Ναι στην απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στο Κάστρο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 19/10/2022 - 22:27

Τους προβληματισμούς τους, τις προτάσεις και τις επιθυμίες για ένα Κάστρο βιώσιμο για τους κατοίκους και ελκυστικό για τους επισκέπτες κατέθεσαν φορείς, πολίτες και δημοτικοί σύμβουλοι κατά την διάρκεια της μονοθεματικής συνεδρίασης του Δημοτικοί Συμβουλίου Χίου για το μέλλον του μνημείου - οικισμού.

Με σειρά προτάσεων που αφορούν την ανάδειξη του μνημείου αλλά και την βελτίωση ζωές των πολίτων ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Συμμαχίας Αξιών» Παντελής Στεφάνου υπογράμμισε ότι κοινός στόχος όλων πρέπει να είναι η διατήρηση του μνημείου σε συνάρτηση με την ζωή όλων όσων ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται στον οικισμό.

Σειρά προτάσεων που αφορούν κυρίως την καθημερινότητα των κατοίκων κατέθεσε και ο σύλλογος Φρουρίου, ενώ αναμεσά σε όσα ειπωθήκαν ήταν η καθαρότητα, ο φωτισμός, τα ετοιμμόρροπα, η έλλειψη χώρων αναψυχής , οι στενοί δρόμοι και η διέλευση των ΙΧ και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ζουν ή επισκέπτονται τον οικισμό.

Στην συνεδρίαση επίσης επανήλθε το θέμα του περιφερειακού δρόμου του Κάστρου με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων να ξεκαθαρίζει ότι το θέμα αυτό έχει κλείσει οριστικά καθώς έχει απορριφθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού η δημιουργία δρόμου που θα εφάπτεται με το ενάλιο τοίχος του Κάστρου και επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξανασυζητάμε το θέμα.

Η κ. Βάσση έγινε αποδέκτης σειράς ερωτήσεων για το Κάστρο την ίδια να επισημάνει ότι ήρθα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ακούσω προτάσεις για το Κάστρο και όχι να απαντήσω σε ερωτήματα που μπορούσε ο καθένας καθημερνά να μου τα θέσει στο γραφείο μου.

Η ίδια αναφέρθηκε στον ελλιπή φωτισμό του οικισμού λέγοντας ότι τις βραδινές κυρίως ώρες οι δρόμοι είναι σκοτεινοί, ενώ αναφορικά με την υπογείωση των κάδων τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει καθώς υπάρχει νερό κάτω από τον οικισμό.

Θετική ήταν η θέση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων στην πρόταση για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων μέσα τον οικισμό λέγοντας ότι αυτό είναι μια γενναία πολιτική απόφαση.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που υπάρχει για γκρέμισμα του Τελωνείου έτσι ώστε να αναδειχθεί το Κάστρο ενώ τόνισε ότι προβλέπεται και η ανάπλαση της περιοχής της Σούδας, με την κ Βάσση να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Σούδα να μετατραπεί σε δρόμο διέλευσης ή στάθμευσης οχημάτων, καθώς ο σχεδιασμός της είναι για χωριό αναψυχής ενώ ήδη έχουν γινεί συζητήσεις για αυτό με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου.

monothematiki_synedriasi_dim_symv_hioy_gia_to_kastro_tis_hioy

Σχετικά Άρθρα