Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Ν. Μηταράκης: Πενθήμερη εργασία και επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων, προς μια ισχυρή και ανταγωνιστική βιομηχανία

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 14/05/2019 - 19:56
Ν. Μηταράκης

O βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο του Open TV και μίλησε για το Ασφαλιστικό καθώς και για άλλα ζητήματα της οικονομίας μαζί με τον Τάσο Πετρόπουλο.

Πενθήμερη εργασία και επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων, προς μια ισχυρή και ανταγωνιστική βιομηχανία

 

Ο Ν. Μηταράκης ξεκίνησε σχολιάζοντας το ζήτημα με την «επταήμερη εργασία», λέγοντας πως η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της, διαστρεβλώνει τα λόγια του Κ. Μητσοτάκη, παράλληλα με μια πολιτική παροχολογίας και με έντονα διχαστικό λόγο. Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε στην πραγματικότητα για τη δυνατότητα να επιτρέπεται σε επιχειρήσεις να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Αυτό στοχεύει στην προώθηση μιας ισχυρής και ανταγωνιστικής βιομηχανίας. Στις υπηρεσίες, ήδη οι περισσότερες εταιρείες δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα. Αυτό δεν σημαίνει πως οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας, αφορά πενθήμερη εργασία, ένα περιβάλλον όπως η εργασιακή σύμβαση που έγινε στην «Παπαστράτος» και την οποία υπέγραψε η κ. Αχτσιόγλου και χαιρέτησε ο κ. Τσίπρας, που επιτρέπει στους εργαζόμενους να εργάζονται λιγότερες ώρες, αλλά κυρίως επέτρεψε στην συγκεκριμένη εταιρεία, να εγκαταστήσει την επένδυση της νέας μονάδας στην Ελλάδα και να μην φύγει στο εξωτερικό.

Δεν θεωρώ πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή στη νομοθεσία αναφορικά με τις αποζημιώσεις

 

Δεν θεωρώ πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή στη νομοθεσία αναφορικά με τις αποζημιώσεις. Οι αποζημιώσεις πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν, διατηρώντας το καθεστώς προστασίας της εργασίας και παράλληλα να υπάρχει ένα κλίμα το οποίο δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά. Η διασφάλιση αυτών των δύο παραμέτρων, είναι βασικές επιδιώξεις της χώρας. Εντούτοις, παρά την αδιαμφισβήτητη ανάγκη θέσπισης κανόνων, δεν θα πρέπει να οδηγηθούμε στη δημιουργία μιας βιομηχανίας εργατολόγων, όπου η κάθε εργατική διαφορά θα τραβάει για χρόνια στα δικαστήρια και θα δημιουργούνται πολύπλοκες εργασιακές σχέσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 20:23

 

       Βολισσιανό, χαρακτηρίζει τον Μιχάλη Κράτσιο – Κοτσακά, υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ το Κοινοτικό Συμβούλιο Βολισσού με το παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή.

Το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού, εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνηση όλων των συγχωριανών απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον εξαίρετο Βολισσιανό κ. Μιχάλη Κράτσιο – Κοτσακά για την τοποθέτησή του στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των Η.Π.Α.

       Γνωστός στους περισσότερους από τις συχνές επισκέψεις του στο χωριό του, τόσο ο νέος υφυπουργός όσο και οι γονείς του, ο κ. Γιάννης Κράτσιος και η κ. Μαίρη Κοτσακά αποτελούν πρόσωπα αγαπητά στη μικρή κοινωνία της Βολισσού.

       Φέτος, λόγω του κορωνοϊού, ο Μιχάλης Κράτσιος – Κοτσακάς δεν μπόρεσε να έρθει στη Βολισσό, όμως πέρσι το καλοκαίρι είχε έρθει  για σύντομες διακοπές, αν και  ήταν ήδη, διευθυντής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου.

       Στη συγχαρητήρια επιστολή του το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού αναφέρει:

        «Κύριε υφυπουργέ, Αγαπητέ Μιχάλη

          Οι κάτοικοι της Βολισσού και οι όπου γης Βολισσιανοί αισθάνθηκαν ξεχωριστή χαρά και μεγάλη περηφάνεια μόλις πληροφορήθηκαν την τοποθέτησή σας στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

         Τα συναισθήματα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικά γιατί και η οικογένειά σας και εσείς προσωπικά είστε άνθρωποι που από τα παιδικά σας χρόνια ζυμωθήκατε με τα Βολισσιανά στοιχεία και έχετε την αμέριστη εκτίμηση των συγχωριανών σας. 

         Για την εκτίμηση προς το πρόσωπό σας και την οικογένειά σας δεν στηριζόμαστε σε αόριστες πληροφορίες τρίτων, αλλά στην προσωπική αντίληψη των ανθρώπων που σας γνωρίζουν προσωπικά και είναι η μεγάλη πλειοψηφία των Βολισσιανών.

        Οι εξαιρετικές σπουδές σας, η επιστημονική και τεχνοκρατική εμπειρία σας και το ήθος σας εγγυώνται ότι και στο μέλλον θα εξακολουθείτε να τιμάτε τη Βολισσό με τις επιτυχίες σας.

        Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Βολισσιανών σας απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια και περιμένουμε, με λαχτάρα, τη στιγμή που οι συνθήκες και οι υποχρεώσεις σας θα σας επιτρέψουν να ξαναβρεθείτε ανάμεσά μας προκειμένου να σας υποδεχτούμε με όλη μας την αγάπη και με κάθε τιμή.

 

              

                                                                      Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου

                                                                                                                                                                                                                       Κοινότητας Βολισσού

                                                                                                   

                                                  

 

                                                                               Σωτ. Παραδείσης