Ν. Μηταράκης μετά τη δήλωση Δημάρχου για δομή: Κι εγώ θέλω λιγότερους από 500

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 08/04/2021 - 15:46

«Eίναι χρέος της Κυβέρνησης να κλείσει την ΒΙΑΛ και να δημιουργήσει μια ασφαλή δομή», απάντησε σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου, Ν. Μηταράκης, σε ερώτηση της «Αλήθεια» ύστερα από τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, για το θέμα, επαναλαμβάνοντας τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, κυριότερη από τις οποίες εκείνη που αφορά στη λειτουργία μια μόνο δομής 500 ατόμων, στην οποία θα γίνεται αποκλειστικά καταγραφή και ταυτοποίηση εισερχομένων προσφύγων - μεταναστών.

Αναλυτικά ο υπουργός δήλωσε:

«Διάβασα τη δήλωση του Σταμάτη Κάρμαντζη. Πράγματι το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου έχει εγκρίνει την δομή 500 ατόμων. Εγώ θέλω και ακόμα λιγότερους. Και σύντομα θα είναι λιγότεροι. Εργάζομαι γι’ αυτό και το βλέπει ο κόσμος. Αλλά πρέπει να σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμα, για την ασφάλεια του νησιού μας. Να μην ζήσουμε ποτέ ξανά την πλατεία, τη Σούδα, τα Ταμπάκικα. Το Δημοτικό Συμβούλιο όμως, έχει απορρίψει κάθε πρόταση χωροθέτησης, δεν έχει αντιπροτείνει καμία έκταση και απλώς διαφωνεί με όποια πρόταση έγινε και φαντάζομαι με όποια πρόταση γίνει.

Στείρα αντιπολίτευση, με έντονα προσωπικά χαρακτηριστικά, δεν οδηγεί σε λύση. Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο, ορθά,  απαιτεί το κλείσιμο της ΒΙΑΛ. Η Κυβέρνηση καλείται να βρει την λύση, η οποία εξασφαλίζει πρώτον την διατήρηση των πολύ μειωμένων ροών, την διαρκή αποσυμφόρηση της Χίου και κυρίως την ασφάλεια των πολιτών.

Οι αριθμοί πλέον δείχνουν την τεράστια αλλαγή. Αφίξεις 12μηνου στη Χίο 229 άτομα, έναντι 8μιση χιλιάδων την αντίστοιχη περίοδο 2019-20. Μείωση 97%!

Διαμένοντες ΒΙΑΛ σήμερα 1244, ενώ είχαν φτάσει τις 6 χιλιάδες. Είναι χρέος της Κυβέρνησης και προεκλογική μας δέσμευση:

• Να κλείσουμε τη ΒΙΑΛ,

• Να κλείσουμε τον Νοέμβριο όλα τα διαμερίσματα και

• να δημιουργήσουμε μια ασφαλή Δομή.

Η Χίος δεν πρέπει να ξαναζήσει ΠΟΤΕ τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης. Όπως έγινε την περίοδο 2015-19».

ki_ego_thelo_ligoteroys_apo_500_-_hreos_mas_mia_asfalis_domi

Σχετικά Άρθρα