Χίος, Δευτέρα 20 Μαΐου

Ο... καθηγητής Μανώλης Βουρνούς

Τετ, 06/03/2019 - 06:50

Ε, να βρίσκεται ο Δήμαρχος Χίου στην έδρα Καθηγητή σε τάξη Σχολείου δεν είναι και το πιό συνηθισμένο πράγμα.

Συνέβη όμως και ομολογουμένως το χάρηκε, αφού στο Εσπερινό ΕΠΑΛ σκέφθηκαν κάτι απλό, την επιστημονική ιδιότητα του Δημάρχου και τις γνώσεις του για τις Βίγλες.

Μιας και είχαν λοιπόν σχετικό μάθημα σκέφθηκαν να καλέσουν τον Δήμαρχο, που δεν ξέρουμε τι περίμεναν αλλά απάντησε θετικά.

Ετσι καλεσμένος στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Χίου, μίλησε για για το οχυρωματικό δίκτυο και τους οικισμούς της Χίου.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα οχυρά του νησιού μας, κληροδότημα της πλούσιας ιστορίας του, με έμφαση στις βίγλες.

Οπως μας μεταφέρθηκε οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα, εξέφρασαν τις απορίες τους και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Σχετικά Άρθρα

Με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου ο Λέσβιος ιεράρχης που εκδιώχθηκε από τη Λέσβο αναλαμβάνει τα ηνία της ιστορικής Μονής
Δευ, 20/05/2019 - 07:19

Ο Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος, είναι ο νέος Ηγούμενος της ιστορικής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε αντικατάσταση του αναγορευθέντος σε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής πρώην Ηγουμένου της Μονής κ. Ελπιδοφόρου.

Στον Επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο ανακοίνωσε την τοποθέτηση στη Μονή της Χάλκης ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Κύριλλος αναλαμβάνει και τοποτηρητής της Μητρόπολης Προύσας, ενώ παράλληλα παραμένει και ο πνευματικός της πόλεως. Τη θέση του Μητροπολίτη Προύσας κατείχε επίσης ο κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Επίσκοπος Κύριλλος Συκής κατάγεται από τη Λέσβο όπου και επί πολλά χρόνια υπηρέτησε. Προ πέντε περίπου ετών η απομάκρυνση του από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης με απόφαση του Μητροπολίτη κ. Ιακώβου είχε προκαλέσει σοβαρό θόρυβο και αντιδράσεις από πιστούς που κατήγγειλαν ότι έπεσε θύμα σκευωρίας. Μετά την απομάκρυνση του από τη Μυτιλήνη τοποθετήθηκε στη Σμύρνη όπου συνέβαλε στην αναβίωση της ρωμαίικης κοινότητας της πόλης ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε Ηγούμενος στη Μονή Αγίου Γεωργίου στην πύλη Αδριανουπόλεως της Κωνσταντινούπολης όπου και μέχρι σήμερα υπηρέτησε.

Η ενθρόνιση του κ. Κυρίλλου στη θέση του Ηγουμένου της Χάλκης σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αναμένεται να γίνει στις 8 Ιουνίου.

Πηγή; Στο νησί