Χίος, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Ο... καθηγητής Μανώλης Βουρνούς

Τετ, 06/03/2019 - 06:50

Ε, να βρίσκεται ο Δήμαρχος Χίου στην έδρα Καθηγητή σε τάξη Σχολείου δεν είναι και το πιό συνηθισμένο πράγμα.

Συνέβη όμως και ομολογουμένως το χάρηκε, αφού στο Εσπερινό ΕΠΑΛ σκέφθηκαν κάτι απλό, την επιστημονική ιδιότητα του Δημάρχου και τις γνώσεις του για τις Βίγλες.

Μιας και είχαν λοιπόν σχετικό μάθημα σκέφθηκαν να καλέσουν τον Δήμαρχο, που δεν ξέρουμε τι περίμεναν αλλά απάντησε θετικά.

Ετσι καλεσμένος στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Χίου, μίλησε για για το οχυρωματικό δίκτυο και τους οικισμούς της Χίου.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα οχυρά του νησιού μας, κληροδότημα της πλούσιας ιστορίας του, με έμφαση στις βίγλες.

Οπως μας μεταφέρθηκε οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα, εξέφρασαν τις απορίες τους και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Σχετικά Άρθρα

Στα μέτρα του δυνατού ο προϋπολογισμός του Νομικού Προσώπου
Δευ, 09/12/2019 - 12:24

Στα μέτρα των οικονομικών δεδομένων και ρεαλιστικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του νομικού προσώπου του Δήμου Χίου, που θα συζητηθεί αύριο στο διοικητικό του συμβούλιο, ο πρόεδρος του υπερ-οργανισμού του δήμου, Γιάννης Μανάρας.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» ο κος Μανάρας επεσήμανε ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των παιδικών σταθμών, αθλητικών εγκαταστάσεων, ΚΑΠΗ και Φιλαρμονικής, που έχει υπό την ευθύνη του ο φορέας, ενώ το προσωπικό «στοίχημα» που θέτει είναι η σταδιακή κτηριακή αναβάθμιση των υποδομών, τις οποίες χαρακτήρισε «γηρασμένες».

Ο ίδιος παρατηρεί προβλήματα, ειδικά στους παιδικούς σταθμούς, με προτεραιότητά τους τη μεταστέγαση του σταθμού στα Καρδάμυλα, μίλησε για τη διερεύνηση της δυνατότητας ενεργειακής αναβάθμισης του ΚΑΠΗ, ενώ για τις αθλητικές υποδομές έκανε αναφορά στο μεγάλο έργο που έχει δρομολογηθεί στο Ιωνικό κολυμβητήριο.

Σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα του προϋπολογισμού, όπως είπε,  και για το 2020 οι κύριες πηγές εσόδων του νομικού προσώπου θα είναι ο Δήμος με χρηματοδότηση 1.997.000 ευρώ και το ΕΣΠΑ (από το πρόγραμμα παιδικών σταθμών – voucher) με 638.000 ευρώ.