Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

Νότης Μηταράκης: Στηρίζουμε τον Σταμάτη Κάρμαντζη

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 29/05/2019 - 09:22

Ξεκάθαρη δήλωση στήριξης εκτός της δεδομένης Χρ. Καλογήρου, υπέρ του Σταμάτη Κάρμαντζη στον Β' γύρο των Δημοτικών εκλογών στον Δήμο Χίου κάνει ο Βουλευτής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης.

Αναλυτικά η δήλωση του είναι η εξής: 

«Ξημέρωσε ήδη μία καλύτερη μέρα για την Ελλάδα, το Βόρειο Αιγαίο και τη Χίο μας. Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, καθώς και των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών έστειλαν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι αυτός ο τόπος αξίζει καλύτερα.

Όλες οι προσπάθειες για λάσπη, προεκλογικές παροχές, όξυνση των αντιπαραθέσεων και του διχασμού, απεδείχθησαν ανίσχυρες μπροστά στη δίψα των πολιτών για πολιτική αλλαγή. Η Χίος, για άλλη μια φορά, επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό ως «γαλάζιο» νησί. Στις Ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ κατά 18 ποσοστιαίες μονάδεςτετραπλασιάζοντας τη διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Το ισχυρό μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες, οδήγησε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε παραίτηση. Τον άλλο μήνα, στις Εθνικές Εκλογές θα ολοκληρωθεί η πολιτική αλλαγή. Θα γυρίσουμε σελίδα με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών αποκτά εντονότερο πολιτικό χαρακτήρα. Η ανάγκη για συσπείρωση και ενότητα είναι ακόμη πιο επιβεβλημένη. Παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες, ανθρώπινες διαφορές ή παρωχημένες διενέξεις που πλέον έχουν ιστορικό χαρακτήρα.
Αυτές οι εκλογές είναι για την παράταξη και τον τόπο. Είναι για το εμείς και όχι για το εγώ.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κυριάρχησε η γαλάζια παράταξη και στο δεύτερο γύρο θα ολοκληρωθεί η σημαντική νίκη του ψηφοδελτίου της Χριστιάνας Καλογήρου.

Στη δεύτερη Κυριακή και ο Δήμος της Χίου, με τη βοήθεια όλων μας, θα παραμείνει «γαλάζιος». Στον πρώτο γύρο κράτησα αυστηρά ουδέτερη στάσηλόγω της πληθώρας υποψηφίων που έχουν αναφορά στην παράταξή μας. Όμως, οι επαναληπτικές εκλογές έχουν πλέον αποκτήσει ξεκάθαρο πολιτικό διακύβευμα, καθώς οι δύο υποψήφιοι προέρχονται από την κεντρική πολιτική σκηνή και έχουν συγκεκριμένη κομματική ταυτότητα.

Στηρίζουμε τον Σταμάτη Κάρμαντζη, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, άνθρωπο με βαθιά γνώση της αυτοδιοίκησης και συνεπή μαχητή της φιλελεύθερης παράταξηςΣτεκόμαστε δίπλα του, για να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Χίου. Αυτός, που θα εκπροσωπήσει όλους τους Χιώτες. Αυτός, που θα αξιοποιήσει τα όσα θετικά έχουν γίνει μέχρι σήμερα από το Δήμο και την Περιφέρεια και θα οδηγήσει τη Χίο μαςμε τη βοήθεια της επόμενης Κυβέρνησηςσε μία τετραετία ανάπτυξης και ευημερίας.

Στη Χίο, αξίζουμε καλύτερα. Τώρα μπορούμε!»

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 02/06/2020 - 17:25
ΑΔΕΔΥ

Με ευθύνη της κυβέρνησης της «αριστείας» της ΝΔ, χθες αστυνομικά όργανα διενήργησαν ελέγχους σε δύο σχολεία της πόλης της Χίου, στο 4ο και 5ο δημοτικά σχολεία αντίστοιχα, εκτελώντας πάγιες εντολές για έλεγχους σε δημόσιες υπηρεσίες.

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει αναγάγει τα πάντα στην «ατομική ευθύνη», για να μην αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες στήριξης των σχολείων, την ώρα που οι προϋπολογισμοί των σχολείων και των οικογενειών επιβαρύνονται αβάσταχτα και οι υγειονομικοί έλεγχοι σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς είναι ανύπαρκτοι, η ίδια, τη μόνη ευθύνη που αναλαμβάνει είναι η καταστολή και οι έλεγχοι, η υπενθύμιση το «κράτος είμαι εγώ», εξισώνοντας τα σχολεία μας με μπαράκια και καφετέριες.

Δεν αναγνωρίζει ούτε το άγχος ούτε την αγωνία των εκπαιδευτικών που λειτουργούν υπό αντίξοες συνθήκες, απεναντίας επιβαρύνει το κλίμα, που δυσκολεύεται, ώστε να εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους, δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στους μαθητές να βλέπουν να ελέγχονται οι δάσκαλοί τους, λες και διέπραξαν κάποιο έγκλημα.

Εκπαιδευτικοί και γονείς όλο αυτό το διάστημα δεν παίζουν με την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων, ώστε να μην πράττουν τα δέοντα. Στο κάτω κάτω κάθε εκπαιδευτική δομή διαθέτει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για κάτι τέτοιο.

Το ότι όλο αυτό το διάστημα ο δημόσιος τομέας (νοσοκομεία, εκπαίδευση, Δήμοι) είναι αυτός που στήριξε την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα αποδεικνύει το λόγου το αληθές, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που χάρισε τα εκατομμύρια σε κλινικάρχες, καναλάρχες και λοιπούς έχοντες και κατέχοντες εν μία νυκτί.

Η Ε.Γ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί τώρα την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσουν, ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο που να διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

Ο Πρόεδρος: Μάρκος Σκούφαλος

Η Γραμματέας: Σοφία Γατανά