Μετά τα Καρδάμυλα ο... Μανταμάδος Μυτιλήνης

Πέμ, 23/11/2023 - 19:44

Για πόσο καιρό θα παίζει μόνη της η Κυβέρνηση;

Μετά τα Καρδάμυλα ακολουθεί ο Μανταμάδος. Μπροστά της θα βρίσκει όλο και μεγαλύτερες κινητοποιήσεις.

Μεγάλος... μπελάς το Αιγαίο. Τόσος που θα της το θυμίσει σε λίγες μέρες ο...Ερντογάν στην Αθήνα.

Τα υπόλοιπα από το "Νησί" της Μυτιλήνης.

 
 

Την κατάστασή στα χέριά τους πήραν την Πέμπτη το μεσημέρι οι κάτοικοι και οι φορείς του Μανταμάδου οι οποίοι κατέβηκαν στη Μυτιλήνη και πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το ΕΛΤΑ της πόλης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την υποβάθμιση του ταχυδρομικού καταστήματος, στο χωριό τους.

Οι κάτοικοι του Μανταμάδου  έφτασαν με λεωφορείο στην πόλη και διέσχισαν με συνθήματα σε μορφή πορείας την  αγορά της Μυτιλήνης για να καταλήξουν στο κατάστημα της οδού Βουρνάζων.

 

Δυναμικό παρών στη συγκέντρωση έδωσαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, μαθητές, γονείς, αγρότες, εκπρόσωποι γυναικείων και περιβαλλοντικών συλλόγων της περιοχής, συνταξιούχοι ,ο αγροτικός σύλλογος και  ο αγροτικός συνεταιρισμός του Μανταμάδου,  επαγγελματίες και πολλοί νέοι άνθρωποι.

Στην κινητοποίηση  συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Ιερέας της Μονής των Ταξιαρχών πατήρ Χρήστος Τσιτμιδέλλης ο οποίος τόνισε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα έχει μεγάλη κίνηση και πρόσθεσε ότι το  προσκύνημα του Ταξιάρχη είναι ένας από τους καλύτερους πελάτες του, αφού καθημερινά στέλνει και παραλαμβάνει αλληλογραφία και δέματα.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν και  πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης καθώς και πρόεδροι των χωριών. Εκτός από τον πρόεδρο του Μανταμάδου Χαράλαμπο Τζελαϊδή το παρών έδωσαν, η πρόεδρος της Πελόπης και ο πρόεδρος της Κάπης.

Έξω από τα ΕΛΤΑ ήταν και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου Γιάννης Συκάς ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον κόσμο τονίζοντας ότι στο όνομα του κέρδους τα Ελληνικά Ταχυδρομεία υποβαθμίζουν και κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα της υπαίθρου και των χωριών μας.

Τα προβλήματα που δημιουργηθούν στην οικονομική δραστηριότητα του χωριού με την υποβάθμιση ή το ενδεχόμενο κλείσιμο του ταχυδρομείου, επισήμανε ο Παναγιώτης Σταμάτης μαζί με άλλα στελέχη του Συνεταιρισμού Μανταμάδου. Ο κ. Σταμάτης σημείωσε ότι ο συνεταιρισμός κάνει όλες τις συναλλαγές του μέσω ταχυδρομείου καθημερινά. «Σε περίπτωση που αλλάξει το καθεστώς θα πρέπει να στέλνουμε τον υπάλληλο στην Καλλονή και αυτό οπωσδήποτε είναι μεγάλη επιβάρυνση».

Τον προβληματισμό  τους εξέφρασαν και οι συνταξιούχοι που πληρώνονται τις συντάξεις τους από το ταχυδρομείο λέγοντας ότι θα πρέπει να στήνονται στην ουρά ώρες ολόκληρες για να εξυπηρετηθούν, αφού η μείωση του προσωπικού θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου απείχαν από τα μαθήματά τους ενώ τα παιδιά του Δημοτικού με πρωτοβουλία των γονιών τους δεν πήγαν στο σχολείο.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης επιτροπή κατοίκων του Μανταμάδου με τον πρόεδρο του χωριού Χαράλαμπο Τζελαΐδή συναντήθηκαν με την Διευθύντρια του καταστήματος ΕΛΤΑ της Μυτιλήνης για το ζήτημα που έχει προκύψει. Όπως ανέφερε μετά το τέλος της σύσκεψης ο πρόεδρος του χωριού, η Διευθύντρια τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμό για κλείσιμο του ταχυδρομείου στο Μανταμάδο ενώ συζητήθηκε και το θέμα της υποβάθμισης καθώς και το πώς θα εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των χωριών μετά την μείωση του προσωπικού.

Στη συγκέντρωση των κατοίκων του χωριού μίλησε και ο πρόεδρος των εργαζομένων των Ελληνικών Ταχυδρομείων στη Λέσβο  Γρηγόρης Κάιτατζης ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι συγκινημένος που βλέπει την αγάπη και την υποστήριξη του κόσμου στο ΕΛΤΑ και κυρίως στους εργαζομένους του οι οποίοι καθημερινά εργάζονται σκληρά για  να στηρίξουν την κοινωνία και κυρίως τα χωριά μας.

 

Σχετικά Άρθρα