Μετά τον οδηγό του ασθενοφόρου θα έρθει και γενικός γιατρός στην Βολισσό;

Κοινό μέτωπο των τοπικών φορέων για να θωρακιστεί υγειονομικά η Αμανή ζητά η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο
Πέμ, 15/07/2021 - 11:34

Tον αμέσως επόμενο στόχο της κοινωνίας της Αμανής, μετά τη στελέχωση του ασθενοφόρου της Βολισσού με οδηγό, θέτει η Βιβή Ποταμούση, που με διττή ιδιότητα -της προέδρου της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Χίου και της δημοτικής συμβούλους της Αμανής- τόνισε στο Ράδιο «Αλήθεια» ότι πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για την υγειονομική κάλυψη της περιοχής.

«Θέση γενικού γιατρού υπάρχει στο πολυδύναμο ιατρείο της Βολισσού, αλλά είναι κενή τα τελευταία χρόνια. Έχουμε 3 αγροτικά ιατρεία αλλά τους γιατρούς δεν τους βλέπουμε, χωρίς να έχουν την ευθύνη γι’αυτό που συμβαίνει οι γιατροί», ανέφερε η κα Ποταμούση.

Εκτιμά ότι τώρα πρέπει και οι φορείς της αυτοδιοίκησης -Δήμος και Περιφέρεια- να ενώσουν δυνάμεις και να διεκδικήσουν το αυτονόητο.

«Τους γιατρούς δεν τους θέλουμε για συνταγογράφηση. Θέλουμε να είναι εκεί όταν συμβεί το περιστατικό, όπως συνέβη στην Κατάβαση με τον άτυχο πυροσβέστη», σχολίασε η κα Ποταμούση, θυμίζοντας ότι στην Αμανή σε μια μεγάλη γεωγραφική έκταση είναι διασκορπισμένα 19 χωριά.

 

Σχετικά Άρθρα