Νέα σύσκεψη στη Χίο για το Φράγμα Κόρης Γεφύρι

Παρουσία του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, που σαν μηχανικός θεωρεί ότι αν αποδειχθούν βάσιμες οι αμφιβολίες για την αντοχή του θα είναι δύσκολα τα πράγματα
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 25/11/2019 - 14:14
Ηχητικό απόσπασμα: 

Σύσκεψη στη Χίου, για το Φράγμα Κόρης Γεφύρι θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου , παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη,  όπως ο ίδιος γνωστοποίησε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» αναφερόμενος επίσης στις αμφιβολίες που υπάρχουν για το εάν το φράγμα θα μπορέσει να αντέξει στις πιέσεις του νερού.

Όπως είπε, στη σύσκεψη θα βρίσκονται πρώην και νυν ανάδοχοι αλλά και στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Εχω όλα τα δεδομένα και γνωρίζω τι πρέπει να κάνουμε», ανέφερε ο κος Μουτζούρης, μιλώντας και για τη σύσκεψη που έγινε προ ημερών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και κατέληξε στην ανάγκη για νέο εξειδικευμένο έλεγχο.

«Αν δεν μπορεί να αντέξει τις πιέσεις του νερού, για λόγους που δεν θα τους κρίνω τώρα εγώ, πρέπει να είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό αλλιώς δεν έχει νόημα να το ολοκληρώσουμε. Αρα πρέπει να γίνουν οι έρευνες να δούμε αν αντέχει το φράγμα», είπε χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα, γιατί όπως είπε μπορεί και να μην υπάρχει, σημείωσε -επικαλούμενος της ιδιότητα του μηχανικού - ότι θα είναι πολύ δύσκολο το θέμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την παραμονή του στη Χίο ο Περιφερειάρχης που θα φτάσει στο νησί από αύριο το πρωί θα συμμετέχει επίσης σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, σε σύσκεψη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων για ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό, ενώ θα ενημερωθεί επί τόπου στο «Σκυλίτσειο» για τα ζητήματα που έχουν φρενάρει την κατασκευή του έργου της Παθολογικής Κλινικής.

 

Σχετικά Άρθρα