Χίος, Τρίτη 16 Ιουλίου

Νερό επί 24ωρου βάσεως στην πόλη μέσα στο καλοκαίρι

Σε συγκεκριμένες περιοχές, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ, Π. Νεαμονίτη
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 30/04/2019 - 15:45

 

Την αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης, όπως η Ευαγγελίστρια, οι Φυλακές, ο Φραγκομαχαλάς και το Κάστρο, με επεμβάσεις στο δίκτυο που ήδη έχουν ξεκινήσει από την Ευαγγελίστρια, ώστε να αυξηθεί η πίεση του νερού και να φτάνει και στα «ψηλά», προανήγγειλε από το Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Παντελής Νεαμονίτης. Μάλιστα – όπως είπε- στοχεύουν να υπάρξει φέτος το καλοκαίρι παροχή νερού ακόμη και σε τμήματα της πόλης, επί 24ωρου βάσεως!

«Επιδιώκουμε να σταματήσει η μεταφορά νερού με βυτία», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι ήδη για την αντιμετώπιση του φαινομένου των διαρροών με  τον τμηματικό έλεγχο του δικτύου σε προβληματικές περιοχές, που έχουν εντοπιστεί από πέρσι, ξεκινά να επεμβαίνει συνεργείο της επιχείρησης που συγκροτήθηκε μετά από την πρόσληψη, με ορισμένο χρόνο, 2 υδραυλικών, 5 εργατών και 2 οδηγών.

Επίσης ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά  η σύνδεση του δικτύου με τις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του ταχυδιυλιστηρίου που υδροδοτεί τις Καρυές από το Σαγιάκοβο, επισημαίνοντας ότι το νερό που θα παρέχεται θα είναι περισσότερο (14 αντί για 10 κ.μ./ώρα) και καλύτερο ποιοτικά.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 15/07/2019 - 19:58

Με μοναδικό θέμα την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις συντάξεις χηρείας και την άμεση καταβολή τους, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός κ. Νότης Μηταράκης πραγματοποίησαν σήμερα έκτακτη σύσκεψη, παρουσία του Διοικητή ΕΦΚΑ και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου και του ΕΦΚΑ.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι παρά τις υποσχέσεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για την καταβολή των συντάξεων χηρείας  την 1η Ιουλίου, όχι μόνο οι υπηρεσίες δεν ήταν έτοιμες να προβούν στην άμεση καταβολή τους, αλλά και ότι ουδεμία προεργασία ή έκδοση κατευθυντήριων οδηγιών είχε γίνει εκ μέρους της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η σχετική ρύθμιση νόμου είχε γίνει για καθαρά προεκλογικούς λόγους και χωρίς να ληφθεί οποιαδήποτε μέριμνα για την εφαρμογή της!

Με διαφορετικά λόγια, οι αδράνειες και ολιγωρίες της προηγούμενης περιόδου, η έλλειψη συντονισμού και η σύγχυση αρμοδιοτήτων έφεραν τη διαδικασία έκδοσης – σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο - των εκκρεμών συντάξεων χηρείας, που αυτή τη στιγμή υπερβαίνουν τις 150.000, να είναι, κυριολεκτικά,  «στον αέρα».

Κατόπιν αυτών, ο Υπουργός Εργασίας έδωσε εντολή για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την οριστική επίλυση του ζητήματος. Συγκεκριμένα ζήτησε την άμεση έκδοση εγκυκλίου και κατευθυντηρίων οδηγιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, καθώς και την προετοιμασία του σχετικού λογισμικού υποβάθρου, σε κάθε δε περίπτωση πριν από την επόμενη σχετική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ώστε οι συντάξεις χηρείας να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, είναι αποφασισμένη να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και βάζει σε πρώτη προτεραιότητα την ταχύτερη καταβολή των συντάξεων χηρείας, για την πιο αδύναμη και ευαίσθητη κατηγορία των συμπολιτών μας.