Χίος, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Tο νερό χύνεται στη θάλασσα και το φράγμα "Κόρης Γεφύρι" δεν παραδίδεται

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από το Τοπικό Συμβούλιο Χίου
Δευ, 15/04/2019 - 12:13

Με ομόφωνη απόφασή του το Τοπικό Συμβούλιο Χίου απευθύνεται με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην ολοκλήρωση κατασκευής του φράγματος Κόρης Γεφύρι.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Το φράγμα που κατασκευάζεται εδώ στην τοποθεσία Κόρης Γεφύρι ενώ έχει τελειώσει δεν παραδίδεται στους Χιώτες.

Αυτό το έργο είναι μεγάλης σημασίας δια την Χίο.

Έχει αρχίσει η κατασκευή του το 2005 και μέχρι σήμερα (14 χρονιά μετά) δεν έχει παραδοθεί ακόμη.

Έτσι το νερό, πολύτιμο αγαθό για το νησί μας, πηγαίνει στην θάλασσα.

Μέχρι σήμερα βάση τη έκταση της λεκάνης απορροής του , το είδος των πετρωμάτων και το ύψος βροχής της φετινής περιόδου θα είχε συγκεντρώσει περισσότερα των 2 εκατομμύριων κυβικών μέτρων νερού.

Νερό πολύτιμο για τους Χιώτες.

Και ενώ το χειμώνα το νερό χύνεται στην Θάλασσα το καλοκαίρι η διανομή του νερού σε ένα πληθυσμό 38.000 κατοίκων στην πόλη της Χίου παρέχεται 3 φορές την εβδομάδα για 6 ώρες μόνο, λόγο έλλειψής του.

Το νερό δε που μας παρέχουν είναι μόνο για λάτρα.

Το πόσιμο το κουβαλάμε με μπιντόνια από τις 2 πηγές που υπάρχουν στη Βοήθεια και Δαφνώνα.

Θέλουμε να μας πληροφόρηση το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πότε θα παραδοθεί το έργο στον χιώτικο λαό, έργο ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του νησιού μας, και τον Τουρισμό μας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Κάρμαντζης λέγει ότι σε επιστολή που έχει στείλει στο υπουργείο δεν πήρε απάντηση.

Ο προκάτοχος υπουργός κ. Αποστόλου είχε δηλώσει ότι το έργο θα παραδοθεί και θα λειτουργήσει το 2018, άλλα εκ των πραγμάτων δεν έγινε.»

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 15/12/2019 - 09:55

«Θα τον νοσταλγήσουμε τον Ερντογάν, είναι αγγελούδι μπροστά σ’ αυτούς που ακολουθούν και ειδικά στον Νταβότογλου».

Με αυτά τα λόγια και άλλα πολλά, εκτός των όσων άκρως ενδιαφερόντων, είπε στο Ομήρειο, σε εκδήλωση της Παγχιακής Επιτροπής αγώνα, ο Καθηγητής Γεωπολιτικής θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Μάζης, ανέλυσε στον Γιάννη Τζούμα στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, την ζοφερή κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσης υπό το πρίσμα πάντοτε του μεταναστευτικού προβλήματος.

«Να κόβει από μένα ο Θεός μέρες και να δίνει στον Ερντογάν χρόνια» λέει στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» που θα μεταδοθεί την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. αναλύοντας ότι ο εκρηκτικός Σουλτάνος, μπορεί να φαίνεται σε εμάς δυσάρεστος με την πολιτική του, αλλά σε τελική ανάλυση έχει μαλώσει με τους πάντες και έχει τις χειρότερες σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Αμερικανικό κατεστημένο.

Το Κράτος των Κούρδων είναι για τον καθηγητή θέμα χρόνου. Εκείνο βέβαια που δεν μπορεί να προβλεφθεί είναι αν η… χειροβομβίδα σκάσει στα χέρια του Ερντογάν.

Επίσης εκείνο που φοβάται δεν είναι ο Ερντογάν, που είναι απολύτως προβλέψιμος, αλλά το τι μπορεί να κερδίσει, με την γνωστή συμπεριφορά του, σε βάρος της χώρας μας, που θα το καρπωθούν οι επίγονοι του, από τους οποίους δεν κρύβει ότι… φοβάται τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο πρώην Πρωθυπουργός, υπουργός εξωτερικών και θεωρητικό μυαλό της νέο Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Ο Ιωάννης Μάζης έχει εκδόσει βιβλίο ως απάντηση στο βιβλίο του Νταβούτογλου «Στρατηγικό βάθος») που έχει δημιουργήσει μάλιστα δικό του Κόμμα, ξέρει πολύ καλά τι θέλει, δεν έχει αυθορμητισμό αλλά στρατηγική κουλτούρα και άριστες σχέσεις με Αμερικανούς και Δυτικοευρωπαίους.

Ο Ι. Μάζης απαντά σε δύσκολα ερωτήματα, σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα, που το θεωρεί πρωτίστως μεταναστευτικό, σχετικά με την ελληνική αντίδραση στις προκλήσεις που ετοιμάζουν πυρετωδώς οι Τούρκοι Νοτίως της Κρήτης, σχετικά με την δυνατότητα του ΝΑΤΟ να αποτρέψει μια ελληνοτουρκική σύρραξη, ενώ θεωρεί ότι ο Ρώσσος Πρέσβης, που την αποκλείει απλά μας… δουλεύει.

Τα υπόλοιπα από τηλεοράσεως, σημειώνοντας ότι ο καλεσμένος μας, συγγραφέας 21 βιβλίων(!) είναι Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιον Αθηνών. Είναι Ιππότης του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικος της Γαλλικής Δημοκρατίας και Εταίρος της Royal Society of Arts/London-UK και μέλος του Συλλόγου Mελών (Alumni) IVP του USA Dept of State. Έχει δημοσιεύσει είκοσι μονογραφίες (μεταξύ αυτών «Γεωπολιτική Θεωρία και Πράξη», «Θεωρία Διεθνών Σχέσεων και Γεωπολιτική στο Νεοθετικιστικό πλαίσιο», «Γεωπολιτική των Υδάτων στη Μέση Ανατολή», «Γεωπολιτική και Γεωστρατηγικές της Συριακής Κρίσεως», «Αραβικές Εξεγέρσεις») και πλήθος μελετών και επιστημονικών άρθρων. Είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας» και του Εργαστηρίου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων Μέσης Ανατολής-Τουρκίας του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι διευθυντής της επώνυμης Έδρας Γεωπολιτικής «ΗΡΟΔΟΤΟΣ» του ελληνικού ΓΕΕΘΑ. Έχει διδάξει σε πολλά ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και υπήρξε εισηγητής, συνεργάτης και μέλος ευρωπαϊκών ινστιτούτων. Διδάσκει στις μεταπτυχιακές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.