Χίος, Κυριακή 26 Ιανουαρίου

Ν. Μηταράκης: Πενθήμερη εργασία και επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων, προς μια ισχυρή και ανταγωνιστική βιομηχανία

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 14/05/2019 - 19:56
Ν. Μηταράκης

O βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο του Open TV και μίλησε για το Ασφαλιστικό καθώς και για άλλα ζητήματα της οικονομίας μαζί με τον Τάσο Πετρόπουλο.

Πενθήμερη εργασία και επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων, προς μια ισχυρή και ανταγωνιστική βιομηχανία

 

Ο Ν. Μηταράκης ξεκίνησε σχολιάζοντας το ζήτημα με την «επταήμερη εργασία», λέγοντας πως η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της, διαστρεβλώνει τα λόγια του Κ. Μητσοτάκη, παράλληλα με μια πολιτική παροχολογίας και με έντονα διχαστικό λόγο. Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε στην πραγματικότητα για τη δυνατότητα να επιτρέπεται σε επιχειρήσεις να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Αυτό στοχεύει στην προώθηση μιας ισχυρής και ανταγωνιστικής βιομηχανίας. Στις υπηρεσίες, ήδη οι περισσότερες εταιρείες δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα. Αυτό δεν σημαίνει πως οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας, αφορά πενθήμερη εργασία, ένα περιβάλλον όπως η εργασιακή σύμβαση που έγινε στην «Παπαστράτος» και την οποία υπέγραψε η κ. Αχτσιόγλου και χαιρέτησε ο κ. Τσίπρας, που επιτρέπει στους εργαζόμενους να εργάζονται λιγότερες ώρες, αλλά κυρίως επέτρεψε στην συγκεκριμένη εταιρεία, να εγκαταστήσει την επένδυση της νέας μονάδας στην Ελλάδα και να μην φύγει στο εξωτερικό.

Δεν θεωρώ πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή στη νομοθεσία αναφορικά με τις αποζημιώσεις

 

Δεν θεωρώ πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή στη νομοθεσία αναφορικά με τις αποζημιώσεις. Οι αποζημιώσεις πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν, διατηρώντας το καθεστώς προστασίας της εργασίας και παράλληλα να υπάρχει ένα κλίμα το οποίο δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά. Η διασφάλιση αυτών των δύο παραμέτρων, είναι βασικές επιδιώξεις της χώρας. Εντούτοις, παρά την αδιαμφισβήτητη ανάγκη θέσπισης κανόνων, δεν θα πρέπει να οδηγηθούμε στη δημιουργία μιας βιομηχανίας εργατολόγων, όπου η κάθε εργατική διαφορά θα τραβάει για χρόνια στα δικαστήρια και θα δημιουργούνται πολύπλοκες εργασιακές σχέσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 25/01/2020 - 19:34

Την ανατολική Τουρκία «χτύπησε» και πάλι ο Εγκέλαδος, καθώς και το απόγευμα του Σαββάτου σημειώθηκε νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, εντείνοντας περαιτέρω την ανησυχία στη χώρα.

Την ίδια ώρα, λιγοστεύουν όσο περνούν οι ώρες για την ανεύρεση επιζώντων στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο χθεσινός σεισμός, αν και σήμερα μια γυναίκα ανασύρθηκε σώα μετά από 19 ώρες.

Για «δοκιμασία» της χώρας μίλησε ο Τ. Ερντογάν, στους 22 οι νεκροί, 1.234 οι τραυματίες, πάνω από 400 οι μετασεισμοί.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα εκφράζει την αλληλεγγύη του, η Αθήνα δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει.  Με ένα «ευχαριστώ» σε ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά απάντησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

aerial_footage_shows_quake_damage_as_rescue_operations_continue