Χίος, Τρίτη 25 Ιουνίου

Μόνο Σπιλάνη και Στάθη στηρίζει ο Σύριζα

Τρί, 14/05/2019 - 19:45
φωτο αρχείου

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε πανελλαδικά από δεκάδες υποψηφίους Δημάρχους, που χωρίς να το ζητήσουν ή να είναι προσκείμενοι φιλικά με τον χώρο, διάβασαν ότι τους... στηρίζει ο Σύριζα (!)  ο Σύριζα Χίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει ότι στηρίζει μόνο τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιάννη Σπιλάνη και τον υποψήφιο Δήμαρχο Χίου Μανώλη Στάθη.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση επισημαίνονται: 

"Σχετικά με ανακοίνωση στην  οποία αναγράφεται στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους παρακάτω  συνδυασμούς : Όραμα Δημιουργίας για την Αιγνούσα με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Μιχάλη Μαγγανά και Ψαρά Νέα Εποχή με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Βρατσάνο, ενημερώνουμε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει χρίσμα, μιλάμε όμως για  αυτοδιοικητικά σχήματα στα οποία λόγω προγραμματικών συγκλίσεων συμμετέχουν και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου με σημερινή του ανακοίνωση έχει  ήδη δηλώσει ότι στηρίζει τους παρακάτω συνδυασμούς:

<<Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, στηρίζει, για τον Δήμο Χίου το “Δίκτυο Πολιτών Χίου” με  Επικεφαλής τον  Μανώλη Στάθη και για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την “Συμπαράταξη Πολιτών Βορείου Αιγαίου” με  Επικεφαλής τον  Γιάννη Σπιλάνη".

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 25/06/2019 - 13:53

Tην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη 3 Ιουλίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, προκειμένου να εξετάσει τη νέα πρόταση των ακτοπλόων που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοϊας.

Οι ακτοπλόοι είχαν προτείνει αύξηση 2% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας από 1/6/2019, ενώ στελέχη ναυτεργατικών σωματείων έχουν ζητήσει την κατάργηση του νόμου 4150/2016 αναφορικά με τις μειωμένες συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της Αδριατικής, αλλά και βελτίωση των συνθέσεων των πληρωμάτων στην ακτοπλοΐα, καθώς, όπως οι ίδιοι τονίζουν, ο νόμος 4150/2013 μείωσε στο 50% τους χειμερινούς μήνες το ξενοδοχειακό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα, που άρχισε την 1η Ιανουαρίου 2018 και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, προέβλεπε αύξηση 2% στους μηνιαίους μισθούς των εν ενεργεία αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων που εργάζονται στα επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία.

Πηγή: ΑΜΠΕ