Χίος, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

Νερό επί 24ωρου βάσεως στην πόλη μέσα στο καλοκαίρι

Σε συγκεκριμένες περιοχές, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ, Π. Νεαμονίτη
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 30/04/2019 - 15:45

 

Την αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης, όπως η Ευαγγελίστρια, οι Φυλακές, ο Φραγκομαχαλάς και το Κάστρο, με επεμβάσεις στο δίκτυο που ήδη έχουν ξεκινήσει από την Ευαγγελίστρια, ώστε να αυξηθεί η πίεση του νερού και να φτάνει και στα «ψηλά», προανήγγειλε από το Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Παντελής Νεαμονίτης. Μάλιστα – όπως είπε- στοχεύουν να υπάρξει φέτος το καλοκαίρι παροχή νερού ακόμη και σε τμήματα της πόλης, επί 24ωρου βάσεως!

«Επιδιώκουμε να σταματήσει η μεταφορά νερού με βυτία», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι ήδη για την αντιμετώπιση του φαινομένου των διαρροών με  τον τμηματικό έλεγχο του δικτύου σε προβληματικές περιοχές, που έχουν εντοπιστεί από πέρσι, ξεκινά να επεμβαίνει συνεργείο της επιχείρησης που συγκροτήθηκε μετά από την πρόσληψη, με ορισμένο χρόνο, 2 υδραυλικών, 5 εργατών και 2 οδηγών.

Επίσης ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά  η σύνδεση του δικτύου με τις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του ταχυδιυλιστηρίου που υδροδοτεί τις Καρυές από το Σαγιάκοβο, επισημαίνοντας ότι το νερό που θα παρέχεται θα είναι περισσότερο (14 αντί για 10 κ.μ./ώρα) και καλύτερο ποιοτικά.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 22/11/2019 - 22:04

Ήταν αναμενόμενο ότι θα αντιδράσει ο μοναδικός… γείτονας του «προσφυγικού χωριού» που υποτίθεται ότι θα γίνει «στη μέση του πουθενά» αφού η μυστηριώδης ακόμα θέση του θα βρίσκεται μεταξύ Πιτυούς και… στροφών του Αίπους.

Έτσι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατατέθηκε από την παράταξη του Γιάννη Καραβασίλη, σχετική επιστολή της «Κιβωτού» που πάντως δεν έφτασε ποτέ επισήμως στα Μέσα Ενημέρωσης και στην οποία μεταξύ άλλων τονίζονται:  

Η οποιαδήποτε μετακίνηση μεταναστών προς την πόλη θα περνάει αναπόφευκτα από τις εγκαταστάσεις της Κιβωτού, καθώς ο δρόμος αυτό είναι ο μοναδικό που θα οδηγεί στο ΠΡΟΚΕΚΑ.

Το χωριό παιδικής προστασίας βρίσκεται στο μέσο της διαδρομής από το ΠΡΟΚΕΚΑ εώς τον οικισμό του Βροντάδου και αποτελεί το μοναδικό κατοικήσιμο μέρος σε όλη αυτή την απόστας. Οποιοσδήποτε μετανάστης αναζητήσει να καλύψει κάποια ανάγκη του, κατά τη διάρκεια της μετακίνησής του, μοναδικό χώρος που του δίνει αυτή τη δυνατότητα είναι το παιδικό χωριό.

Η πρόσβαση στο χωριό λόγω της έκτασής του και λόγω της χαμηλή του περίφραξης είναι αδύνατο να αποτραπεί. Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δεν είναι δυνατόν να καλύψει όλη την έκτασή του και φυσικά δεν διασφαλίζει την αποτροπή οιωνδήποτε περιστατικών.

Η Κιβωτός δεν είναι σε θέση να αναλάβει τις μεγάλες και πολυέξοδες εργασίες για την υπερύψωση του συνόλου της περίφραξης.

Η μετατροπή του παιδικού χωριού σε φρούριο είναι αντίθετη στον χαρακτήρα της εν λόγω δομής.

Οι κίνδυνοι εντείνονται λόγω του ότι η πλειονότητα των μεταναστών είναι ενήλικοι και άγαμοι άνδρες από μουσουλμανικές χώρες με σημαντικές πολιτισμικές διαφορές.