Χίος, Κυριακή 7 Ιουνίου

Να βγει άμεσα κονδύλι για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού μαθητών και εκπαιδευτικών που έχουν ανάγκη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου
Πέμ, 02/04/2020 - 19:56

Η κρίση του κορονοϊού και το κλείσιμο των σχολικών μονάδων για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε σαν επακόλουθο την ενεργοποίηση της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης από το σύνολο των εκπαιδευτικών. Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση προϋποθέτει την ύπαρξη σε κάθε σπίτι μαθητή και εκπαιδευτικού του αναγκαίου ψηφιακού εξπλισμού (laptop, pc κτλ). Διευθυντές, μας έχουν γνωστοποιήσει ότι, με την καταγραφή που έχουν κάνει τα σχολεία τους, επιβεβαιώνεται ότι ένα μέρος του μαθητικού πληθυσμού του νησιού μας δεν διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συμμετέχει ισότιμα στην διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές είναι υψίστης σημασίας και θα πρέπει να διασφαλιστεί. Για τον λόγο αυτό:

Αιτούμαστε να παρθούν ΑΜΕΣΑ αποφάσεις από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Χίου προς την κατεύθυνση της διάθεσης από τον Δήμο κονδυλίου για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για την συμμετοχή όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών, που δουλεύουν καθημερινά από το σπίτι, στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Επίσης καλούμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να διερευνήσει τη δυνατότητα να συνδράμει προς την ίδια κατεύθυνση, στα πλαίσια των θεσμικών της αρμοδιοτήτων.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 07/06/2020 - 08:03

Με πρωτοβουλία της Υπατίας Δούση - Αναγνωστοπούλου, αναπληρώτριας καθηγήτριας ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, με καταγωγή από την Καλαμωτή, εκπροσώπου της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας - Αποστολή "ΑΝΘΡΩΠΟΣ", με ιατρικές και ανθρωπιστικές δράσεις, συγκεντρώνεται ποσό 10.800 ευρώ, προκειμένου με υπόδειξη της Διοικητού του Νοσοκομείου Ελένης Κανταράκη να καλυφθεί η θέση ενός εξωτερικού συνεργάτη του Νοσοκομείου, για τις έκτακτες ανάγκες λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικές πληροφορίες δίνονται με την εξής ανάρτηση της εταιρείας.

 

2η Πρωτοβουλία της οργάνωσης Αποστολή  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον COVID-19:

 Ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου – Chios Ηealth

Η πανδημία από τον κορονοϊό κάνει επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η κοινωφελής μη κερδοσκοπική οργάνωση Αποστολή  ΑΝΘΡΩΠΟΣ (www.missionanthropos.com) διοργανώνει δράση crowdfunding προκειμένου να ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του νοσοκομείου, προκειμένου να προσληφθεί ένας/μία νοσηλευτής/τρια συνεργάτης/τρια για ένα (1) χρόνο, ώστε να υποστηριχθούν οι δομές που λειτουργούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον COVID-19.

Αν θέλετε να υποστηρίξετε τη δράση μας
Ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου –Chios Health
μπορείτε να καταθέσετε την συνεισφορά σας στο λογαριασμό μας

Τράπεζα Eurobank Α.Ε.
ΙΒΑΝ GR4102600910000720200526715
SWIFT ERBKGRAA
Δικαιούχος : Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, στέλνοντας στο mail της οργάνωσης  missionanthroposngo@gmail.com το όνομα και τη διεύθυνσή σας για να σας αποστείλουμε την απόδειξη της δωρεάς σας.

Βοηθήστε μας να στηρίξουμε τις δομές υγείας στα νησιά μας!