ΔΙΑΝΟΧ ΑΕ  ζητώντας την προσωρινή ανάκληση διαγραφής από το ΓΕΜΗ προκειμένου να  αποκατασταθεί η δυσλειτουργία που προκλήθηκε  και που έχει άμεση συνέπεια στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων στους νομούς Χίου και Σάμου με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Να σημειώσουμε πάντως ότι στην συζήτηση του θέματος στην Δημοτική Επιτροπή ο κ Χρύσης τόνιζε διαρκώς ότι όλες οι ενέργειες πρέπει να γίνουν άμεσα  καθώς δεν υπάρχει κανένα χρονικό περιθώριο με τον Γιάννη Μαλαφή από την άλλη να εκτιμά ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος άγχους!

Επισυνάπτεται η αλληλογραφία της ΔΙΑΝΟΧ για το θεμα

syzitisi_gia_to_provlima_diaheirisis_aporrimmaton

Σχετικά Άρθρα