Ο Δήμος πρέπει να λειτουργήσει ακόμα και... με δραχμές

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία Μηταράκη και με το ΕΣΠΑ... κομένο
Δευ, 16/03/2015 - 21:41

Μια  συνεδρίαση σε όλη την  γκάμα των τόνων , πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, το βραδύ της Δευτέρας. Με διενέξεις, χαλαρότητα αλλά και προβληματισμούς, το ανώτατο όργανο λήψης πολιτικών αποφάσεων της Χίου, εξέτασε μια πλειάδα θεμάτων , με τον προβληματισμό όμως του πρώην Δημάρχου Πολυδώρου Λαμπρινούδη περί «στάση  πληρωμών» από το ΕΣΠΑ, να πλανάται στην αίθουσα παρ' όλο που η Δημοτική αρχή, προσπέρασε το θέμα.

 

Η έναρξη της συνεδρίασης έγινε παρουσία του βουλευτή Νότη Μηταράκη που ενημέρωσε το ΔΣ για όλες τις ερωτήσεις που έχει καταθέσει, επανέφερε την πρόταση του για συχνή συνεδρίαση- συζήτηση, Βουλευτών, Περιφέρειας και Δήμου, δηλώνοντας ότι από την πλευρά του, θα προσπαθεί να βρίσκεται σε κάθε συνεδρίαση , αρκεί να του το επιτρέπουν οι Κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις.

Η συζήτηση για την τυπική, κατά τα αλλά έγκριση της Β1 φάσης του ΣΧΟΑΠ Αμανής, έφερε ένταση μεταξύ νυν και πρώην Δημάρχου, σχετικά με την πατρότητα του χωροταξικού σχεδιασμού με τον Μανώλη Βουρνού να τονίζει στον πρώην Δήμαρχο ότι έγιναν ελάχιστα επί δικής του Δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο θέμα .

Επί της ουσίας και όσον αφορά το ΣΧΟΑΠ Αμανής, έγινε δεκτή η Β' φάση και προχωρά η επόμενη ενώ ο Μανώλης Βουρνούς έβαλε ως όρο στο θέμα των ΑΠΕ, να μην είναι απαγορευτικές για πάντα, αλλά μόνο μέχρι να πραγματοποιηθεί η ειδική ΜΠΕ και αυτό όσον αφορά την περιοχή natura, της Δ.Ε Αμανής.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο Νότης Μηταράκης, λέγοντας ότι πρέπει να αναλογιστούμε αν είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής από την ανάπτυξη της περιοχής της Αμανής και κάθε σχεδιασμός να γίνει με αυτό τον γνώμονα.

 

Την ένσταση του για τους ήδη αυξημένους λογαριασμού ΔΕΗ, αφού ήδη τέθηκαν σε ισχύ οι αυξήσεις  των δημοτικών τελών, κατέθεσε ο συνδυασμός Λαμπρινούδη  με τον πρώην Δήμαρχο να αναρωτιέται πόσο νομότυπο είναι αυτό από την στιγμή που έχουν προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για ακύρωση της απόφασης.

 

Θέμα συζήτησης έγινε και το κόψιμο-καρατόμηση των πεύκων από την ΔΕΗ στην περιοχή του Αίπους, με τον Στέλιο Καμπούρη και την Δέσποινα Τσαρδάκα να ζητούν την έκδοση ψηφίσματος – καταγγελίας αυτής της ενέργειας από το Δ.Σ , ενώ απο την πλευρά του ο Μανώλης Βουρνούς  τόνισε ότι δεν μπορεί να  προβεί σε κάτι τέτοιο χωρίς  να  έχει γνώση και για την θέση της υπηρεσίας ( ΔΕΗ) που έκοψε τα πεύκα.

 

Τέλος, αποσύρθηκε η συζήτηση του θέματος για τον προγραμματισμό προσλήψεων με τον Στέλιο Καμπούρη να δηλώνει ότι αν πραγματοποιηθεί η συζήτηση θα προσφύγει για την ακύρωση της όποιας απόφασης αφού η εισήγηση του θέματος δεν είχε σταλεί στους Συμβούλους. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ απέσυρε το θέμα, λέγοντας ότι θα εκδοθεί πρόσκληση για κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ, με αυτό το θέμα, για αύριο, πρόταση που συνάντησε την αντίδραση του Βασίλη Μυριαγκού , ως προς την νομιμότητα της κατεπείγουσας συνεδρίασης.,

 

Πάντως το Δημοτικό Συμβούλιο, προχώρησε κανονικά στις εγκρίσεις παραλαβής έργων, στις νέες παρατάσεις , παραβλέποντας το θέμα της χρηματοδότησης που όπως είπαμε έβαλε ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης με τον Μανώλη Βουρνού, μεταξύ αστείου και σοβαρού να λέει ότι είτε με ευρώ είτε με άλλο νόμισμα,  ο Δήμος θα προχωρήσει την λειτουργία του.

 

 

Σχετικά Άρθρα