Χίος, Κυριακή 26 Μαΐου

Να μην καταργηθεί το ποσοστό εισαγωγής με απολυτήριο Λυκείου στις Ναυτικές Ακαδημίες

Επιστολή του Σταμάτη Κάρμαντζη στον ΥΕΝ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 16/01/2019 - 18:46

Επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη, έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης ζητώντας να μην καταργηθεί στις ΑΕΝ το ποσοστό εισαγωγής με απολυτήριο Λυκείου.

Αναλυτικά σ' αυτήν επισημαίνει: 

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, η όλη κατάσταση που βιώνει η χώρα τα τελευταία οκτώ χρόνια, ωθεί όλο και περισσότερους τους νέους στη θάλασσα μέσω της εισαγωγής τους στις Α.Ε.Ν. Για ένα ναυτότοπο, όπως η Χίος, με μεγάλη ιστορική καταβολή στην ενασχόληση των κατοίκων με τη ναυτιλία,  καθίσταται  φυσικό επακόλουθο οι νέοι να στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς τις Α.Ε.Ν, προκειμένου να σταδιοδρομήσουν ως Πλοίαρχοι ή Μηχανικοί.

Ως γνωστόν, ένας τρόπος εισαγωγής στις Α.Ε.Ν. είναι με τον βαθμό του απολυτηρίου Λυκείου και την επιπλέον μοριοδότηση του για όσους έχουν θαλάσσια υπηρεσία. Είναι κατανοητό ότι ο συγκεκριμένος τρόπος εισαγωγής μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα επιτυχής αφού οι εισακτέοι γνωρίζουν ήδη τις ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος και ως εκ τούτου θεωρούνται πιο συνειδητοποιημένοι στην επιλογή τους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει διάχυτη η ανησυχία για κατάργηση του ποσοστού   εισαγωγής με απολυτήριο και ολοκληρωτική εισαγωγή μέσω πανελληνίων εξετάσεων. Το φλέγον αυτό θέμα είχα θέσει με προηγούμενη επιστολή μου (17/7/2018) προς τον προκάτοχό σας. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε, εφόσον υπάρχει τέτοια πρόθεση, να επανεξεταστεί και να συνεχιστεί η εισαγωγή εισακτέων στις Α.Ε.Ν. και με τον προαναφερθέντα τρόπο".

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 25/05/2019 - 06:53

Έχει παγιωθεί πια με τη συχνότητα των εκλογικών αναμετρήσεων.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν δίνει μόνο τη δυνατότητα ισότιμης προβολής αλλά της γρήγορης και έγκυρης μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Αυτό θα γίνει άλλη μια φορά την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, όπου η καρδιά της ενημέρωσης αλλά και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων στο νησί μας αλλά και στο Βόρειο Αιγαίο θα χτυπά στην ΑΛΗΘΕΙΑ.

Από το πρωί το ραδιόφωνο θα μεταδίδει τον εκλογικό παλμό και θα πραγματοποιούνται ρεπορτάζ στα εκλογικά τμήματα.

Το απόγευμα στις 6.00 τη σκυτάλη θα πάρει η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

Όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, με εκλεκτούς καλεσμένους και συνδέσεις με την Αθήνα αλλά και τα άλλα νησιά θα μεταδίδει τα εκλογικά αποτελέσματα με τη μορφή καρτών -βλέπετε ένα δείγμα- και την υποστήριξη της Τruth Web Media . Την ίδια ώρα το πρόγραμμα θα μεταδίδεται ραδιοφωνικά αλλά και διαδικτυακά μέσω web tv στην ιστοσελίδα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ στο internet.

Η μετάδοση θα ολοκληρωθεί όταν υπάρξουν τελικά αποτελέσματα ενώ τη σκυτάλη στο σημείο αυτό θα πάρει το τυπογραφικό μας επιτελείο ώστε η έντυπη ΑΛΗΘΕΙΑ να βρίσκεται στους συνδρομητές της και στα περίπτερα όσο νωρίτερα γίνεται το πρωί της Δευτέρας 27 Μαΐου 2019.