Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές γιατί είμαστε παρόντες και σε στεριά και σε θάλασσα.

Τρί, 14/07/2020 - 07:15

"Μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές γιατί είμαστε παρόντες και σε στεριά και σε θάλασσα".

Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης σε συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου στο δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση του Αντένα.

Στην ίδια συνέντευξη και σε σχετική ερώτηση ο υπουργός σημείωσε: "Αναβαθμίσαμε τον τρόπο που βλέπουμε την προστασία των συνόρων. Πλέον το μεταναστευτικό δεν έχει απλώς ανθρωπιστική διάσταση, αλλά είναι και θέμα εθνικής ασφάλεια".

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 07:54
φωτο αρχείου

Εδώ και μερικές μέρες εν μέσω σχεδόν εμπολέμου καταστάσεως, με την γείτονα και τις Ένοπλες δυνάμεις σε υψηλή επιφυλακή, βρίσκεται έξω από το λιμάνι μας πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, προκειμένου να εκτελεστούν σε αυτό εργασίες καθαρισμού στα ύφαλα του.

Το πλοίο με στοιχεία TEMPEK με σημαία των νησιών Μάρσαλ της Καραϊβικής σύμφωνα με την χωρητικότητα του αυτή τη στιγμή έχει στις δεξαμενές του 211.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου αερίου.

Ανεξάρτητα από τα μέτρα ασφαλείας που παίρνονται στο πλοίο και της άδειας που δόθηκε από το Λιμεναρχείο και ανεξάρτητα αν τηρήθηκαν όλοι οι τύποι, η ουσία δεν αλλάζει.

Είναι η κατάλληλη στιγμή, να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη μια κινούμενη βόμβα ικανή να προκαλέσει έκρηξη μεγέθους Βηρυτού.

Την συνέχεια την έχουν οι αρχές και τα αρμόδια υπουργεία. Εμείς την έντονη ανησυχία μας την εκφράσαμε.