Χίος, Δευτέρα 24 Ιουνίου

Tο νερό χύνεται στη θάλασσα και το φράγμα "Κόρης Γεφύρι" δεν παραδίδεται

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από το Τοπικό Συμβούλιο Χίου
Δευ, 15/04/2019 - 12:13

Με ομόφωνη απόφασή του το Τοπικό Συμβούλιο Χίου απευθύνεται με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην ολοκλήρωση κατασκευής του φράγματος Κόρης Γεφύρι.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Το φράγμα που κατασκευάζεται εδώ στην τοποθεσία Κόρης Γεφύρι ενώ έχει τελειώσει δεν παραδίδεται στους Χιώτες.

Αυτό το έργο είναι μεγάλης σημασίας δια την Χίο.

Έχει αρχίσει η κατασκευή του το 2005 και μέχρι σήμερα (14 χρονιά μετά) δεν έχει παραδοθεί ακόμη.

Έτσι το νερό, πολύτιμο αγαθό για το νησί μας, πηγαίνει στην θάλασσα.

Μέχρι σήμερα βάση τη έκταση της λεκάνης απορροής του , το είδος των πετρωμάτων και το ύψος βροχής της φετινής περιόδου θα είχε συγκεντρώσει περισσότερα των 2 εκατομμύριων κυβικών μέτρων νερού.

Νερό πολύτιμο για τους Χιώτες.

Και ενώ το χειμώνα το νερό χύνεται στην Θάλασσα το καλοκαίρι η διανομή του νερού σε ένα πληθυσμό 38.000 κατοίκων στην πόλη της Χίου παρέχεται 3 φορές την εβδομάδα για 6 ώρες μόνο, λόγο έλλειψής του.

Το νερό δε που μας παρέχουν είναι μόνο για λάτρα.

Το πόσιμο το κουβαλάμε με μπιντόνια από τις 2 πηγές που υπάρχουν στη Βοήθεια και Δαφνώνα.

Θέλουμε να μας πληροφόρηση το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πότε θα παραδοθεί το έργο στον χιώτικο λαό, έργο ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του νησιού μας, και τον Τουρισμό μας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Κάρμαντζης λέγει ότι σε επιστολή που έχει στείλει στο υπουργείο δεν πήρε απάντηση.

Ο προκάτοχος υπουργός κ. Αποστόλου είχε δηλώσει ότι το έργο θα παραδοθεί και θα λειτουργήσει το 2018, άλλα εκ των πραγμάτων δεν έγινε.»

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 23/06/2019 - 23:54

Η τουρκική αντιπολίτευση πανηγυρίζει. Στο άκουσμα των πρώτων αποτελεσμάτων στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο υποψήφιός της, ο Εκρέμ Ιμάμογλου αναδείχτηκε πανηγυρικά για δεύτερη φορά νικητής, τα αυτόκινητα κόρναραν ασταμάτητα και άγνωστοι μεταξύ αγνώστων έδιναν τα χέρια. Η φωνή του Ιμάμογλου ακουγόταν από τις τηλεοπτικές οθόνες. Έπειτα από 25 χρόνια ελέγχου από τις ισλαμοσυντηρητικές δυνάμεις, η Κωνσταντινούπολη άλλαξε χέρια. Ο Τούρκος πρόεδρος κυρίως - και δευτερευόντως ο εκλεκτός του Μπιναλί Γιλντιρίμ - υπέστη συντριπτική ήττα.    

Χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη είχε δώσει ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Όποιος κερδίζει την Κωνσταντινούπολη, κερδίζει την Τουρκία», έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη. Και αυτή τη φορά δεν χωρεί καμία αμφισβήτηση το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μετά τη καταμέτρηση του 99% των ψήφων, ο Ιμάμογλου εξασφάλισε  το 54,03% των ψήφων, έναντι 45,09% για τον υποψήφιο του Ερντογάν, τον πρώην πρωθυπουργό Γιλντιρίμ. «Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο αντίπαλός μου Εκρέμ Ιμάμογλου προηγείται. Τον συγχαίρω και του εύχομαι καλή τύχη. Ελπίζω ότι θα υπηρετήσει καλά την Κωνσταντινούπολη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γιλντιρίμ. «Συγχαίρω τον Εκρέμ Ιμάμογλου που κέρδισε τις εκλογές σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα», έγραψε στο Twitter ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η ψηφοφορία διεξήχθη περίπου τρεις μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, στην οποία είχε νικήσει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης με μία διαφορά 13.000 ψήφων. Το τουρκικό Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο κήρυξε άκυρες τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη τότε, όπως απαιτούσε το ισλαμοσυντηρητικό κόμμα του Τούρκου προέδρου, καταγγέλλοντας σωρεία παρατυπιών, κι έδωσε εντολή να επαναληφθούν. Σήμερα, ο Γιλντιρίμ βελτίωσε θεαματικά την επίδοσή του λαμβάνοντας 777.000 ψήφους περισσότερες από τον αντίπαλό του – παρά τις μάταιες προσπάθειες του αντιπάλου του να μικρύνει το χάσμα από την προηγούμενη εκλογική μάχη.

«Η εκλογή αυτή σημαίνει ότι ανοίγει μια νέα σελίδα. Σηματοδοτεί μία νέα αρχή», δήλωσε από την πλευρά του ο Ιμάμογλου και τόνισε ότι  «επιθυμεί να συνεργαστεί αρμονικά» με τον Τούρκο πρόεδρο, στον οποίο «ανυπομονεί να παρουσιάσει τον οδικό του χάρτη» για την πόλη και τον κάλεσε «να εργαστούν μαζί για να υπηρετήσουν την Κωνσταντινούπολη». «Κύριε πρόεδρε, είμαι έτοιμος να συνεργασθώ αρμονικά μαζί σας», δήλωσε ο Εκρέμογλου.

Εκτός από οικονομική πρωτεύουσα, η Κωνσταντινούπολη είναι επίσης η τουρκική πόλη με τον μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων. Περίπου 10,56 εκατομμύρια εξ αυτών έχουν δικαίωμα ψήφου. Αποτελεί το επίκεντρο της τουρκικής οικονομικής ανάπτυξης, με αναρίθμητα μεγάλα έργα προϋπολογισμού δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συνεισφέρει το ένα τρίτο του ΑΕΠ της χώρας.

Σε τούτη την κρίσιμη οικονομική συγκυρία για την Τουρκία, οι εκλογές στην Κωνσταντινούπολη ήταν ένα τεστ για την δημοτικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το μεγάλο στοίχημα ήταν να διατηρήσει τον έλεγχό της. Ο Τούρκος πρόεδρος έχασε – και – αυτό το στοίχημα. Φήμες κυκλοφορούν ήδη στους πολιτικούς κύκλους ότι η δεύτερη ήττα θα μπορούσε να φέρει άμεσες εθνικές εκλογές, καθώς ο Ερντογάν επιδιώκει να απομακρύνει τα πιο «ενοχλητικά» στοιχεία στον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, AFP, BBC, Guardian